Khamis, Januari 30, 2014

MENGAPAKAH PYTHOSCIENCE MEMBUANG LOGO HALAL PADA BUNGKUSAN PRODUK DOUBLE STEMCELL TERDAHULU?


[ Gambar I ]

Gambar di atas, bungkusan baharu satu daripada produk Double Stemcell, keluaran syarikat Pythoscience.

Di bawah, bungkusan produk terdahulu.


Bandingkan 2 gambar di atas. Nampak perbezaan ketara? Ya, Logo Halal JAKIM telah dibuang. Persoalannya, mengapa?

Jawabannya ringkas dan mudah.

Sejak Double Stemcell dipasarkan di Malaysia, produk itu sebenarnya TIDAK pernah mendapat Sijil Pengesahan Halal JAKIM.  


Tidak hairan, sehingga ke detik entri ini ditulis, Phytoscience GAGAL menunjukkan bukti bergambar, kononnya syarikat itu memiliki Sijil Pengesahan Halal JAKIM yang didakwa telah tamat tempoh.

GAGAL kerana, Sijil Pengesahan Halal itu TIDAK pernah wujud.

Untuk pengetahuan semua, pengasas produk terbabit, BUKAN beragama ISLAM, namanya Lim Teck Peng, kini bergelar Datuk Seri. Masyarakat Malaysia khususnya penganut  agama Islam harus mengajukan soalan penting kepada diri sendiri. 

Apakah TUJUAN sebenar syarikat itu sehingga tergamak manyalahgunakan Logo Halal JAKIM? 

Untuk menarik LEBIH ramai pelanggan beragama Islam biarpun memperkotak-katikkan status halal.

Kini Logo Halal JAKIM tidak lagi dicetak di bungkusan baharu, sila rujuk Gambar I. Mengapa? Phytoscience khuatir produk dipasarkan bakal dirampas oleh penguatkuasa JAKIM atau Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan sekiranya Logo Halal JAKIM terus disalahgunakan sekaligus melanggar Akta Perihal Dagangan 2011. Syarikat mungkin berupaya membayar denda maksimum RM200,000 jika disabitkan kesalahan tetapi tidak mampu menjawab pelbagai soalan sekiranya produk dijual oleh agen atau mobile (stokis) disita oleh pihak berkuasa sama.

Itu FAKTA.

Ingin menjadi kaya, tidak salah tetapi usah sesekali cuba mengelirukan masyarakat Islam di Malaysia.

Peniaga produk mengajukan soalan di bawah kepada saya.



Klik di sini.

Reaksi saya, Zaza Haruno, sila buang Logo Halal JAKIM di header laman facebook.  Logo itu TIDAK layak digunakan justeru USAH dijaja.

Berikutan pembuangan Logo Halal itu, ertinya produk terbabit BELUM disahkan halal oleh JAKIM. Biarpun saya dikecam sebilangan individu berikutan pendedahan ini namun saya berpuas hati kerana kini semua rakyat Malaysia berhak memilih samada ingin menggunakan produk Double Stemcell atau sebaliknya.

142 ulasan:

  1. Sy org 1st baca entry ni..ehehh

    Good job abg mazidul ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak tanya sikit, kalau makanan laut, udang dari china dibawa masuk ke Malaysia tanpa usul periksa dan kemudian dipek semula sebagai produk Malaysia dgn logo halal, bolehkah kesahihanya diperiksa? Saya beragama Hindu tapi rasakan ianya tidak adil kepada rakan sekerja melayu yang repak kerana pernah terbaca udang yang dipelihara di China diberi makan organ dalam haiwan termasuk babi. Syarikat dibuka di atas nama rakan melayu tapi atas kertas shj. Tolong. Nama Syarikat, JEFI AQUATECH

      Padam
    2. Tidak kisah apa agama awak, sila hubungi JAKIM.

      Padam
    3. Assalam dul...kau sekarang freelancer ke...lama giler dah tak jumpa kau. Anyway kau mmg teror bab2 bungkar ni. Keep it up. Berani kerana Benar....

      Padam
  2. Smoga cpt dpt status halal. Kesian kaminorg islam... nk tgk produk trhebat & diiktiraf halal???.... jemput ke http://sihatgojes.blogspot.com/?m=0

    BalasPadam
  3. Cepat2 la dpt kn sijil halal. Bila buat gitu msti org rs suspicious kan... Nk dptkn produk trbaik dgn harga trbaik dan confirm Halal diiktiraf JAKIM???...
    jemput ke http://sihatgojes.blogspot.com/?m=0

    BalasPadam
  4. Perkongsian maklumat yg terbaik untuk dunia dan akhirat......Insya'Allah

    BalasPadam
  5. Perkongsian maklumat yg terbaik untuk dunia dan akhirat......Insya'Allah

    BalasPadam
  6. Saya dri awal meragui produk ni sbb pertama dibuat oleh cina..kedua dijual berleluasa hanya golongan melayu saja.. ketiga bonus sgt tinggi sbb sasaran kpd org melayu yg suka nk cepat kaya..keempat produk baru tp dh meletop, adakah telah dibuat kajian oleh saintis dahulu atau org lain buat kita cuma ambik cop brand sndri ja..
    kesimpulannya.. kita jgn mudah terikut2 tp kaji dulu sblm bertindak.. syabas bro mazidul atas pendedahan ni..

    BalasPadam
  7. Nasib baik x terjebak.. Member sdri ajak join, pastu bila tolak, siap sindir lg kt fb, aku xnk sbb secara logik akal nya, bnda ni xberkesan! Stemcell buah la ada effect utk manusia! Bab 1 punya orang

    BalasPadam
  8. Kalau perlu saudara Mazidul buat penelitian terhadap kebanyakan produk yg dijual secara berleluasa di facebook atau lain2 blog...

    BalasPadam
  9. Logo halal yang lain tu pun entah entah palsu jugak..Adesss...bahaya betul...

    BalasPadam
  10. wah, bagus-bagus.

    harap geng tu tutup mata.

    BalasPadam
  11. Sila semak no rujukan KKM itu adalah untuk pendaftaran produk makanan. Produk mereka kebanyakan telah diklasifikasikan sebagai ubat dan perlu didaftar under National Pharmaceutical Control Bureau

    Saya telah call National Pharmaceutical Control Bureau dan mereka mengesahkan produk ni tiada pendaftaran yang betul.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu yg mnyebabkn ramai org keliru. .NOT adalh merujuk kpd produj tsebut baru d daftar dn belum diuji..mmg kalau daftar akn dpt no NOT tsebut..bila dh d uji akn dpt no lain..itu yg sya phm semasa berurusan dgn peg.KKM/BPFK..kalau silap maaf yer..

      Padam
    2. bukan ke NOT tu nombor untuk produk yang dilabelkan KOSMETIK?

      Padam
  12. Pada minggu lepas dalam facebook mereka ada cubaan 'cover line' kononnya mereka berjumpa pegawai JAKIM dan semuanya selesai namun tiada bukti...alih-alih pegawai JAKIM sahkan bahawa perjumpaan tu ada tapi dengan staf bawahan yang tak ada kena mengena dengan pemberian sijil halal, di tingkat bawah (bukan pejabat).

    BalasPadam
  13. Apa tindakan JAKIM dalam hal ini ? Takkan keluarkan logo dah kira ok? Dah berapa banyak orang Islam dah tertipu dalam hal ni.....


    Tak guna kalau keluarkan undang-undang untuk buat perhiasan.

    Anyway Good Job for expose this but further exposure on lack of action from JAKIM would be more effective.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Akta ada tapi diperingkat pelaksanaan lemah..sehingga sekarang tiada tindakan diambil.

      Padam
  14. Takkan keluarkan logo halal dari product dah memadai di atas segala kecuaian dan penipuan? Berapa ramai umat Islam yang dah ditipu......Berapa banyak keuntungan dari syarikat yang menipu tu!!!

    Saya kerap dengar dari Kedah FM 97.5 waktu tengahari yang product ini dipromosi dan masih mengutarakan product ini halal.....

    Mintak JAKIM lebih tegas dan melaksanakan tugas seperti dalam undang-undang tu. Takkan undang-undang dibuat sebagai perhiasan atau sekadar nak gertak orang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu...byk produk salah guna logo halal...tak perlu bg amaran....terus ambil tindakan....kita ni terlalu berlemah lembut....yg tertipu orang Islam jgk....lepas tu maklumkan status di akhbar bahasa melayu....jgn takut kalau kita benar....saya ikuti perkara ni, ramai anak2 didik saya yg jual...bila tanya, sebenarnya dah dapat cuma kali ni lambat urusannya...ti jawapannya...sedangkan langsung tak dapat....knp nak sorok benda ni...takut kena saman..tolonglah....sesiapa yg tahu dan mahir...ambil tindakan...mereka makin berleluasa....

