Rabu, Januari 22, 2014

TUNJUKKAN BUKTI PRODUK DOUBLE STEMCELL MEMILIKI SIJIL PENGESAHAN JAKIM KONONNYA TELAH TAMAT TEMPOH


Saya terbaca dakwaan kononnya produk Double Stemcell diedarkan oleh Phytoscience memiliki Sijil Pengesahan Halal JAKIM tetapi telah tamat tempoh.

Ya right!

Pengguna mempunyai mata, mereka boleh melihat. Sekadar menyebarkan khabar angin berbentuk dakwaan, lupakan sahaja.

Penat.

Dengan itu saya mempersilakan dengan segala hormatnya, agar pihak pengurusan syarikat mempamerkan sijil itu sebagai bukti.

33 ulasan:

  1. Aku rasa org dah kena tipu dah dgn company ni... kita tunggu jerlah episod seterusnya. tp aku rasa yg kat atas2 tu dah ada skrip utk dibaca lepas ni...

    BalasPadam
  2. aku rasa dakwa dakwi ni ada unsur2 cemburu maklomla company melayu ni tiba2 naik jadi produk terlaris dipasaran...aku baru je dapat imfo psl produk ni & lepas tgok ada serangan negativ mcmni mmg double comfirm aku masuk jadi ahli esok jugak2...masehhh...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ketengahkan fakta dituduh cemburu? Company melayu? Stim daun ketum apa..

      Padam
    2. dah tengok ke siapa punya company?

      Padam
    3. cuba semak balik siapa tuan company nie

      Padam
    4. Kalau merujuk kepada blog di bawah;

      http://faizamansoronlineshop.blogspot.com/2013/12/phytoscience-gala-rich-dinner.html

      founder syarikat tersebut ialah Mr Lai Teck Peng. Skrang banyak melayu sama melayu dok gaduh pasal benda ni di halaman-halaman sosial online. Begitu juga kes-kes berkenaan MLM yang lain. Siapa yang dok senyum skrang? Bukan rasis tetapi realiti.

      Padam
    5. Nak masuk tanggunglah sendiri. Bukan tak ade orang nasihatkan..

      Padam
  3. Ye stuju.. sy pun ade mlihat2.. katenye smua kes ttg halal ini telah selesai hari ni.. dan rmai juge ahli2 duk komen tanye iye ke tdk dah selesai.
    . Sbbnye.... takde bkti utk diwar2kn pun.. org yg jd downline bwh2.. just ikut je la..hurm..

    BalasPadam
  4. Ye stuju.. sy pun ade mlihat2.. katenye smua kes ttg halal ini telah selesai hari ni.. dan rmai juge ahli2 duk komen tanye iye ke tdk dah selesai.
    . Sbbnye.... takde bkti utk diwar2kn pun.. org yg jd downline bwh2.. just ikut je la..hurm..

    BalasPadam
  5. Maaf sila rujuk FB ni https://www.facebook.com/MyPhytoscience?hc_location=timeline untuk pencerahan

    BalasPadam
  6. kalau dah tamat tempoh bukan ke ada rekod kat direktori halal tu? cuma kat tarikh tu diwarnakan tulisan merah sebab dah tamat tempoh.

    BalasPadam
  7. Jangan lupa ambik medical insurans.. if later anything happens.. company ni x kaver penyakit korang.. 3 juta tu kalau ramai yg komplen nnt cukup ke nak kaver? peace! ada kawan saya dpt mcm2 penyakit hasil drpd makan kesihatan.. itu kata doktor lah.. wallahualam

    BalasPadam
  8. macam dengki je..macam beria je nak jatuhkan company ni. dah produk dia mmg bagus untuk kesihatan. aku makan mmg hilang migrain. dengan izin Allah. sooo?? ape cerrrr yg beria sgt ni dok post segala bagai pasal phytoscience

    BalasPadam
    Balasan
    1. bgs la en.masrizal..support sgt company cina.
      tu yg melingkupkan melayu..

      org melayu bg fakta betul, ko nk condemn lak..

      kn dh ckp xde sijil halal jakim..kalau ko yakin ngan produk tu..bahan je la..ape de hall...xyah gelabah la brader..

      Padam
    2. Ini bukan masalah dengki ke apa. Apa yang En Mazidul ingin ketengahkan ialah penggunaan logo Halal Malaysia tanpa pengesahan oleh pihak JAKIM, Kalau tak ada pengesahan oleh pihak JAKIM, jangan letak logo tu, selesai. Siapa-siapa nak menggunakan produk tersebut dipersilakan kalau yakin halal. Ingat, mencari yang HALAL itu fardhu..

      Padam
    3. sometimes produk yang buat penyakit terus baik ada diletakkan pain killer... kebanyakan supplement yang buat penyakit terus baik ada pain killer.... target diorang ni orang kampung yang xtau apa-apa... hati-hati....

