Selasa, Oktober 28, 2008

'Dear'

Terkejut isteri berusia 24 tahun menerima khidmat pesanan ringkas, SMS suami tinggal di Sabah sedang dia bermaustautin di Perak.

‘You kalau dah habis shopping, call I dear’

Kata isteri itu ..

“Dia dah tersilap hantar. Suami I tak pernah panggil I, U. Guna saya dan awak’

Justeru, apakah ‘maksud’ sebenar SMS itu? Wujud orang ketiga?

30 ulasan:

  1. kalau camtu dear dah jadi bear...kena cakar dengan kuku

    BalasPadam
  2. bagi saya..tak salah panggilan itu...TETAPI...biarlah nawaitulnyer betul...sebab saya dan partner saya pun memang ada org luar panggil kita org macam tuh...but both party and also those who called us that know where to draw the line...

    BalasPadam
  3. Maaf Nik dan Abe Mie, entry re-edited .. Boleh komen balik :)

    BalasPadam
  4. em sah-sah la ade udang sebalik batu kot.. tmbh lg kalo si isteri tu xpegi shopping pun.. haha

    melalui msg tu, nmpk macam si suami tu pergi shopping dgn seseorang je kan..

    em kalau dah berkahwin jgn la buat perangai mcm ni.. kesian isteri anak-anak yg jadi mangsa.. kalau isteri buat hal pn kesian kat suami kan..

    BalasPadam
  5. tula susah jugak jauh2 ni kan...sebab hubby akan nampak "orang lain" lg dekat..hmmm

    BalasPadam
  6. curiga gak ni..pompuan nie kalau ada benda yang pelik sikit mulalah kami nie rasa lain macam...al-maklumler pompuan.hati mulalah rasa tak sedap...mungkin dah pasang yang lain ni...isy tak bleh jadi kena siasat...!!!!!

    BalasPadam
  7. Lorrr...sian wife dia.
    Sedih la bila jadi camni.
    Cam sia-sia je wife dia setia selama ni.
    Hurm~

    BalasPadam
  8. Nana, bijak menjangka ..

    No need, tak SEMUA laki cam tu :)

    Jaz, daftarkan diri jadi PI, Private Investigator

    Knowlee, wife dia memang SETIA ..

    BalasPadam
  9. kepada isteri, banyakkan bersabar. ramai wanita cantik dilahirkan silih berganti diluar sana.mungkin suami anda tu hanya menguji anda.
    ingin tahu sejauh mana sayang anda sbg isteri kpdnya...

    kepada suami, kalau sudah buat silap pada isteri, maafkanlah isteri. tapi kalau sms itu tersilap hantar (jika isteri tak shoping) memang engkau nahas jahanam la!!!!memang wujud orang ketiga. pasti!

    BalasPadam
  10. abang mazidul, org lelaki memang macam tu lah. ada bini, nak perempuan lain. jangan nikah!!! senang kira.

    hampeh!!!!

    itu baru kantoi sms. boleh juga bagi helah. kalo kantoi bnda lain takkan kesian dgn bini.

    MEMANG WUJUD ORG KETIGA LAH!!!!
    no need to reveal, org laki biasalah kalau gosok sikit terus lentok...

    BalasPadam
  11. Tah.. tah sisuami saja nak bergurau kot..

    BalasPadam
  12. Wah, Abg Mazidul... Ni kes kantoi la ni. Pasti sehabis payah, suami main sembunyi-sembunyi. Disebabkan teknologi, terbongkar pekung di dada.

    Tapi jangan salahkan teknologi... Sudah ketentuan sang suami harus menghadapi isteri pertama.

    p/s Lebih baik isteri tahu...

    BalasPadam
  13. Kata makcik saya, "Orang... Macamana sekali pun, tidak boleh disembunyi... Sudah namanya orang... Memang akan berjalan...".

    Ada betulnya juga kata makcik saya, manusia tidak boleh disembunyi. Memang fitrahnya, bersosial...

    BalasPadam
  14. salam,
    bro, nak tnya...cantik ke bini dia?? kalau kes macam ni suami dh terpikat dgn org lain mesti bini ada kekurangan,betul tak?

    kalau cantik, fikirkanlah apa kekurangan bini dia.jangan nak salahkan si suami lak.
    kalau tak cantik, hampeh la...kalau kita pun cari yg lain.

    tapi sbg manusia, kalau sudah kawin buat cara sudah kawin.

    jawapan: 100 peratus WUJUD ORG KETIGA!!!!!

    BalasPadam
  15. nie kes silap hantar sms la nie ek.. len kali berhati2 la ek...

    p/s- pesanan ikhlas untuk orang kat luar tue

    BalasPadam
  16. Salam!
    First time nak komen blog abang ni.

