Selasa, September 24, 2013

MAT YO MENUNGGU WISEL DITIUP PENGADIL SEBELUM MELERAIKAN PERTENGKARAN ISTERI DAN PENGAWAL KESELAMATAN?



Berikut rakaman video sewaktu kejadian berlaku. Pertengkaran di antara pengawal keselamatan, Azman Mohd Nayan, 49 tahun dan wanita dipercayai isteri Mat Yo.

Ajaibnya,  pemain bola sepak terkenal, Mat Yo hanya sekadar tercegat, melihat dan mendengar.

Mungkin dia menunggu wisel dibunyikan oleh pengadil.


JIKA wanita itu isteri Mat Yo, dia sepatutnya menasihatkan pasangan hidupnya itu agar tidak bersikap begitu. Lapangan terbang bukan stadium.



Adakah isteri Mat Yo benar benar KERABAT? Kerabat diraja mana?

Sila klik di sini.

Gambar di bawah dimuat naik daripada fb Himpunan Cerita Lawak.


Berikutan  insiden terbabit kini nama Nor Shahrul Idlan Tallaha atau  Mat Yo menjadi LEBIH dikenali.


Klik di sini.

Apakah antara damage control perlu dilakukan oleh Mat Yo dan isteri agar kes ini tidak akan terus memburukkan nama pemain bola sepak itu?

Mudah. 

Tidak perlu membuang pingat ke dalam tong sampah.



Cari kembali pengawal keselamatan itu, mohon maaf. Mohon maaf kerana dia lebih tua. Samada dia bersalah atau tidak, itu soal kedua. Tindakan menyaman lelaki itu di mahkamah, jika menang sekalipun, tetap tewas pada pandangan masyarakat.

Klik di sini untuk membaca laporan akhbar Harian Metro Online.

Klik juga di sini.


29 ulasan:

  1. Lepas tgk video ni, rasa konpius pulak sapa yang jadi 'jantan dayus' sebenarnya mcm yg di pekik dek perempuan tu..

    BalasPadam
  2. Sungguh celaka perangai betina camni. Mmg malang ko matyo dpt bini perangai hodoh biadab musibat.

    BalasPadam
  3. Perempuan yg ada education,perempuan yg educated tak kan buat mcmni!!!kesian dgn pempuan ni!!!kesian sgt

    BalasPadam
  4. makin maju, makin kaya, MAKIN DANGKAL PEMIKIRAN.

    BalasPadam
  5. memalukan je jd pompuan...xde sifat hormat org tua....sesedap rasa je ngaku kerabat...kerabat dtg dr mana mcm tu...xkan laki main bola yg diterajui oleh TMJ terus jd kerabat...pelik lah org ni...x tahulah dtg dr hutan mana pompuan ni...

    BalasPadam
  6. Tahniah bini mat yo kerana berjaya memalukan keluarga dan kaum kerabatnya..sekian terima kasih..

    BalasPadam
  7. perempuan ni suka makan taik kot...sbb tu bodoh tahap jamban

    BalasPadam
    Balasan
    1. statement yang tak boleh blah... hahahah
      terimakasih.

      Padam
  8. Perangai Matyo dgn bini dia lebih kurang sama je..jenis memang kurang ajar

    BalasPadam
  9. japp.. japp..
    aku nak bayangkan kalu si bini tu dpt gelaran datin seri.. puan seri.... **

    BalasPadam
  10. jap jap, yang tua pun kadang2 bahasa pun kena jaga jugak....

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa yg di upload tu hanya sebahagian.. bahagian awl yg dia provoke pakcik tu x ditayang... kalau bapak kita.. org duk provoke amik gmbar... pastu memek muka mesti dah cam hape lagi... tak naik hangin ke...
      tapi xde pulak pakcik tu maki bini matyo pun kan... "awak jgn kurang ajar" tu dah mcm ingatkan pompuan tu batas bahasa dia...

      Padam
  11. kesian pakcikk ni.....tengok air muka dia sedih mata merah menahan macam nak nangis...cekalnya hati pakcik dlm membesarkan anak2 untuk sesuap nasi...senang2 jer bettina gila tu maki hamun pakcik.....harap2 ada insan yg boleh tegakkan kebenaran dan bela nasib pakciknya....pakcik ni berumur 49 tahun..sudah tentu anak2nya yg seramai 5 org masih bersekolah....patutla dia takut kena saman...zaman sekarang walaupun salah tapi bila byk duit yg salah jadi betul......ya allah sebaknya hati aku....

