Khamis, Mac 20, 2014

JIKA MH370 DITEMUI ...Australian Maritime Safety Authority, AMSA, mengeluarkan kenyataan 2 objek terapung kira-kira 2,500 kilometers di tenggara Perth, di Lautan Hindi dipercayai serpihan pesawat MAS MH370.


Perdana Menteri Australia, Tony Abbott, telah menghubungi rakan sejawatan beliau di Malaysia, Datuk Seri Najib Razak pada jam 10 pagi tadi.

Pesawat Tentera Udara Australia, AP-3C Orian dilaporkan telah berada di lokasi dan kapal laut dalam perjalanan ke selatan Lautan Hindi. Satu daripada serpihan itu dianggarkan sepanjang lebih 24 meter. Pakar memerlukan tempoh 48 jam untuk mengesahkan samada objek dijumpai milik MH370.

Jika MH370 sah ditemui, persoalan utama masih belum terjawab.

Juruterbang, Kapten Zaharie Ahmad Shah sepatutnya membawa 227 penumpang ke Beijing, China pada 8 Mac lalu. Apakah faktor penyebab MH370 ditukar arah ke Lautan Hindi? Mengapakah pesawat membawa 227 penumpang itu berpatah balik?

14 ulasan:

 1. kalau betul disitu pertemuannya... alhamdulillah... gembira nak tahu sangat keadaan kru dan penumpang. semoga semua boleh bertahan. dan memang pelik.......... kapalterbang ke beijing.. boleh ada disitu... ??><#@!&^%$??)(*&

  BalasPadam
  Balasan
  1. buat apa nak pelik...kuasa Allah x de siapa mampu halang...

   Padam
 2. Kalau betul dah ditemui...Mazidul kena buat permohonan maaf kepada DSAI sebab telah menfitnah juruterbang dan DSAI berkaitan kehilangam MH370.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Kenapa perlu Minta maaf... Dia yang patut Minta maaf kepada rakyat Malaysia

   Padam
  2. Kenapa kena minta maaf?? Sy tak nampak pulak ada unsur fitnah di sini.

   Padam
  3. Tolong highlight which sentence En Mazidul tulis pilot and Dsai punca or hilang flight..even PM during his PC pun x mention..he said 'someone" in the flight has switch off the communication system..he said someone and did not said captain zaharie ... so it doesnt mean the pilot, co-pilot..might be someone else..but suddenly ada 'golongan2' yg meroyan x tentu pasal di media sosial.. pls take note i wrote 'golongan2" .. :)

   Padam
 3. Celah bedah mana pulak Mazidul memfitnah? Pi sekolah balik kalau masih merangkak dalam membaca

  BalasPadam
 4. Yg peliknya kenapa diorang yg jumpa? Macam ikut skript ajer. Setakat bukti serpihan, mereka boleh letakkan seperti dijangka oleh Cabalnews.

  BalasPadam
 5. Yg peliknya kenapa diorang yg jumpa? Macam ikut skript ajer. Setakat bukti serpihan, mereka boleh letakkan seperti dijangka oleh Cabalnews.

  Siapa yg fitnah siapa, satu dunia kata kapten mungkin suspek, kita orang Malaysia sahaja yg pertahankan walaupun banyak cerita yg kebetulan. Apa-apa pun saya percaya kapten ini tidak terlibat langsung, mungkin ada yg kambing hitamkan dia.

  BalasPadam
 6. thank you amerika syarikat....alhamdulilah amin.

  saya seorang kurang upaya OKU.
  Nama sye lrwan
  dari united kingdom UK

  BalasPadam
 7. orang cari ko kata konspirsi ..org jmpa ko kata ikut skrip..apa yg ko nk sebenarnya??

  BalasPadam
 8. Kalau betul dah kira mengumpat n kalau salah itu fitnah namanya. Neraka jahanam le jawabnya. Susah sangat ke nak bermaafan? Awat? Kena bagi emas 1kg ke kalau kena mitak maaf?

  BalasPadam
 9. Ape komen datok sri najib tentang waspada Indonesia..

  BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.