      Padam
  15. Usaha begini byak membantu kita dari tertipu... Bagus dan syabas... Teruskan usaha demi mnjaga kemuliaan dan kesejahteraan Islam

    BalasPadam
  16. Western researchers pn masih study pasal stem cell, kite dkt msia siap ad DOUBLE stem cell. senang2 je nak tipu org beli.

    Just for clarification, stem cells in theory adalah cell line yg berpotensi utk menjadi sebarang bentuk cells, TAPI hanya utk hidupan berkenaan ie stem cells manusia secara teori berpotensi utk membentuk cell bdn kite, demikian lah juga 'stem cell anggur' - berpotensi utk membentuk cell ANGGUR berkenaan.

    Dan yg lebih menakjubkan, despite that, it is claimed (mcm dkt kotak die tulis) that it "promotes overall health and longevity", hanya dgn meminum produk berkenaan! walhal utk stem cell line to even be viable to divide (mitosis) and differentiate into other cells type, they need to be grown in suitable culture with appropriate nutrients to support their activites

    BalasPadam
  17. syabas kepada saudara Mazidul.. Teruskan usaha anda

    BalasPadam
  18. Kenapa perkara ini boleh berlaku?????

    BalasPadam
  19. jgn rasa nak cntik ...halal haram kita ketepikan....bagus bongkar lg....

    BalasPadam
  20. Pendedahan yang sangat berguna kepada pengguna islam, saya ada keutarakan perkara ini kepada kawan saya yang menjual produk ini, beliau mempertahankan bahawa produk ini memang halal, cop halal tu xpenting, macam-macam orang nak lariskan perniagaan, Sanggup memperjudikan hukum halal haram......

    BalasPadam
  21. Bukan kata Bang Mazidul je di kecam...saya yg share info tentang hal ni pada kawan2 saya turut di kecam, mereka mengatakan, org melayu mn nak tgk org lain senang..sedangkan kisah benarnya pengasasnya orang cina bukan org melayu...terus saya kata,kita org islam nak beli produk tgk harga dan kualiti atau tanda halal?...sendiri mau ingatlah kan...

    BalasPadam
  22. JAKIM sendiri tengah queue banyak lagi kes nak diuruskan. Letihlah setiap kali ada kes jakim nak bertindak. terlalu ramai orang tertipu. Produk MLM lain pun banyak lagi tak setel lagi.

    Usaha macam ni penting untuk memandaikan orang kita.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu yang silapnya JAKIM... buat kerja separuh jalan. Bila tindakan tegas tiada, yang lain pon buat sambil lewa... Cuba caj owner product ni dengan fully extend ie 1) RM200,000 saman 2) Saman criminal sebab menipu pengguna 3) Menjalahgunakan logo halal ...& cari le apa-apa kesalahan bersangkut. Bukan saja owner, bahkan penjual pon disangkutkan dalam kes kerana cuai.

      Baru le product yang lain po bukak mata !!! Sebagaimana hujum hudud seperti potong tangan kalau mencuri... nak mencuri pon pikir beribu kali kerana akibatnya tak worth it. Ini tidak, sebulan punya profit boleh sattle saman RM200,000 tu. By the time tindakan dibuat ROI dah melebihi target...

      Padam
    2. Jgn senang2 slh kan jakim. .ada bdn yg lbh berkuasa yg sepatutnya bertindak tdk men jln kan tugas. .

      Padam
  23. toke besau dia ada banyak kes...kire antara scammers yang terhebat yang ada gelaran "Datuk".. try cari google nama dia..mesti keluar pasal penipuan BINARY CAPITAL..kemudian joint bisnes MLM atas nama Amkey sebagai team leader..then sekarang bukak bisnes MLM sendiri...yang menariknya produk killer untuk sama iaitu menggunakan teknologi cell..just teknologi je beza..dulu teknologi US sekarang guna teknologi Swazilan..haha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. anda betul delirium inside............toke ini ada banyak kes........berani manipulasi sijil halal jakim dengan niat menipu pengguna muslim.......spesis ini akan buat aniaya yg baru......percayalah......dia x akan berhenti....dah untung besar di sini......pas ni dia create produk baru atas nama yg lain pula......saya abaikan produk ini selepas ditawarkan oleh ex leader saya di kulai johor.......saya dah jangka krisis ini akan terbongkar akhirnya.........terima kasih en mazidul.......Allah dah beri jalan melalui anda.....

      Padam
    2. boleh share x link pasal case2 scam by "Datuk" ni, try cari kat google x jumpa la..

      Padam
  24. pilihan di tangan anda...

    http://bit.ly/klikuntukcantik

    BalasPadam
  25. Sekadar berkongsi maklumat tambahan

    Syarikat Phytoscience ada buat MOU dengan syarikat Mibelle Group Biochemistry untuk hakmilik eksklusif dua produk mereka, Double Stemcell & Triple Stemcell;

    https://www.iphytoscience.com/images/gallery/MOU_Signing_Ceremony.pdf

    Bermakna Formulasi Double & Triple Stemcell ni sebenarnya dihasilkan oleh syarikat Mibelle Group Biochemistry..Kalau kita surf website Mibelle Group Biochemistry;

    http://www.mibellebiochemistry.com/

    Dan kita search produk dia;

    http://www.mibellebiochemistry.com/products/

    Kita akan dapati kesemua produk yang dipaparkan adalah produk KOSMETIK. Tiada langsung produk supplement untuk bantu 1000 satu macam penyakit. Semuanya adalah produk KOSMETIK & syarikat tersebut sendiri akui memfokuskan kepada perniagaan kosmetik seperti yang tertera dalam website mereka.

    Dalam bahagian list produk, kita boleh cari produk berkenaan Stemcell Protection pada sub-bahagian Anti-Aging..Ada 5 jenis Produk Stemcell;

    - PhytoCellTec Symphytum (stemsel dari akar pokok compfey)
    - PhytoCellTec Solar Vitis (stemsel dari ANGGUR)
    - PhytoCellTec Malus Domestica (stemsel dari EPAL)
    - PhytoCellTec Alp Rose (stemsel dari ros)
    - PhytoCellTec Argan (stemsel dari pokok argan)

    Kesemuanya produk untuk anti-penuaan KULIT, & kulit semata-mata..tiada produk untuk sembuhkan macam2 jenis penyakit selain anti-penuaan untuk kulit sahaja..Syarikat Phytosience mengambil hakmilik eksklusif dari Mibelle Biochemistry untuk 2 jenis produk Anti-Penuaan;

    - PhytoCellTec Solar Vitis (stemcell Anggur - ring any bell?)
    - PhytoCellTec Malus Domestica (stemcell Epal - ring any bell?)

    & dipasarkan ke Malaysia dgn nama rebranding Phytoscience Double & Triple Stemcell..& dalam website Mibelle Chemistry, dua produk ini hanyalah untuk skin UV protection & longevity..untuk anti-penuaan kulit semata-mata

    Saya bukan nak timbul isu HALAL sebab isu ini sudah jelas lagi bersuluh tiada status HALAL JAKIM seperti yang didedahkan abang Mazidul..Yang saya nak timbulkan di sini adalah pendakwaan2 oleh MLMer Stemcell yang produk Stemcell ini boleh sembuhkan pelbagai jenis penyakit selain kulit, dari legakan senggugut sampai ke tahap gegendang telinga yang sudah pecah pun boleh sembuh balik..Ini satu penipuan nyata terhadap produk yang dipasarkan..Dari pihak Mibelle Biochemistry sendiri tiada suatu klaim pun yang produk2 yang dah di'rebranding' itu boleh sembuhkan apa2 penyakit selain kulit. Boleh check dalam google & facebook sendiri macam mana mengarutnya testimoni2 yang diposkan MLMer Stemcell..Terang jelas lagi bersuluh menipu..