      Padam
  9. Yang mana bela produk ni wajar campany bagi ganjaran melencong ke Urop..yang mana baru bangun tidor belum baca fakta, elok minum airmzam zam..cerah mata, bangun tidor tak tau siapa pemiliknya...pemiliknya sama juga ketutunan kita ADAM huuu,,cuma menipu logo jerr..sikit jer,,bela mata sepet macam tiada bisnes ubat lain..atau macam duduk di padang pasir,,,ang

    BalasPadam
  10. Lagi umpph atas huruf jawi Ha tu boh Gambar $

    BalasPadam
  11. TAK KATA TAK HALAL. cuma setiap produk yang dimakan atau digunapakai oleh umat Islam sepatutnya perlulah ada pengesahan HALAL daripada badan beriktiraf supaya tidak mengelirukan dan mendatangkan was-was. Tak kata dia tak halal. So tak ada isu DENGKI pun. Alhamdulillah kalau produk tu memang bagus, kan?

    BalasPadam
  12. Macam nak tegak madu Ori dengan madu tiruan, benda tade depan mata, makmal aktif kita sedang tidur..tak Percaya JAKIM, kena cadang tubuh jabatan baru laa

    BalasPadam
  13. Rindu penulisan AididMuaddib. Ahaks.

    Tapi Aidid ke, Mazidul ke, mesti ada specis malais yang akan posting menidakkan fakta. Bagi la bukti macamanapun, masih tak mau percaya. Ibarat ayam golek depan mata, ikan dalam laut dalam dicarinya.

    BalasPadam
  14. Confirm tiada.. Saya minta mereka kemukakan sijil halal jakim yang kononnya telah tamat tempoh dan saya sertakan contoh sijil halal jakim daripada sykt lain melalui komen di page facebook mereka.. Komen saya dipadam dan saya diblock oleh page tersebut..

    BalasPadam
  15. tahniah kepada saudara Mazidul.
    Penggunaan logo Halal yang tidak mendapat pengiktirafan dari JAKIM adalah salah disisi undang2.

    BalasPadam
  16. Dosa fitnah tu lagi besar dari dosa membunuh.fikir dulu sebelum nak sebarkan.jangan sampai jadi santapan jahannam.=).think about if u are muslim

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak kata produk tak halal..yang dinyatakan PENYALAHGUNAAN LOGO HALAL..itu bukan fitnah..itu fakta..

      Padam
  17. yup.betul awalnya pun sy mmg xnampak sijil tu.. yang nampak mereka over konfiden letak logo tu dalam proses permohonan atau salah faham dalam mungunakan logo tersebut. Setahu sy syarikat hanya beritahu kepada ahli jgn keluarkan kenyataan apa2. Syarikat akan selesaikan perkara ini dengan kadar segera bersama JAKIM. itu sahaja sy dengar waktu ke HQ. Yang pelik Byk spekulasi dan cerita sebaliknya keluar. Byk ahli emosi dan melulu memberi jawapan ... tamat tempoh dan sbg nya... bla..bla..

    Sebelum ini mmg sy juga menyertai byk syarikat kebanyakkan syarikat baru mmg operasi secara "underground"
    dalam tempoh itu mereka baru proses sijil/lesen dan sebagainya.... kebanyakkan nya syarikat MLM luar negara yang baru bertandang ke Malaysia....Hmmm....


    #Berlapang dada dahulu.Beri ruang akan muncul peluang.
    semuanya pasti selesai...

    BalasPadam
  18. http://freesandakantoday.blogspot.com/2014/01/produk-double-stemcell-tidak-sesuai.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Maaf, setahu sya produk ini telah diluluskan oleh kkm kerana mengandungi bahan yg selamat dimakan dan sama seperti bahan yg diistiharkan oleh syarikat. Sya telah mendapat maklumat ini daripada seorang pegawai farmasi kkm. TQ

      Padam
  19. Logo halal dh dikeluarkan sejak awal December 2013 untuk semua packaging produk phytoscience double stemcell. Www.myphytocell.blogspot.com. terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasulullah S.A.W bersabda:
      “Sesungguhnya yang HALAL itu jelas dan yang haram itu juga jelas. Namun di antara keduanya ada perkara-perkara yang syubhah (yakni samar-samar antara HALAL dan haram), yang tidak diketahui oleh kebanyakan manusia (sama ada HALAL atau haram). Oleh itu, sesiapa menjaga dirinya dari segala yang syubhah itu, maka sesungguhnya ia memelihara agama dan kehormatan dirinya. Dan sesiapa terjatuh dalam perkara syubhah, kemungkinan ia terjatuh ke dalam yang haram seperti seorang pengembala yang mengembala di sekeliling kawasan larangan, maka dikhuatiri binatang-binatang ternakannya akan masuk (dan makan rumput) di dalam kawasan larangan itu. Ketahuilah! Sesungguhnya bagi setiap raja ada kawasan larangan dan kawasan larangan Allah ialah segala yang diharamkan olehNya. Ketahuilah! Sesungguhnya di dalam jasad manusia ada seketul daging. Jika baik baik seketul daging itu, baiklah seluruh jasad dan jika rosak, maka akan rosaklah seluruh jasad. Ketahuilah! Seketul daging yang aku maksudkan itu ialah hati”. (Hadis ini diriwayatkan oleh Imam Bukhari dan Muslim dari Abi Abdillah an-Nu’man bin Basyir r.a.)

      Padam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.