Khamis, Januari 05, 2012

APAKAH SEDANG BERLAKU DI HADAPAN 7-11 DESA TASIK?

Apakah sedang berlaku di hadapan 7-11 Desa Tasik, Sungai Besi?


Apakah pula sedang terjadi di kawasan berhampiran stesyen minyak Shell dan Esso, Taman Cornnaught, Cheras, Kuala Lumpur?


Sama sahaja.

Gambar di atas dan banyak lagi dihantar oleh pembaca blog ini. Jika benar ingin memerangi kegiatan memasarkan cakera optik cetak rompak, biar bersungguh-sungguh.

Tambahan pula andai berlaku di hadapan mata.



18 ulasan:

  1. Biasa nampak tapi tak tahu nak ngadu kepada siapa.Ibarat mencurah air di atas daun keladi je..

    BalasPadam
  2. bila kena serbu hilang kejap..pastu datang balik..mcm tu la kebiasaannya..kat pasar malam di melaka..sungguh bermaharaja lela bisnes ni..

    BalasPadam
  3. Saya teruja dengan penulisan anda. Berhemah. Sudilah senaraikan sy di Blog Saya Baca.

    BalasPadam
  4. SMTI.7-11 ni mmg jadi 'port' kaki jual dvd haram ni.

    BalasPadam
  5. kat cheras bersepah cina2 jual vcd/dvd pirate.penguatkuasa seolah2 tutup mata je dengan semua ni.contohnya kawasan leisure mall.

    BalasPadam
  6. Dirawang Selangor, gerai jual vcd ni hanya beberapa ratus meter sahaja dgn balai polis, kemudian dijual pelah diorwmis cimb rawang

    Teringat masa zaman belajar di UPSI kedai Ravi Cd tu gah sungguh sbb bila kena ambush on lagi dan sampai skrg on, juga balai polis beberapa meter pulak vcd lucah dijual dan dijajaja.

    BalasPadam
  7. as salam
    SMTI
    bro..gua suka baca blog lu sejak dua menjak ni tapi bila lu start link blog-blog politik gua dah mula nyampah tapi belum tahap tinggal terus.come on la bro...more and more social topic and less or no more politics.people can read about politics themself because they know where and how to find it.
    thanks

    BalasPadam
  8. Pawi, kalau hendak tinggal terus pun tidak mengapa. Sama sekali tindakan itu tidak bercanggah dengan civil atau syariah law.

    Itu pilihan awak dan of course saya mempunyai pilihan sendiri.

    I can't make everybody happy. Yes, I have all those links but did I ever force you to read?

    Don't think so.

    BalasPadam
  9. zaman moden sekarang tak payah beli vcd haram pun. cerita2 terkini boleh didapati di ohsyok. download saja & zip utk sambungkannya menjadi satu cerita lengkap. lagi satu, boleh juga download di torren. kualiti blue ray plak tu. semuanya free, cuma perlu ada external hard disk besar untuk storage. maklumat ni saya dapat tau baru-2 ini daripada kawan yg tegar mengumpul movie. ada penguatkuasaan untuk menghalang download movie tak?

    BalasPadam
  10. banyak lagi yang jual cd cetak rompak.. kat pasar malam setiap tempat selalu je ada...

    BalasPadam
  11. Gee,

    Penguatkuasaan utk menghalang user utk download torrent agak sukar utk dilakukan.rakyat yg suka mendownload mesti akan mengamuknya.cth yg boleh diambil bila skmm sekat laman web megaupload.bagi saya,dari skmm sekat torrent tue,baik mereka sekat laman web lucah dulu :-)

    BalasPadam
  12. siapa yang tidak pernah membeli cd cetak rompak seumur hidupnya????

    siapa juga yang tidak pernah menyimpan atau memilikinya cd cetak rompak????
    walau didalam kereta sekali pun???

    siapa yang tidak pernah menonton/mendengar cd cetak rompak??? seumur hidupnya..

    bagi saya semua orang pernah lakukannya

    .. encik Mazidul,PERNAH???

    ...ini hanya pandangan saya seorang sahaja..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.