    Sekian..Semoga kita berhati-hati dalam memilih produk untuk kegunaan harian kita

    BalasPadam
    Balasan
    1. info terbaik dari my blog..so bende ini akan mengungkap kembali isu PERMATA HIJRAH yang terjadi dulu... siapla kena serbu dengan biro farmaseutikal nanti kalau rahsia ni terbongkar..huhu

      Padam
    2. Sebenarnya phytoscience tidak ada hak milik ekslusif pun sbb banyak syarikat lain yg memasarkan produk teknologi phytocelltec.bahan2 yg mengunakkan teknologi phytocelltec adalah seperti argan..malus domeatica..solar vitis dan byk lg.phytocelltec teknologi seperti malus domesticaHANYA mengalakkan fibroblast yg menghasilkan lbh byk stem sel kulit dan penghasilan kolagen dr bdn manusia dan adalah sama sekali tidak sama dengan Adult Stem Cell...so mmg langsung xda kesan utk kesihatan.sebelum phytoscience sdh ada byk sykt lain yg memasarkan produk berasaskan phytocelltec teknologi seperti Gorgeous...fabulous..mavellous..sari stemsel..sem sel..activeplus dan byk lg dipasaran...so jgn mudah tertipu...do ur own research..skrg ni ilmu hanya dihujung jari anda sje...

      Padam
  26. adakah produk ini juga disahkan oleh SIRIM seperti label yg tertera di kotak produk ini...mohon pencerahan Saudara Mazidul

    BalasPadam
  27. Terbaik bro. Die xboleh jual pada cina die jual pada melayu, sy xpnh tgk produk melayu org cina sibuk dptka atau jualkn. .tp biasa nmpak org cina pye produk semua pengedar melayu n pgguna melayu tp cina tiada lgsg. .adakah ini satu agenda. Kelemahan melayu pada kekayaan n sebab itu melayu mudah dipergunakan.

    BalasPadam
  28. Undang2 dah ada, tindakan perlu ada, utk pengajaran kpd semua.

    BalasPadam
  29. Maaf ...En Mazidul...

    Saya tak puas hati lagi...

    Saya akan puas hati jika JAKIM ambik keputusan menyaman syarikat terbabit kerana penyalahgunaan Logo Halal Jakim...

    ini agar ia menjadi rujukan kes kat mahkamah dan sebagai amaran kepada mana2 syarikat yang tidak bertanggungjawab menggunakan logo Halal JAKIM...

    saya juga tidak puas hati dengan pembungkusan produk jajang... makanan ringan yg ada logo JAKIM... adakah ianya juga dimanupulasi...

    Jadi dengan ini saya mendesak JAKIM membuat laporan polis dan mengambil tindakan menyaman syarikat2 yg memanipulasi logo Halal Jakim...

    tolong bertindak untuk umat Islam di Malaysia...

    "mencari yang halal itu fardu"

    wallahualam...


    zulkifli

    BalasPadam
  30. Saya pengguna double stemcell. Banyak manfaat yg saya dapat dari product ni. Kulit muka dan badan lembab, halus n sekata. Sakit pinggang kesan epidural hilang selepas sebulan menggunakannya secara konsisten. Biasanya seminggu sebelum period saya akan rasa sengal2 pinggang n hari pertama mesti senggugut. Alhamdulilah selepas 2 minggu amal, kebetulan putaran period saya sampai. Mmg takde dah tanda2 premenstrual tu dan mmg tak rasa senggugut pun. Saya mmg try macam2 supplement utk hilangkan atau kuranhkan kesan epidural tu. Menyucuk n sengalnoinggang especially time bangun pagi. Tapi tak hilang. Bukan auta yer. Demi Allah saya rasa sendiri. Ramai kawan2 pun bagi feedback yg sama. Adik ipar saya kencing manis pun turun bacaan gula dia. Sekarang dah boleh makan macam2 tanpa pantang.

    Double stemcell product dari swiss yg dibranding atas nama double stemcell. Seperti info oleh MY Blog. Dah mmg MLM ni yg mudah terpengaruh ialah golongan Melayu. Tp saya x nak bahas apa2 isu. Saya cuma share berdasarkan pengalaman sendiri, kawan2 dan ahli keluarga terdekat yg amalkan product ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masalhnya skrg kalau orh suruh awk mKan bab*untk smbuhkan pnyakit yg dialami makan x? X makan kan sb kita dh tau bnda tu haram hatta untk myembukan pnyakit yg bukan mbwa maut pon...so mcm mne pulak dgn stemcell ni?

      Padam
    2. Miss Fadhilah --- Jakim tak cakap pun produk ni HARAM... tak ada HALAL JAKIM, tak semestinya produk itu HARAM....

      Padam
    3. Lain pula testimoni kakak saya..dia pengidap diabetes juga.. sejak makan double stemcell ni bacaan tak pernah rendah tapi kekal 10 ke atas.. saya minta dia stop dan tukar kpd produk makanan sunnah.. Alhamdulillah dah ok balik.

      Padam
    4. As Salam Miss Fadhilah..Ini bukan nya Isu Haram...ia adalah isu tanda Halal..kena faham...takdak pulak Jakim sebut produk ni Haram..

      Padam
    5. As Salam Miss Fadhilah..Ini bukan nya Isu Haram...ia adalah isu tanda Halal..kena faham...takdak pulak Jakim sebut produk ni Haram..

      Padam
    6. As Salam Miss Fadhilah..Ini bukan nya Isu Haram...ia adalah isu tanda Halal..kena faham...takdak pulak Jakim sebut produk ni Haram..

      Padam
  31. Nak tya syarikat dah kna serbu dengan jakim ker? Klu ikut Mmg salah disisihkan undang2,,Xkan x di serbu,,bagaimana produk yang bumiputera keluarkan.yg segala mcm white di blkgnya tu,,padahal mereka semua bli pukal revealing nma sendiri,,tahukah anda dgn siapa mereka bli pukal 2...pastu ltak cop halal Tp jakim and org Melayu xbuat apa,,sesama sendiri confem je halal walaupun status diragukan,,bagaimana pula supplement vitamin shaklee,amway,cosway, vitamin lain..halal kah,,di iktiraf pula walaupun tokeynya mat Salleh,,cina ke diorang Muslim?

    BalasPadam
    Balasan
    1. stuju..lau nk ikutkn bnyk sgt produk yg tmbuh mcm cndawan yg xde cop halal..print sicker sndr then jual..mlm laen pn bnyk yg cpxde tnda halal..hrp en.mazidul dpt brlaku adil..jgn d sbbkn xde org nk mnaja anda stemcell sprt aticle yg pnh anda kluarkn sblm ni...anda kmbali mnghentam produk ni..lau anda telus..yg prtama prlu anda highlight kn adalah rokok yg da jelas haramnye...sekian

      Padam
    2. buat la piket depan pejabat JAKIM, suruh serbu phytoscience merapu ni. semua hang nk harap org buat utk hang, mcm JAKIM tu xde keje lain. org buat keje ikut prosedur, so tunggu jela. kalo x sabar sngt, pi buat piket nu.

      Padam
    3. Untuk Shaklee, kalau tak salah saya dah ada sijil halal yg dikeluarkan oleh Badan Hal Ehwal Islam Amerika yang diiktiraf oleh pihak JAKIM, sila atau cuba rujuk http://www.halalscience.com/blog/benarkah-produk-shaklee-ada-ekstrak-babi/, yang lain2 tak pasti.

      Padam
    4. apsal mazidul tak terus g Phytoscience dan Jakim? saya ragu2. Kenapa lebih banyak nk tunjukkan spekulasi di internet dari tunjuk pendedahan anda sendiri pergi ke Syarikat Phyto yg terang tertera alamat dan jakim yg dah tau sniri kat mana. Kadang2 kat internet ni kita pun tak update benda baru, ada yg tak sahih sumber dan byk yg tak tau sejauh mana kebenaran.

      Padam
  32. carlsberg pun ade logo halal.. blh minum gak.. hahaha

    BalasPadam
  33. assalamualaikumm... saya terpanggil untuk komen di sini... saya dah 7 tahun dibekalkan painkiller dan steroid bagi menahan rasa sakit akibat slip disc.. banyak tempat saya pergi berubat.. tradisional,fisio dan injection steroid... saya dah banyak berhabis duit untuk mengubati sakit saya ni. ikhlas saya bgtau... slip disc sy tahap kronik,, menyentuh saraf,,. bila saraf bengkak.. saya rasa sakit yang amat sangat hingga kaki dan tangan kanan menjadi kebas. dan saya juga pernah LUMPUH sementara. Alhamdulillah.. dengan izin Allah.seorang sahabat saya dari Makkah memperkenalkan saya dengan produk Double Stemcell Ni.. saya mula2 ragu2 tapi saya betul2 niat nak cuba demi kesihatan saya. Saya berserah pada Allah jika produk tu benar tak disahkan HALAL.. tapi sangat sedih sekiranya ia tak disahkan HALAL. Seperti komen2 di atas yang menyatakan Stemcell tu

    "Just for clarification, stem cells in theory adalah cell line yg berpotensi utk menjadi sebarang bentuk cells, TAPI hanya utk hidupan berkenaan ie stem cells manusia secara teori berpotensi utk membentuk cell bdn kite, demikian lah juga 'stem cell anggur' - berpotensi utk membentuk cell ANGGUR berkenaan.

