Jumaat, Mac 21, 2014

LAPORAN MEDIA ASING : MENGAPAKAH BERKOKOK TIDAK MENAJI?


Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim ternyata berang apabila MEDIA ASING mengaitkan kehilangan pesawat MH370 dengan dirinya dan Parti Keadilan Rakyat, PKR.

Berikut petikan artikel disiarkan oleh Keadilan Daily.


Memang Anwar wajar menyelar laporan MEDIA ASING itu. Media dan pengendali laman sosial tempatan hanya memetik siaran berita terbabit. 


Sejak dari awal beberapa pengendali blog di Malaysia mendesak Anwar dan sebilangan pemimpin PKR bersuara, melaksanakan tindakan undang-undang terhadap keceluparan MEDIA ASING terbabit itu kerana didakwa menerbitkan berita berbaur FITNAH. 

Namun ramai berasa hairan kerana MEDIA ASING itu TIDAK disaman.

Klik di sini.

Kehairanan sama turut dikongsikan oleh banyak pengendali blog tempatan.

1. AIDC, klik di sini.
2. Jawa Bernam, klik di sini.
3. Kamera Kupang, klik di sini.
4. MYKMU.NET, klik di sini.
5. Tentera Maya, klik di sini.
6. Hambali Abdullah, klik di sini.
7. MyNEWSHUB.MY klik di sini.

Nurul Izzah juga menyedari tindakan MEDIA ASING, Daily TImes didakwa menyebarkan berita didakwa PALSU.  

Dia kemudian meluahkan ketidakpuasan hati di portal Selangor Kini.


Tidak hairan jika sebilangan melihat tindakan Anwar dan penyokongnya bak jaguh kampung. Bak ayam jantan, sekadar berani berkokok, tidak menaji.


Sewaktu ditemu bual oleh CNN, Anwar langsung tidak menyentuh isu dia difitnah oleh MEDIA ASING dari United Kingdom. Malah Ketua Pembangkang terbabit melakukan kesilapan, mungkin tanpa disedari berkata, juruterbang MH370, Kapten Zaharie Ahmad Shah, adalah ahli kepada 'the ruling party' ', Barisan Nasional. Walhal Zaharie, ahli seumur hidup PKR.



[ Klik di sini ]

Anwar barangkali terlupa, biarpun dia hebat berkomunikasi, kesilapan berlaku tanpa diduga.

6 ulasan:

  1. anwar mcm ayam jantan tua... berkokok2.. tapi jubor berselirat candu.

    BalasPadam
  2. kah kah kah...macam mana nak saman, depa sendiri yang suruh media asing tulih lagu tu...kunun macam orang parti hat lagi satu yang tuduh...ni kira nak menangguk dalam lumpoq...Ni taktik lama la ANUar weyyyyy

    BalasPadam
  3. Kalau Utusan barulah saman. Sebab Melayu memang sifatnya sedemikian, pantang Melayu lebih sikit ada-ada lah yang dikenakannya. Cina sekarang dah terang2 bencikan Melayu. Budak China pakai baju t hitam bertuliskan MALAY SIA. Apa maknanya?

    BalasPadam
  4. Ayam berkokok di atas pagar, tahi bersepah di gelegar.

    BalasPadam
  5. banyak yg diputar belitkan dan cuba disembunyikan oleh manusia ini.
    suhanallah, tiada yang mustahil didunia ini. sedangkan permintaan iblis yang paling jahat sekalipun diizinkan oleh Allah utk berlaku ( permintaan iblis utk menyesatkan Adam dan keturunannya ). maka tidak mustahil utk perkara2 yg kita fikir tidak mungkin berlaku akan berlaku dengan izin Allah. semuanya utuk menguji keimanan kita juga.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.