Khamis, April 25, 2013

KAWALAN TERHADAP DATIN SERI WAN AZIZIAH DIPERKETATKAN

Tugas pengawal peribadi, memastikan individu dijaga sentiasa berada dalam keadaan selamat.  Seperti suaminya, Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail juga dikawal sewaktu bergerak di khalayak ramai.

Orang baik lazimnya kurang musuh. Lagipun, tiada langsung faedah mengganggu gugat keselamatan Datin Seri Wan Azizah. Umum akur, dia bukan pemimpin berpengaruh besar di Malaysia.

Justeru, jika gambar wanita di bawah itu Datin Seri Wan Azizah, dia tidak perlu dikawal terlalu  ketat sehingga mencetuskan prasangka. 

Perlu ada ruang menjamin keselesaan di antara pengawal peribadi bertugas  dan Datin Seri Wan Azizah. Khuatir,  nanti dia sukar untuk bernafas. 

Apapun, saya percaya, kejadian dirakamkan itu  tidak disengajakan.


Kredit photo : Minaq Jinggo



"Bagilah ruang sikit, janganlah dok rapat sangat"

17 ulasan:

  1. auww~ marah plak abag nuar ku... ahh! sukernyer... romantik gitu...

    BalasPadam
  2. Suka dengan ayat Mazidul: "Orang baik lazimnya kurang musuh"

    Maknanya Datuk Seri Najib bukan org baik, sebab dia mempunyai ramai body guard...

    Org yg paling baik tentulah org2 kecil spt kita yg tak perlukan body guard dan tak mampu menggaji body guard...

    BalasPadam
  3. berdosa buat fitnah saudara, kalau Anuar xmaafkan terimala akibatnya subahanallah insaflah saudara

    BalasPadam
  4. sebenarnya mazidul yang cuba mewujudkan prasangka.

    BalasPadam
  5. jidul ni saja ja,
    orang ramai tu..
    bukan ceramah umno ni, kerusi ramai dari orang..

    ape daaa...

    BalasPadam
  6. Kes stopa memantat
    Kes nuar memantat
    Kes azmin anak durhaka bg aiskrim
    Kes nuar balun bini azmin sampai keluar anak haram

    Semua ni berlegar. Tampil lah buat kenyataan. Cakap tak memantat, tak membalun, tak bagi aiskrim.
    Ni biar je orang PAS ni. Benda depan mata. Hududkan la kote stopa, kote nuar kote azmin tuh.

    Anti Azmin anak durhaka.
    Tolak Azmin di Gombak

    BalasPadam
  7. sudah-sudah la tu..yg terang2 berlage pipi laki pompuan tak pertikai plak..

    BalasPadam
  8. Jari hujung bengkok tu...bengkok ada makna tu..

    BalasPadam
  9. kena ada lagu skit .... :).. huhuhuhu

    Seminggu sekali kau datang padaku
    Membawa cinta yang suci
    (Amboi amboi enak... 2X)
    Seminggu sekali ku dimanja-manja
    Dan disayang-sayang dirimu
    (Amboi amboi enak... 2X)

    Duduk berdua di bangku bambu
    Merenda cinta aku bahagia
    Duduk berdua di bangku bambu
    Bercanda ria dunia terasa
    Milik berdua
    (Amboi...)
    Indahnya cinta
    (Amboi...)

    Senggol-senggolan, cubit-cubitan
    Aku bernyanyi kau petik gitar
    Senandungkan cinta
    Bunga berseri, kumbang menari
    Asmara kita makin bersemi
    Semoga abadi, semoga abadi, semoga abadi

    BalasPadam
  10. hehehe...seronok kan jadi org fofular...:P

    BalasPadam
  11. mazidul ni diberi kelebihan oleh Allah dengan pandai menggunakan bahasa dan tahap penguasaan bahasanya tinggi, tp sayang......kelebihan itu digunakan untuk menimbulkan prasangka. lihat saja gambar yg diupload, tanpa wajah....di katakan wanita tersebut itu DS Wan Azizah. Menimbulakan prasangka itu salah....

    BalasPadam
  12. Aku kelakar betul dgn penyokong PR ni. Bila perkara yg tak best macam gambar yg tak nampak muka ni dikatakan Wan Azizah, tahu pun mereka tolak. Tapi cuba kalau gambar yg tak nampak muka ni orang dok canang nama salah satu pemimpin wanita dari BN. Confirm terus mereka ni (penyokong PR) percaya bulat-bulat lepas tu sebar kat laman sosial. Nampak sungguh penyokong PR ni SEGELINTIRNYA tak boleh fikir rasional.

    BalasPadam
  13. kalo anwar liwat depan mata pun pencacai tetap tak mengaku disebabkan kebodohan dan taksub amat melampau.....utk pun tak buat macam tu kat rosmah....haha....tadi baru aku call nabi nik ajis dia dah ampun kan dosa jijah......take beer!huuuuuuuduuuuuududduuuuu pilihannnnnnnn rayaaaaaaaaa!

    BalasPadam
  14. silap plak..bukan hassan ali..ustaz harun din..soriii..

    BalasPadam
  15. Ermm..hebatnya hujah2 dari cacai2 sekalian yaa..Saya yakin seandainya gambaq yang dipaparkan itu adalah Kak rosmah kita walaupon cacai2 sekalian tidak nampak muka diaa tapii cacai2 tetapp akan memberikan 'pahala' yang berlipat kali ganda pada kakak rambut kembang tu kan? dalam erti kata lain dah berbakoi2 kena kutukkk si rosmah mansur tu walaupon hakikatnya cacai2 sume tak pasti betoi kaa itu muka rosmah atau bukan macam kes kak wan ni lahhh?? memang pelikk sungguh dengan penyokong tegar ini..Bila kena tang orng2 hangpa pandai pulak lak berhujah kalah imam negara kata fitnah laa..kata prasangka laa bla..bla..bla..tapi bila kena tang lawan hangpa punye isu..hangpa bubuhhhh semacam jaa tak dak pikir2 sahih kaa dak kaa Gambaq tu..hangpa ni memang taksubb dah tahapp yang tak tau nak ubah lagu mana lagi dahh..yang terang2 salah pon laa ni demi semangat demi sokongan KITA TUKAR INI KALILAH hangpa sanggup tutup mata buat2 tak nampak dah..Kalau dah hangpa kata BN tu parti tak guna..parti fitnah..parti video lucah..parti control media..parti korup..parti kroni..parti kak mah ngan kak jat lembuuu kaut juta2 pendek kata yg buruk sume hangpa bubuh semacam jaa laa kat bn ni awatnya media2 hangpa pon sama juga macam media2 bn dok melontaqkan cerita2 sama buruk2 orang serupa media bn jugak..Kalau media hangpa betoi2 telus kuaqkan la berita yg elok2 jaa tak yah aib sapa2 la weii..jangan plak kata aku ni cacai dok baca berita BN aja..sume 'PaPer' aku dok baca okkkk...sama jaa media hangpa pon tak dak teluss mana ponnn..internet2 sume laa hangpa dok conquer menyebarkan macam2..benda betoi kaa benda tak betoi kaa main belasah semacam..benda fitnah pon media hangpa balun semacam jaa..tok sah kata laa kebal dosaa media hangpaa tu..yang salah tak buleh jadi betoiii baik parti apa pon..salah tetap salah..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.