    Dan yg lebih menakjubkan, despite that, it is claimed (mcm dkt kotak die tulis) that it "promotes overall health and longevity", hanya dgn meminum produk berkenaan! walhal utk stem cell line to even be viable to divide (mitosis) and differentiate into other cells type, they need to be grown in suitable culture with appropriate nutrients to support their activites" itu BENAR... saya tak faham bagaimana dengan KEADAAN KESIHATAN SAYA YANG KINI BERTAMBAH BAIK serta sahabat2 saya yang lain turut mengalaminya,. tolong jangan perlekehkan testimoni kami sendiri yang merasa sendiri perubahan selepas mengamalkan produk tu..lantas dalam masa yang sama saya terus BERKONGSI DAN MENCARI REZEKI DENGAN DOUBLE STEMCELL NI.. sebab pada kIRAa-kira saya ianya TIDAK SALAH.. SEKIRANYA tidak Halal,,saya harap ALLAH AKAN AMPUNKAN SAYA SEBAB DAH BERKONGSI TESTIMONI SAYA SENDIRI PADA RAMAI ORANG.. DAN DOUBLE STEMCELL DAH MENJADI DARAH DAGING SAYA DAN SAHABAT-SAHABAT SAYA JUGA.. saya cuma letakkan kepercayaan saya pada ALLAH yang menyembuhkan penyakit saya.. dan melalui DOUBLE STEMCELL ni ALLAH juga yang datangkan pada saya. saya cuma berikhtiar untuk diri sendiri... MAAFKAN SAYA SEKIRANYA KOMEN SAYA NI AGAK EMOSI.. HANYA ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI YANG MANA BENAR DAN YANG MANA SILAP.. INSHAALAH... kepada ALLAH saya berserah.. terima kasih atas keperihatinan en, Mazidul dan rakan-rakan pengkomen.. SAYA HANYA HAMBA ALLAH
    TERIMA KASIH.. _NADIHA AZEMI_

    BalasPadam
    Balasan
    1. Allah menjanjikan kelebihan untuk kebenaran.. Science sesuatu yang tidak pasti tetapi kuase Allah SWT itu pasti.. Adakah ahli saintis dan ahli biochemical adalah tuhan?? jawapannya koferm2 tidak jadi tidak mustahil stemcell buah buahan yang diisukan tidak boley menyembuh berbagai penyakit tapi dapat menyembuh penyakit dengan kuase Allah dan jika ahli sains tidak boley terima stemcell buah buahan ini dapat menyembuh penyakit sama erti dia tidak terima keajaiban,kekuasaan dan kebesaran Allah SWT.. berkenaan isu halal jakim.. Adakah tidak ade logo halal tidak halal? adakah jeruk yang dijual majoriti oleh org islam tiada logo halal jakim halal?? jadi saya nasihatkan jika produk ini suatu mase nanti terbukti benar dan halal SubhanAllah.. saya mintak pihak yang bertanggungjawab tarik semula kritikan kutukan dan kata2 anda semua..

      Padam
    2. Assalamualaikum.. masyaAllah hebat kuasa Allah SWT.. saya tidak menyokong mane2 pihak tetapi saya ingin anda semua renungkan dan berfikir sejenak.. saya bukanlah seorang ilmuwan saya hanyalah insan biase yang mempunyai serba sedikit ilmu dari Allah.. berdasarkan komen di atas ini saya percaya.. saya ingin bertanya adakah ahli saintis,ahli kimia dan ahli biochemical ini tuhan?? sudah tentu kmfrm2 bukan adakah mereka sempurna?? juga kmfrm2 tak sempurna.. jikalau stemcell buah buahan seperti yang dikaji mereka dan mereka menyatakan mane boley stemcell buah buahan mengubati pelbagai penyakit jawapannya mereka siape nak menolak keajaiban,kekuasaan dan kebesaran ALLAH SWT tiada yang mustahil di dunia ini dengan kuase ALLAH SWT jika mereka menolak kebenaran stemcell buah buahan ini dapt menyembuhkan penykit maka mereka menolak bahawa ALLAH SWT itu maha kuasa kerana mereka ini manusia yang tidak sempurna tiada yang pasti..hanya ALLAH SWT yang pasti..jika ALLAH SWT izinkan stemcell buah buahan itu penyembuh byk pyakit spt habbatus sauda' jadila stemcell buah buahan itu penyembuh byk pyakit dan kita sbg manusia tidak boley menolak kekuasaan ALLAH SWT.. walau kajian menunjukkan 100% stemcell buah buahan ini tidak boley menyembuh banyak penyakit skalipun kita siapa nak pastikan sesuatu itu 100% benar.. psl isu halal pula saya tak ckp syarikat ini benar saya cuma nak kata adakah tiade logo halal jakim tidak halal?? ia bergantung kepada kandungannya seprti jeruk yang dijual majoriti oleh orang islam tpi tiade logo halal jakim tetapi halal dimakan..jadi jikalau product syarikat ini sememangnya benar dan halal dan mmg boley menyembuhkan penyakit..saya mohon pihak2 yang bertanggungjawab mengkritik dan mungkin telah menfitnah menarik balik kata2 anda.. sebab jika ia benar dan kita ats dasar emosi dan dengki mengkritik mcm2 masyaAllah mungkin kita akan mendapt dosa.. Waalaikumsalam

      Padam
    3. peraturan mencipta kekalutan... org2 ni especially melayu kalo takde halal jakim terus kata tak halal.. kalo logo halal negara lain memang was2 mcm mawas.. aku mmg tak paham.. kalo ubat hospital yg kt tau basically dadah n bahan chemical semata tu yg boleh bwk mudarat kalo consume selalu tu halal pulak.. alah tu mee maggi tu tak penah aku dgr org ckp makan selalu elok utk tubuh bdn.. cubala makan selalu kalau nak jahanam buah pinggang.. yg tu jakim bg cop halal besor2.. aku tak makan double stemcell ni sbb duit gaji belen cukup2 buat beli makanan ruji je.. nak niaga pun takde modal.. tp tompang happy la bila ada rakan2 yg mkn ni dari sakit jd elok.. yg baby kecik dari sakit barah mata la ni dh boleh ketawa.. mak dia bg mkn stemcell ni sbb dh hbs ikhtiar.. alhamdullillah, subhanallah Allah maha Besar, bila bg double stemcell tu sekurang2nya baby kecik tu tak buta kedua2 mata.. yg menyembuhkan Allh swt.. double stemcell ni cuma bahan yg diikhtiar je.. halal tak halal sampai sudah tak abis cerita.. yg tokey double stemcell ni pun cepat2 la settlekan hal ni kalo betul2 nk tolong org.. tp sementara nk dpt logo halal jakim tu yg tentunya bila ada prob mcm ni amik masa lebih lama utk disettlekan, kita pikir sendirila.. kalo yakin benda ni halal, makan.. kalo tak yakin, kt boleh pilih ubat2 hospital makan dadah berkilo2 sampai semua sistem badan failure..yg itu halal.. tak caya boleh cek kat jakim jugak..

      Padam
    4. saya terharu dan menangis disebabkan komen tuan +shuaib ahmad dan si jantung hati.. semoga ALLAH merahmati kita yang sentiasa berpegang pada kekuasaan ALLAH..
      ALLAHUAKBAR... ALLAHUAKBAR... ALLAHUAKBAR...

      Padam
    5. kuyup jugak kene kencing ngan tokey phytoscience.syok mandi air kencing?

      Padam
    6. Tipikal MLMer..Dah terdesak, diasak, mula la heret ALLAH SWT sebagai rekrut..keji betul

      Sudah2 la tu..Sila nyatakan rujukan fakta & kertas kerja yang produk ni benar2 boleh beri kesan positif ke atas pelbagai jenis penyakit selain Kulit..korang tak rasa pelikkah, tuan punya produk, tuan punya kajian, tuan punya formulasi pun tak claim yang produk dia tu boleh rawat pelbagai jenis penyakit..Terang2 dia tunjuk yang dia hasilkan produk tu semata-mata untuk UV-Protection dengan rejuvenasi kulit, untuk merawat masalah penuaan..Tak ada pun yang dia kaji untuk rawat pelbagai jenis penyakit lain..Ke korang nak bagitahu yang korang lagi pandai dari tuan punya formulasi tu?

