Selasa, Julai 02, 2013

KISAH MAIL BERTETEK BESAR

"Awak lelaki ke atau perempuan?," soal saya kepada Mail.

Mail,  seorang daripada beberapa  bapok sering minum di restoran berhampiran rumah.

"Lelaki," balasnya.

"Kalau benar  lelaki, mengapakah  awak  perlu menayang tetek macam ini?," soal saya lagi.

Rakan Mail,  juga bapok, duduk di sebelah tidak langsung menoleh malah megalihkan kedudukan  kerusi agar wajahnya menghadap ke dinding restoran di luar. Apapun, jika diperhatikan secara teliti, sifat keperempuanan Mail lebih menyerlah berbanding penampilan rakan  serumahnya itu. Bagaimanapun, betis mereka masih kelihatan keras, sama seperti betis lelaki normal.

Saya dimaklumkan,  Mail dan rakan bekerja di kedai menjual peralatan kosmetik di Petaling Jaya, Selangor.

Pada malam minggu,  Mail keluar  memakai skirt singkat tetapi tetap berjalan deras. Dia tahu setiap kali melintasi kedai mamak, banyak mata pelanggan tertumpu kepadanya. Barangkali kerana itu Mail menjadi bertambah gedik.  Malah  selain lelaki warga tempatan,  liuk lentuk Mail juga turut menggoda pandangan mata lelaki asing.

Ringkasnya, Mail pernah ditegur berikutan tindakannya  berperawakan seperti wanita  tetapi   dia  masih tidak  berubah. Penduduk tempatan berasa bersalah kerana terus membiarkan Mail  bebas menyerupai wanita di hadapan mata.

Apakah perlu dilakukan terhadap Mail?

4 ulasan:

  1. "tangkap itu mail, kita bikin satay" - dialog JIN dalam pendekar bujang lapok...SMTI

    BalasPadam
  2. org macam mail ada sbb ada galakan...dari kecil digalakan ibu dan ayah...remaja digalakkan kakak dan saudara....dewasa digalakkan rakan dan sahabat....cuba tgk hot fm ada pompuan watak bapok main masak2....di bidang andaman ada bapok yg ramai....kita sume sokong bapok malah dalam nak menasihatkan pun nak beerlembut....

    jgn berkasar tp jgn beri galakan...sesen anda beri pada mereka samada melalui kerja atau penriagaan anda kongsi saham dosa mereka gunakan duit tu tukar sifat yg ALLAH beri

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.