    BalasPadam
  12. betul tu NP. org tua jaga mulut, orang mudapun kena jaga mulut jugak. org muda, bukan budak2 yg masih bodoh tak tau apa itu hormat menghormati. tak usah la perasan bila jd bini org terkenal, org mesti respek tak tentu tempat. jaga mulut sebab kau perasan diri tu selebriti. kalau mcm ni la contoh, bukan selebriti, tapi SELEBET RITI!!!

    BalasPadam
  13. betina nie tau kangkangg jer....susah... x matured lg da jd bini...takat jd bini pemain bola...puiiiii.....kurang didikan agama camnie arr...jd pramugari tau gesel2 jer... Datuk Ct tue...aku tgk ok jer..bley parking tmpt awam...respect org tua lg....kcian la ko shahrul.... ko pown da ikut bodoh cam bini ko..kena nasik kangkang kot..

    BalasPadam
  14. Isteri Mat Yo belajar dan Lihat perangai Dato SITI....Walaupun berharta, ada rupa, ada nama...tidak Angkuh dan berlagak...masih menjaga adab sopan dan maruah Keluarga.

    BalasPadam
  15. blog jejariruncing tu rasanya mcm blog bekas kekasih apex kan..
    patut la sombong bini si mat yo tu.. pramugari lah pulak.. konon bile berada kt airport tu dia mcm die ada pengaruh la kan.. puihhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  16. Kesian ko shahrul... ni la klu kurang didikan agama.... kerabat diraja pun tau hormat org tua..ko kerabat apa.... klu takat laki ko pemain TMJ..hahah..itu ko nak ngaku kerabat di raja? ermm,,,,bley jadi jugak dop??? tumpang glemer ..... laki bini sama2 kuang ajaQ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. kerabat diraja?......Raja Linggam jual besi buruk tu kot..sbb. tgk muka pun ada iras2 mcm tu

      Padam
    2. inilah penangan yg bini matyo dapat...kutuk n hina org..akhirnya awak yg kena kutuk dan di hina...kata..AKU TAK BODOH..sebaliknya..BODOH TAK AKU...

      Padam
  17. Susah bila manusia yang terlalu hard-up dgn kemewahan dan title. Kaya mana sekalipun seseorang itu, ianya bukan lesen untuk anda bersifat angkuh dan bongkak kerana kelak hanya akan memakan diri sendiri. Kata-kata kita mencerminkan diri kita sendiri. Bila si isteri kata 'AKU TAK BODOH', rasa-rasanya dia cakap terbalik kot. hehe...Teringat kata2 seorang kenalan, perempuan ni suka cakap terbalik. wallahualam.. hikss... peace :)

    BalasPadam
  18. jgn sampai kene singkir dr JDT pulak... kang masa tu lain lak jadi nyer... tak kemana pun setakat terkenal kt dunia nih... kalu dh meninggi diri kt mana2 pun org benci

    BalasPadam
  19. Seorang isteri sepatutnya menjaga maruah suami. Siapapun kita di dunia ini, di mata ALLAH kita tetap sama..
    kesian kau Mat Yo.....

    BalasPadam
  20. ape bni mt yo ni poyo sgt...dgn org tue pun nk kurang ajar....baget bagus je.relek mt yo..die diam tu sbb malu dgn perangai bni die..kcik2 x mampus dh bsr myushkan owg....

    BalasPadam
  21. ada jugak manusia macam nie..tolong ar..kita nie as younger perlu ar respect senior..
    pengawal keselamatan just lakukan kerja dy ja..kita kena paham ar..mana boleh nk ikutkan perasaan kita..think positif ar...humm..tak tahu nk kata apa dahh.dah besar panjang..so paham2 ja laa..

    BalasPadam
  22. Kepada Mat Yo kenapa kamu dayus membiarkan isteri meroyan dengan kat kata kesat. Saya sanggup sediakan dana peguam untuk pakcik guard tersebut untuk lawan kebejatan seorang isteri pemain bola ngok yang gelojoh. Lagi satu jangan kaitkan Tengku Mahkota Johor dalam perkara busuk macam ni. Memalukan JDT

    BalasPadam
  23. harap ramai pihak termasuk wartawan dapat membongkar lagi kisah bini mat yo yg kurang ajar trhadap pak guard.....biar sume org thu malaysia bukan ngara yg mana sape2x yg kaya boleh layan org miskin mcam bnatang..pakcik tu pun ade prasaan.....bukan bnatang

    BalasPadam
  24. Kenapa dia dibuang dari AirAsia dulu?????perangai kurang ajar dia masih tak berubah

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.