      Testimoni2 korang tak terpakai sebab tiada bukti kukuh, & hanya sekadar akuan dari mulut ke mulut, tidak diketahui betul atau tidak..Saya sendiri boleh reka testimoni macam korang kalau saya mahu, bukan susah nak mereka testimoni..& saya boleh heret ALLAH SWT sebagai rekrut macam yang korang buat, cuma saya masih ada akal & iman, tak tergamak menghina ALLAH SWT macam yang korang buat..

      Kalau nak sangat heret ALLAH SWT, kenapa tak makan sahaja epal & anggur yang banyak dijual di pasar? lagi murah & sedap..lg mudah membantu golongan yang tak cukup duit..bukan setakat setmcell, labih dari itu lg korang boleh dapat dalam anggur & epal..perut pun boleh jadi kenyang..Anggur & epal segar dah sah2 hasil ciptaan ALLAH SWT..sepatutnya anggur & epal segarlah yang paling efektif untuk merawat pelbagai penyakit..kenapa tak mahu buat? Tak yakin dengan kuasa ALLAH SWT?

      Insaflah MLMer sekalian...tolong insaf...

      Padam
    7. haha saya bukan mengeheret Allah SWT tetapi ini sume kejadian yang terjadi adalah kuase dan kehendak Allah SWT kalau Allah SWT dah tetapkan dah takdirkan seseorang itu makan stemcell buah buahan dan sembuh.. anda taknak mengaku kekuasaan Allah SWT?? sy bukan mengheret tapi sume terjadi adalah kehendak ALLAH SWT bukan kehendak saya..adakah saya mengheret ALLAH SWT?? jwpnnye tidak kerana ALLAH SWT menguasai segala galanya..

      Padam
    8. Dah cek patent yg ditulis kat kotak? Ni rujukan patentnya https://www.google.com/patents/US20080299092?pg=PA5&dq=US2008/0299092+A+1&hl=en&sa=X&ei=sRrwUou2O8G_rge74YCYAg&ved=0CEEQ6AEwAg

      Boleh baca sendiri, produk ni untuk kosmetik sahaja, yang lain2 tidak dinyatakan.

      Padam
  34. ramai yg berkongsi testimoni kt sni..ni nk tnya kalau la Ba** tu boleh menyembuhkan penyakit korang tu korang makan x?masalah skrg ni kenapa SYARIKAT tsebut MEMANIPULASI isu halam haram?walaupn ia mbawa kebaikan pd tubuh badan kita kenalah selidik dahulu kandungan tu..jgn main makan je..mcari yg halal itu fardu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan dengki.. Nampak sangat cara awak comment ni dengki.. Hahaha.. Atau produk awk x laku?? Sy mmg selalu baca komen2 ni.. Tapi tgk org lain xde pun commebt BA** kalau x leh control emosi.. Cabut tudung tu..haha, ni bkn org islam.. Org islam sabar.. Setiap yg berlaku ada hikmahnye..

      Padam
    2. U dr td ckp psal babi...u tau tak yg selama ni dlm tepung gandum ada BABI!!! Lg mentah2 kite kena tipu..yg tu U xpersoaljan.????

      Padam
    3. Saudari Cuba nak katakan produk ni ada ba** ke? Pada pengetahuan saya terdapat byk lagi produk keluaran org cina yg kita mkn hari2 tapi xde logo halal n kita masih lg mkn tanpa ragu2. Contohnya ikan masin; mee timbang; bhn2 yong tau fu yg kita beli terus Dari mereka di pasar2 basah.. Jika nak dikira,bukankah semuanya perlu ada logo halal baru kita boleh beli n mkn? Pd saya klu sekadar ada logo halal tapi masih ada unsur syubahat sama juga mcm menipu pengguna. Hanya Allah saja yg tahu segalanya. Jadi, kita sbgi pengguna ada hak untuk memilih. Jika was2, jangan beli. X perlu kita b'balah hanya kerana satu produk sedangkan kita sendiri x tahu apa yg kita mkn hari2 selama ni betul2 halal @ x.

      Padam
    4. Salam cik fadilah... sy x rase yg cik adlh bijak dgn mbandingkan antara ba** dan epal sbg hujah dari pihak cik.. seperti slogan cik "mcari yg halal itu fardhu" sdh terang2 menyatakan bhw ba** mmg adlh binatang yg haram... mengapa dibandingkan dgn epal n anggur... sungguh tdk relevan!!!! Ape2 pun isunye di sini hanya lah penyalahgunaan logo halal spt yg tlh dimaklumkan oleh bro mazidul sejak mula ia diperkatakan... dan kalau cik fadilah nk tahu, klau ade sesiapa ahli keluarga cik fadilah yg ade darah tinggi, dan mkn ubat pencair darah, suruh la dia berhenti mkn ubat tu.... lg elok suh mkn double stemcell sbb ubat pencair darah itu ade DNA ba**... sekian....

      Padam
    5. X perlu kita b'balah sedangkan kita sendiri x pasti apa yg kita mkn hari2 tu sbnrnya btl2 halal or x. Dari beras spi la ke garam... Ada yg ada logo halal tapi masih ada unsur syubahat yg kita x tau. Bukankah itu juga dikira menipu pengguna terutamanya org Islam?

      Padam
    6. Setelah saya membaca komen komen di ruangan ini ternyata ramai makhluk perosak, pengdengki, penghasut yang tidak berpengetahuan terhadap apa yang di komenkannya, Ikut sedap apa yang nak ucapkan. Beratus-ratus Billion Usd mereka belanjakan, berpuluh-puluh tahun kajian, mungkin beratus-ribu Saintis mencurahkan Ilmu kepakarannyan demi kesihatan manusia termasuklah orang Islam sedunia Ummat yang paling ramai, termasuklah ayah ibu kita. Takkanlah hasil yang baik perlu di campur unsur-unsur babi, atau unsur-unsur kimia baru bolih mujarab. Produk ini "PLANT STEM CELL" ataupun "INDUK SEL TUMBUHAN" yang berjaya terhasil dari kajian pakar sain yang bolih membantu mengaktifkan semula Sel-sel manusia yang bermasaalah. Semua kita tahu tiada tumbuhan yang haram hari-hari kita makan buah epal dan anggur, bolihkah saintis kita mengasingkan Sel buah ini sebagai tambahan pemakanan kita untuk jumlah yang banyak untuk pasaran dunia. Semua pengkaji pasaran tahu untuk mendapatkan hasil jualan terbaik peroduk mesti selamat dan HALAL daripada unsur-unsur BABI barulah mereka dapat menembus pasaran ISLAM.

      Padam
    7. Miss Fadhilah,
      Satu je nak tanya.. Kalau pergi jumpa Doktor kat hospital dan klinik, awak pastikan ada cap Jakim semua ke sebelum makan ubat tu? Jangan main makan je.. Mencari yang halal tu fardhu...

      Padam
  35. Sya juga pengguna double stem cell ni. Sya ada masalah sistem penghadaman..kdg2 smpai 7/8 hari tidak membuang tapi selepas guna double stem cell, sy rasa ok. At least after 2 days sy akan membuang..buasir pn da ok skt walaupun masih bleeding..sy cume mencari penawar kepada mslh sy..pada pendapat sy, mereka yg pertikai kn halal kpd product double stem cell ni probably x pertikaikan pun makanan yg mereka mkn seharian tu..byk mknn yg meragukan di malaysia ni..