    YA, WUJUD ORG KETIGA.
    Sebab:
    Dengan bini tak cakap i dan u tapi dgn gilfren cakap 'dear'

    Tapi, ada tapi. Si suami ni nanti akan cari isteri dia juga walau seburuk mana atau secantik mana wife dia, sebab "dear" dia ni bukan stakat kaki shopping, tapi kaki kebas duit ni!!!!!bila terkena..
    Padan muka!

    BalasPadam
  17. Baby blue, suka dengan keyakinan awak

    Zoey, ada pengalaman ke?

    Blog, kekadang kena pesan kat diri sendiri gak :)

    Izan, fitrah ramai manusia, bila berjauhan ada mencari insan terdekat. Barangkali mudah meluahkan perasaan dan menjuruskan tindakan ..

    Ex-bf, alamak! bininya tak pernah tengok pun ..

    Snail, saya harap begitulah :)

    Splendid garl, ha? 'orang lelaki gosok sikit mudah lentok'?. Siapa yang gosok selalunya? Takkan monyet di hutan kut :(

    BalasPadam
  18. akum abang mazidul. Ini sms kantoi ni..
    Hak! hak! Hak!

    BalasPadam
  19. hah.. kan dah terkantoi.. confirm ada pompuan lain.. buat 'pompuan lain' tu, dah tak ada lelaki lain ke yang nak dijadikan teman?? suami orang jugak yang di cari.. buat sang suami tu, bagi tau tak kat 'pompuan lain' tu yang awak dah kawin??

    BalasPadam
  20. sebab dah pernah kena tue pasal nak pesan pada yang lain

    BalasPadam
  21. Saya rasa ada kemungkinan SMS itu disalah hantar ataupun memang wujud orang ketiga.. Apa-apa pun setiap perlakuan manusia dalam dunia ni tak boleh diadili dengan cara membuta-tuli saja kan?.. Kita ada undang-undang, kita ada tatacara sebagai manusia, kita ada Al-Quran sebagai pedoman.. Jadi tak salah kalau kita patut menyiasat terlebih dahulu.. Meletakkan hukum atas sesuatu perkara yang belum pasti kesahihannya saya rasa itu adalah 'barbaric'.. Mereka mahukan keadilan tetapi secara sedar tak sedar, mereka sendiri menghukum sesuatu tanpa pengadilan..

    Ini pendapat saya yang jahil je ni.. cakap-cakap kosong je..!!

    BalasPadam
  22. la..dah namanya pun tersilap hantar kan... hehhee..

    org lelaki ni..bukan boleh harap sangat...ada udang di sebalik mee udang le tu...

    BalasPadam
  23. woooh dia ketahuan..punya pacaran dgn orang lain..kantoii..

    BalasPadam
  24. tapi bile pk dan tenung diri balik..mungkin suami saje nk try kot... nak tau sedalam mana sayang si isteri padanya atau nak bgtau itu antara rasa si suami baca sms isteri dia kot...kalau isteri dia penah buat mcm tu laa.. nasib baik dia try g shoping je..kalau bende lain, haru jgkkan??... kemungkinan pada segalanya..

    p/s : suka pada tagline Aziz Desa.. Cermin-cerminkan diri anda..

    BalasPadam
  25. APA-APA PUN UNTUK MENGELAKKAN MASALAH MASALAH DI MASA DEPAN WAJARLAH SI ISTERI MENCARI JAWAPAN DI ATAS KEMUSYKILAN HATINYA, TAPI JGN TERUS TANYA SUAMI...LEBIH CARI ORANG KETIGA YG BOLEH DIPERCAYAI MENYIASAT PERKARA INI, SEBAIK-BAIKNYA ORG LUAR DAN TIDAK ADA KENE -MENGENE NGAN SUAMI...SEBAB KES PAKAT-PAKAT DAH SELALU DAH..
    NEGATIV ATAU POSITIV HASILNYA..TERPULANG PADA DIRI SI ISTERI...UNTUK MENILAI....

    BalasPadam
  26. kih kih kih... confirm perang sudu dan garfu... nasib baik jauh...

    hai... namanye lelaki... lagi kalau umur dh nk dekat 40 thn.. emm.. nak test market la tu... last2 terjerat...

    hai... manusia mudah lupa....

    BalasPadam
  27. banyak kebarangkalian, maybe terkantoi(kalau memang betul suami main kayu tiga), mungkin juga suami nak tukar stail panggilan pd isterinya, manalah tahu semakin hari semakin sayang.. apa pun yang penting,Sikap'terus-terang'.Sometimes kena ada kepercayaan pd pasangan, beri ruang untuk berterus terang..give n take.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.