    BalasPadam
  36. Setuju dgn pandangan pn nadiha azemi..kalau wujud masalah harap dpt selesai segera. Apapun.. diharap semuanye dipermudahkan. Selain isu yg timbul.. setiap hari testimoni baru timbul dan dikongsi bersama. Tak mungkin direka sebarangan. Alhamdulillah double stemcell membantu dengan izin allah. Sakit yg ditanggung dpt diatasi..
    Sakit pinggang sejak ceasar hilang sejak mengambil ds,
    Masalah eczema teruk kami anak beranak selesai..
    Sakit lutut waktu turun naik tangga lenyap
    Tak perlu bgantung pada krim steroid.. xperlu sibuk makan kalsium n glucosamine..lbh menarik xperlu sibuk cari jamu!
    Alhamdulillah kawan2 yg menikmati khasiat ds juga turut mengakui khasiat ds.. semuanye dgn izin allah itu yg pasti. Smoga kita sama2 dijauhi musibah dan dilindungi allah sentiasa. Smoga rezeki yg dikurniakan sentiasa halal dr sudut zahir dan batin.. dr segi unsur dan caranya.. buat baik berpada2.. buat jahat jgn sekali..
    :) fb fadhilah hanapiah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya simtom yang puan alami ni ala-ala deep pain jer...rasanya ia hilang sebab makan/pakai local anaesthetic atau pulih secara sendiri. Saya tengok ramuan dalam double stemcell ni tak ada pun mengandungi anaestetik. Cuma ekstrak epal/buah. Kalau camtu baik makan buah-buahan segar.

      Kalau nak ikutkan, sel meristem pada akar dan apeks pucuk pokok yang ala-ala sama macam stemcell (yakni belum differentiate) tapi kenapa ambil sel dari ranting?

      Padam
    2. Apa kata kita sarankan farmasi-farmasi jual buah segar je... Tak perlulah jual vitamin c atau multivitamin bagai kalau makan buah segar tu lebih elok...

      Padam
  37. Setuju dgn pandangan pn nadiha azemi..kalau wujud masalah harap dpt selesai segera. Apapun.. diharap semuanye dipermudahkan. Selain isu yg timbul.. setiap hari testimoni baru timbul dan dikongsi bersama. Tak mungkin direka sebarangan. Alhamdulillah double stemcell membantu dengan izin allah. Sakit yg ditanggung dpt diatasi..
    Sakit pinggang sejak ceasar hilang sejak mengambil ds,
    Masalah eczema teruk kami anak beranak selesai..
    Sakit lutut waktu turun naik tangga lenyap
    Tak perlu bgantung pada krim steroid.. xperlu sibuk makan kalsium n glucosamine..lbh menarik xperlu sibuk cari jamu!
    Alhamdulillah kawan2 yg menikmati khasiat ds juga turut mengakui khasiat ds.. semuanye dgn izin allah itu yg pasti. Smoga kita sama2 dijauhi musibah dan dilindungi allah sentiasa. Smoga rezeki yg dikurniakan sentiasa halal dr sudut zahir dan batin.. dr segi unsur dan caranya.. buat baik berpada2.. buat jahat jgn sekali..
    :) fb fadhilah hanapiah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau pegang yang "semuanya dengan izin Allah, kenapa tak makan epal & anggur yang fresh sahaja?

      Kenapa nak kena makan Stemcell buatan orang kafir yang sudah tentu tidak menghasilkan produk ini atas nama Allah SWT?

      Mana lebih original ciptaan Allah SWT? Epal & anggur yang fresh, atau stemcell epal & anggur yang dihasilkan makmal ciptaan manusia?


      masih nak mengheret Allah SWT dalam bisnes anda lagi? Matlamat menghalalkan cara?

      Padam
  38. Ishhh dh 6 kotak saya mkn double stemcell...... anyway thanks for the info Mazidul...

    BalasPadam
  39. Baru jual double stemcell dah dapat dato seri? bawah ni ke Lim Teck Peng sebelum dapat dato seri?
    Rev. Dr Lim Teck Peng
    PhD (University of London, UK)
    Associate Dean
    Denomination: Baptist
    Area: Christian Education (C)

    BalasPadam
  40. Sebagai penjual/pengedar dan penguna Wajub kena tau Halal/Haram sesuatu produk...apabila kita makan atau minum ia akan menjadi darah daging,,,,sebab tu pentingnya logo HALAL yang sah kat malaysiani untuk menentukan sesuatu produk tu Halal atau Haram...untuk kegunaan orang-orang Islam..Ni negara Malaysia bukan Negara china.

    BalasPadam
  41. saya pun makan double stemcell. Alhamdulillah masalah resdung saya semakin berkurang. harap baik la lpas ni. pagi2 x de la tebersin teruk sangat. selagi

    BalasPadam
  42. Kajian mengenai stem cell di Malaysia dilakukan di bawah Kementerian Sains, tech dan Innovasi pada tahun 2005. Stemcell was derived from umbilical - tali pusat bayi yang diambil dan disimpan untuk sains perubatan masa depat bagi human longevity dan penyembuhan penyakit-penyakit seperti yang disebut dalam produk phytoscience double stemcell. Apple dan grape stemcell lebih kepada rawatan kulit dan cosmetology.

    BalasPadam
    Balasan
    1. that's not stemcell, that's cell from stem. hahah...

      stem cell punya definisi cuma SATU yakni sejenis sel prekursor yang belum menjalani proses pembezaan untuk menjadi sel-sel khusus (spt sel darah merah, sel saraf dll). Sel ini pun masih belum habis dikaji sarjana barat! Alih-alih penjual produk kesihatan mendakwa ia boleh memulihkan penyakit dan itu ini...entah dari mana. Testimoni palsu pun banyak.

      Padam
  43. sy terpanggil utk komen ttg testimoni, sy sndri amalkan lbh krg 2 mggu, dan kesan yg sy rsa mmg sgt mnkjubkan

    sy mula2 nk try, sy sndri ragui kberksanan produk ni, sbln wat reseach, sbb sy x suka bzrkan duit, tp bila pk ttg kshtn yg makin truk, sy brni amk rsko utk amek..

    sy ada mslh rmbt gugur yg truk, hmpr botak, mslh period, skit blkg, athma,

    yg sy terkjut, mslh rmbt ggr dh x da, period sy yg 2 bln x dtg bru dtg, bdn lgsg x skit dh.n kakak sy sndri, bru2 ni dia buasir truk, tahap 2, sy bg dia try..dia anti suppliment, puas sy pksa, tp last???buasir dia kecut...so?? tpu lg??

    yg ckp testimoni mngrut tu better pegi try rsa dlu..sy amek pon, doktor2 sndri yg prknalkan product ni pd sy.

    cuba pk, ubat2 yg kita bli di fmsi@klinik mmg komfem halal? kberksanan plk mcmna?

    juz sbb produk ni tmbul isu halal n income yg byk, mnjdkan ia hot isu.

    pkir blikla..meggi kita mkn, halal, tp ksan? syampu kita guna, komfem halal? kita pegi grai mkn, kita thu ke chef guna bhn apa?


    pk2..x puas ati kol sy 0182080307

    sy pengguna, sy bkn agen..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni sah agen gak ni..

      sapa2 pun boleh reka testimoni

      "saya penah pakai produk ni..sebulan saya pakai terus ada peristiwa menakjubkan..saya terus boleh berlari dengan kelajuan 400km/j tanpa henti..so??? tipu lg???"

      see..?? nampak tak..??? mudah bukan...?? senang je nak reka testimoni

      saya yakin anda mesti ada profile facebook..boleh bagi profile facebook anda yang real...??? mari kita tgk betul ke tidak anda bukan agen

      Padam
    2. My Blog : Ayat pertama awak, awak tuduh 'Saya dan Kamu' sah seorang agen. Di perenggan terahir, awak nak facebook dia utk pastikan adakah dia tu betul agen atau tidak. Bermaksud, awak telah buat tuduhan tanpa usul periksa terlebih dahulu. Kalau tuduhan ini tak betul, maka awak dah buat fitnah. Dosa besar tu, tak takut ke dgn dosa fitnah?

      Saya buat penyelidikan di Wikipedia, apple yang digunakan bukan apple biasa, tapi epal liar yg masam yg terdapat di Switzerland. Apple ini tidak berubah kecut walau pun selepas 4 bulan. Apple biasa dalam keadaan sama, dah rosak dlm masa 2 minggu.

      Padam
    3. sbb tu org guna utk kosmetik n bknnya utk ubati penyakit.ko nmpk ke x nmpk ni?

      Padam
  44. Yg kita marah sebab dia manipulate melayu utk beli dan guna logo halal sesuka hati.....

    BalasPadam
  45. Terbaek utk abg mazidul..dlm mencari harta dunia..jgn pandang sebelah mata saham akhirat kita..halal dan haram bukan mainan mulut semata

    BalasPadam
  46. Sabar itu separuh dari iman .. ALLAH SWT tu maha kaya.. Ni kali ke dua sy baca pasal phytoscience.. Hehehe.. Ada sy terbaca satu comment, konon katanye jakim busy.. Xde masa nak ambil tindakan.. Haha.. Kan x logik bunyi dia tu.. Sepatutnye kalau betul produk ni salah, jakim mmg kene buat tindakan.. KALAU BETUL SALAH LA.. Ni sy tgk senyap je?? Yg dlm blog ni dh berdebat2 .. Hahaha.. Benda mcm ni dulu penah terjadi.. Hasil dari sabotaj.. Hehe.. Tapi phytoscience ni sy tgk dh dua kali kene mcm ni.. Tapi produk still run?? Sbb ape?? Mmm maybe ada produk x puas hati dgn phytoscience ke?? Hehe.. Dh dua kali tu.. JAKIM masih x ambil ACTION?? Pelik? Dgr sampail call jakim mintak pengesahan la.. Tunggu surat la.. Hahaha.. Hasilnye?? Senyap.. Kpd EN MAZIDUL.. Kalau betul la benda ni salah, encik pergi la ke jakim .. Mintak jakim buat tindakan susulan.. Dr kita x tahu benda yg xpasti kesahihannye..
    Memfitnah tu dosa.. Dptkan kesahihan dan tindakan dari jakim dulu yer.. Baru rakyat PERCAYAA.. Setakat text.. Semua org boleh buat.. Ok encik mazidul.. Salam..

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang akan ambil tindakan ialah KPDNKK, bukan JAKIM..JAKIM tiada kuasa dalam hal ni untuk merampas atau buat apa2 selain hanya melulus atau tidak meluluskan permohonan HALAL..

      KPDNKK pulak tidak akan bertindak melainkan sudah mendapat bukti kukuh untuk menyerbu & merampas apa2 di premis milik syarikat..Ini adalah untuk mempastikan tiada masalah berbangkit apabila kes dibawa ke mahkamah, untuk mempastikan segala bukti & saksi adalah cukup untuk mendakwa syarikat di mahkamah..

      Sudah banyak kes MLM head-hunting yang sudah didakwa di makamah..Swisscash, lampe berger, & banyak lagi..Semuanya sama..Dalam tempoh KPDNKK memerlukan masa mengumpul bukti, MLMer mereka mengejek-ejek & mencabar supaya premis syarikat mereka diserbu KPDNKK jika betul mereka bersalah, amlah ada yang mendabik dada mengatakan mereka di pihak yang benar kerana pihak berwajib tidak menyerbu atau menyiasat mereka pun..Akhirnya bila premis syarikat MLM mereka diserbu, semua melintang pukang, downline2 mengamuk2 marahkan upline, upline2 pulak ada yang marahkan founder, ada yang main 'victim game', ada yang menghilangkan diri, ada yang lari masuk MLM lain..macam2

      belum tentu lg syarikat Phytoscience ini akan selamat..

      Padam
  47. Diharp isu halal haram ni cpt diselesaikn...wlupn yg dh mencuba stemcell ni yakin produk tu halal dimkn...cume xde cop halal dan pengesahn dr jakim je..yg lain2 jgn buat andaian yg bkn2... Law dh tau nt memg haram..kite umat islam memg xbole la mkn..seperti babi tu memg sume umat islam tau haram..xperlu dipertikaikn lg n nk dicomparekn ngn stemcell...sumenye masih ragu2 disini...

    BalasPadam
  48. Assalamualaikum.
    Aku tak tahu la samada, orang2 yang membela Stemcell kat atas tu , betul2 muslim dan mukmin. Atau mungkin Islam atas kelahiran.
    Tak yah nak citer/tanya pada org lain : Tak percaya pada ALLAH, makanan yang kita makan hari2 tu halal ke tak..

    Kalau rasa2 tak tahu dan amalkan rukun islam .. tak yah mengaku muslim.
    Mungkin ramai yg tak paham, apa kaitan Rukun Islam dengan isu ni..
    Pikirkan dulu, baru reply post ni..

    Salam...
    Tips : Rukun pertama ..



    BalasPadam
  49. Buat Pletlet Rich Plasma aje... Guna darah sendiri culturekan plasma jadikan berjuta-juta stemcell... PRP boleh digunakan untuk membaki rawan, mengubat arthrithis, membaiki ligamen, merawat kulit yang cerdera akibat terbakar dan juga untuk tujuan cosmetik. InshaAllah setiap penyakit ada penawarnya.

    BalasPadam
  50. Lps da bce mmg tak la nk beli..tp rmai gile kwn2 yg jual n join biz ni..kt fb xabis2 promote lg...nsib x beli lg..

    BalasPadam
  51. Semoga Allah pelihara kita umat Islam dari penipuan sebegini. Kepandaian manusia tak mengira agama dan bangsa utk cipta produk2 ni dari Allah jua. Samada sebagai nikmat atau ujian. Jika ia nikmat utk kebaikan manusia, semoga tiada yang ambil kesempatan melalui penipuan utk dapat keuntungan. Tahniah atas usaha penulis. Pengguna yg ambil sebagai ikhtiar kesihatan tanpa was2, semoga ada jawapan yg jelas utk persoalan ni nanti. Bg yang was2 tak perlu ambil. Tahniah JAKIM atas kenyataan yg didedahkan. Pengguna Islam boleh buat pilihan melalui info yang ada.

    BalasPadam
  52. mcm mane ngan aurawhite?5x stemcell kot dia.mohon pencerahan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Stemcell ni kebanyakan untuk kosmetik saya dan x perlu consume. Aurawhite ada letak logo Halal x? Kalau x letak, so x perlu libatkan disini. Masalah utama pythoscience ialah menipu dengan letakkan logo halal walaupun x pernah ada. Patent di kotak pythoscience sendiri tulis berkaitan dengan kosmetik sahaja. Baca kat bawah

      https://www.google.com/patents/US20080299092?pg=PA5&dq=US2008/0299092+A+1&hl=en&sa=X&ei=sRrwUou2O8G_rge74YCYAg&ved=0CEEQ6AEwAg

      Padam
  53. Sebagai pengguna, xde masalah tiada logo halal kalau anda yakin produk ini halal kerana berasal dari tumbuhan...
    Isunya disini adalah penyalahgunaan logo, sama seperti seseorang salah guna sesuatu benda tanpa minta izin (dalam kes ni, logo)...dari situ kita haruslah sedar & nilai apakah motif, kejujuran atau etika syarikat tersebut...
    Dari segi perniagaan pula, sebagai penjual, haruslah kita semak dahulu adakah modul perniagaan itu patuh shariah, mengetahui pengasas & sejarah syarikat, dan mengetahui apakah produk yg dijual secara terperinci & ilmiah...

    BalasPadam
  54. Kenapa la nak kecoh2. Dah terang2 syarikat salah guna logo HALAL. Siapa dalam ni berani kata tu TAK salah? Kalau ada yg berani kata TAK salah... then kita stop sini.Tak guna cakap banyak kalau benda basic pun tak mampu nak fikir.

    Kalau betul la tak nak tipu, tak payah CURI GUNA LOGO HALAL JAKIM... tulis je tulisan jawi kat situ kata HALAL. Habis cerita. Org nak caya tak caya tu terserah sendiri2 la. Dan tak de pun org akan pertikaikan pasal CURI GUNA LOGO HALAL JAKIM.

    Simple but yet some people tend to make it tooooo difficult... WTF

    BalasPadam
  55. Semua diharap bertenang, Cuba kita fikir secara rasional tentang perkara ini. Apa yang menjadi isu sekarang ini adalah

    1. Kenapa perlu menipu tentang Logo HALAL?
    2. Syarikat ini menjalankan perniagaan secara MLM, Sedangkan masih tiada nombor AJL (Akta Jualan Langsung)? Ada sesiapa yang tahu Nombor AJL sila bagi maklum balas......



    BalasPadam
  56. As salam..saya ingin berkongsi pengalaman
    saya sendiri setelah 2 hari mkn dsc..akibat terpengaruh testimoni2 di internet dan rakan2 saya pun mencuba dsc..baru 2 hari saya mkn saya telah mengalami demam , cirit birit , muntah2, saya nk tnye kepada anda y pernah mkn dsc pernah tak mengalami mslah mcm saya ni?? Saya ada coll ejen y menjual dsc tu katanya badan saya ada bnyk toksik thatwhy jd mslah mcm tu..betul ka?? Berbalik kpd mslah saya tadi..2 kali saya p emergency masuk air, selepas 8 jam maslah td jadi kembali sehingga kan badan lemah dan sesak nafas dan saya terus dikejarkan ke hospital..hasil dr ujian darah doktor mengesahkan usus saya telah dijangkiti kuman..hari ni hari kedua saya dihospital syukur alhamdulillah saya dah beransur pulih..alhamdullah juga organ dlaman saya x mengalami masalah apa2 akibat penangan dsc tu..saya begitu menyesal dgn tindakan drastik terlalu percaya dgn testimoni dan pengaruh rakan2 tentang dsc tu ..selepas ni saya perlu berhati2 sebelum membeli apa2 supplement yang dijual..semoga pengalaman saya ini blh menjd ikitibar kepda anda y baru ingin mencuba dsc..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumuslm Alya :
      Biras sy jgk prnah ambik dsc , 1 sachet je dia mkn pastu menggigil dan rasa nk pitam.. mmg x blh nk bangun..
      Terus ke emergency hr tu jgk.. Doc check rupa2nye dia ade batu karang dlm hempedu n sakit bengkak hati.
      Sblm ni dia x pernah tahu pun dia sakit .
      Dia igt kan masalah angin atau gastrik je... Duk wad 2 mlm jgk la.. bila dh kluar wad tu, doc bg tarikh appoinment setrusnya utk cek balik penyakit dia tu...
      Bila balik rumah dia teruskan jgk pengambilan dsc tu..
      Bila ke hospital ( appoinment yg doc bg tu) , doc terkejut sbb batu karang semua dh clear..
      Bengkak hati pun makin kurang... Doc heran n tny dia, cmne blh hilang ngan sendiri je ni..??
      Biras sy diam2 je, x bgtau pun ape yg dia makan..

      Ini lah pengalaman yg terjadi depan mata sy..

      Padam
    2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  57. A'ah dah 1 yg di siasat ni tak tahu logo lain 2 betul2 atau salahguna juga..

    BalasPadam
  58. Amal makanan sunnah InsyaAllah pahala pun dpt, kesihatan terjamin.. Dah kuar kebenaran camni Alhamdulillah, terima kasih abg mazidul...

    BalasPadam
  59. memburuk burukkan orang secara semborono apakah gunanya.

    BalasPadam
  60. Ala mazidul Oi... Ko ni syabu yg xdo cop HALAL 2 boley plk ko balun... Dok gelar bikers pelesit boley plk... Itu jam kantoi kau nyorok x keluar2... Ko dok heboh DS ni x halal ni knp? G jmpa owner direct la... Dok nk menyalak kt web ape bikin...

    BalasPadam
  61. kepada agen steamcell ...apa kandungan sebenar dalam phytoscience steamcell

    BalasPadam
  62. isu kat sini senang je kot.. penyalahgunaan LOGO HALAL.. tu je kot.. kalo rase nak makan produk ni.. makan la.. kalo tak nak sudah.. cuma kenapa syarikat ni mencetak logo HALAL tersebut jika tidak mendapat pengiktirafan dari JAKIM? mudah kan isu kat sini.. kalo rase produk ni bagus untuk kesihatan makan la.. takde masalah.. isu dia penyalahgunaan logo tersebut je.. harap semua bertenang..

    BalasPadam
  63. Sdr Mazidul, ada lagi bom nuklear..... saya nampak logo korporat SIRIM digunakan.
    Soalan cepumas: Apakah kebenaran bertulis untuk menggunakan logo tersebut dari SIRIM Berhad telah diperolehi?

    BalasPadam
  64. Saya terpanggil utk memberi testimoni product ini. Terlalu byk komen2 yg membuat kn semua keliru tentang product ni. Testimoni saya yg pertama : product ini berjaya mengelirukan semua. Bermula dr logo halal yg tidak sah (bkn sah halal/haram product) sehinggalah kepada perbalahan semua tentang product ini. Yang ini saya amat pasti yg product ini mmg berjaya membenihkan sel2 keliru dan berbalah sesama kita. Testimoni kedua saya product ini amat bahaya terutama sekiranya yg menggunakan, menjual, mempromosi adalah dr kalangan rapat dgn kita. Sblm ini kebanjiran product mlm tidak menimbulkan pergaduhan tetapi product ini berjaya menimbulkan satu fenonena tsunami yg hebat. Sama ada kita perasan mahupun tidak agen2 product ini sgt teruja dgn product ini smpai boleh putus sahabat, keluarga smata2 perbezaan pendapat. Yg ini saya alami sendiri. Product ini mahal maka saya tk mampu utk mencuba. Tetapi terlalu byk desakan untuk saya mencuba product ini. Saya tk pernah alami keadaan ini pada product2 yg lain AJAIB KAN! Testimoni saya yg ketiga berkenaan dgn ibu saya. Dgn teruja dia telah mencuba dsc ini lalu membuktikan pada saya kehebatan product ini. Saya hanya senyum kerana saya tk mampu membeli product yg mahal ini. Apabila tiba satu ketika ibu saya berhenti menggunakan product ini kerana kesempitan wang. Ada siapa2 pengguna setia pernah berhenti menggunakan product ini seketika? Apa yg anda rasa? Ibu saya mengalami keadaan yg terlalu letih sehingga beliau tidur sepanjang hari. Pada pendapat saya hasil kerja product ini bertindak balas kepada badan hanyalah seperti steriod. Dia hanya pain killer kepada sakit yg ada dn sekiranya kita berhenti semua yg tersrmbunyi akan keluar semula. Saya kurg pasti akan fakta ini sbb bkn saya yg alami keadaan tersebut. Syukur saya tidak mencuba kerana saya takut penyakit saya tidak sembuh sebaliknya hanya disembunyikan.
    Siapa ada penjelasan mohon beri saya maklumat yg sebenar. Pada mulanya saya dgr harga product ni di jual dengan harga mencecah 300 ringgit. Tetapi sekarang di jual dengan harga hanya 100 lebih. Sekiranya product ini sgt bgus kenapa terdapat penurunan harga mendadak secara tiba2. Saya memohon maaf sekiranya tulisan saya menimbulkan kemarahan mana2 pihak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. setiap produk yang cepat kelihatan hasilnye mmg ada steroid.. itu kata kawan saya yang bekerja di unit farmasi.. wallahualam

      Padam
  65. kenapa tipu logo halal JAKIM? bagaimana tipu logo SIRIM? Apa Pengiktirafan KKM? Kalu product ni halal tayyib pun, cara perniagaannya tak halal dan tayyib. Menipu tu haram!

    BalasPadam
  66. a.cuba masuk www.sirim.my, tiada rekod PhytoScience atau stemcell

    b.Dakwaan menyembuhkan atau sebagai kosmetik atau perubahan biologi atau fisiologi manusia mesti berdaftar dengan BPFK

    BalasPadam
  67. Mohon Mazidul cek juga produk stemcel lain yang ada kat pasaran seperti:
    1. Stemtech Afa Extract
    2. Stem Science
    3. Sari Stemcell dari Primadona World Wide
    Halal juga ke tak...nampak macam ada juga logo halal JAKIM tu.
    TQ

    BalasPadam
  68. Geng2 MLm ni tgk cara depa komen macam tak de ilmu lgsung. Beza sgt org yg btul2 ada ilmu dgn tak de ilmu. Komen ikut emosi.

    BalasPadam
  69. suami saya amek stemcell :-( risau pulak dengan kesahihan produk ni.

    BalasPadam
  70. Suami sy sekarang tgh amalkan dsc kerana adiknya merupakan agen, kononnya dapat memnyembuhkan luka di jari..risau plak dengan kesahihan produk ni. semoga produk ni tidak mengandungi unsur2 haram. bayangkan jika terus amalkan sampai 10 tahun akan datang. jika produk ni ada mengandungi bahan2 terlarang, ya Allah. tak sanggup rasanya. tapi jika hanya logo halal yang tiada dan produk tersebut hanya mengandungi buah-buahan. maka sy bersyukur sangat. huhu, cuma sekarang ni.. saya tak nak makan sampai produk tu ada logo halal. baik makan buah-buahan segar dan kawal permakan serta senaman yang teratur. mungkin itu adalah ubat yang paling berkesan. sekadar berkongsi.

    BalasPadam
  71. money game nih produk nih sampingan jer hihhihi

    BalasPadam
  72. Nauzubillahiminzalik... Kenapa perlu sebut 'mengheret Allah SWT'? mengheret tu perbuatan menarik sesuatu yg berJISIM.. sahabat sekalian.. ALLAH SWT tidak berjisim.. Jgn sesekali kita samakan ALLAH SWT dgn makhluk.. berhati-hatilah dalam penulisan.. Maaf jika teguran ini mengganggu sahabat semua... :)

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.