Jumaat, April 03, 2009

Kredibiliti Wan Zaleha

"Hai!,” katanya.

Saya tersentak buat seketika sebelum duduk di sebelah beliau di bilik menunggu tetamu MHI pagi tadi.

Wajahnya manis biarpun tubuhnya kelihatan agak kurus. Dia bekas personaliti TV3, Wan Zaleha Radzi. Datang ke Sri Pentas memberikan sokongan kepada penyanyi baru, Amanda Imani, 17 tahun.

“Bagus awak, boleh buat program serius (360) dan santai (MHI) sekaligus,” puji beliau.

“Saya belajar daripada orang terdahulu, you,” balas saya terharu sambil merenung tepat wajahnya.

Sebelum ini saya pernah bertemu beliau tetapi tidak berkesempatan bersembang panjang. Semasa saya mula bekerja pada 18 Julai 1997, Wan sudah meninggalkan TV3. Kredibilitinya sebagai pengacara Majalah 3, suatu ketika dulu tidak boleh dipertikaikan. Beliau insan berbakat dan personaliti berkredibiliti.

Biarpun banyak kali saya dicerca pelbagai pihak sepanjang kerjaya, pujian dilontar beliau menghapuskan segala kemelut di minda.

27 ulasan:

  1. Lebih lebih sekali jika orang yang memuji aalah orang yang kita sendiri puji dan kagumi selama ini. Bukan ramai yang boleh memiliki pengalaman seperti mana yang abang dapat rasakan pagi tadi. Sememangnya suatu "Million-Dollar Experience". Keep up de good work.

    BalasPadam
  2. hai, salam!

    baru 1st time menjengah kat sini... seronok membaca nukilan u...

    http://sweetdarling79.com/

    BalasPadam
  3. Bro Maz

    Sekarang ni beliau aktif dalam Sukan Equestrian kan?

    Wan Zaleha adalah antara mangkin yang menarik minat golongan muda pada tahun tahun tersebut untuk menonton rancangan yang pada satu masa dulunya amat kurang rating penontonnya...'BERITA'

    Dulu dulu kalau kat TV tengah siarkan berita, sanggup keluar rumah gi lepak kat surau (bukan aku ni alim, tapi itu lah satu satunya tempat lepak yang berlampu pada waktu malam serta 'halal' untuk melepak, main takraw dan badminton di padang.

    He he he he he

    Sekarang ni dah tahap Datin Datin, makcik makcik dah

    Nota: Apa khabarnya Datin Habibah dan Puan Zalina Azman ek... depa pun aku minat gak tu he he he he

    BalasPadam
  4. seronok kan abg mas jumpa senior. semoga Allah merahmati both of you. So sweet

    BalasPadam
  5. Amboi En Mazidul,
    bertuah sungguh dpt bergambar n berbual dgn dia eh..
    Muka En Mazidul teragak2 utk senyum... Kenapa ye??

    Camera Smile detector??

    BalasPadam
  6. Saya juga pernah bertemu dgn beliau di sebuah Resort berhampiran dgn rumah saya di kampung.. ketika itu beliau mengenakan pakaian serba putih serta berselendang, manis dengan senyuman dan tidak sombong.. memang anggun..

    tdk seperti beberapa artis yg baru nk mencipta nama, sudah sombong mendongak hidung ke langit..

    tahniah Wan Zaleha,
    semoga berjaya dlm hidup..
    insyaAllah....

    BalasPadam
  7. hurm... wan zaleha radzi... nama yang begitu sinonim dengan TV3 suatu ketika dahulu...

    Biarpun banyak kali saya dicerca pelbagai pihak sepanjang kerjaya, pujian dilontar beliau menghapuskan segala kemelut di minda.

    orang di luar sana tak nampak tujuan kita apabila melakukan sesatu tugas...

    BalasPadam
  8. Wan Zaleha Radzi, begitu sinonim dgn TV3. Ingat TV3 ingat Wan Zaleha. Ingat Wan Zaleha ingat TV3. Yang tercantik di antara yang cantik di TV3. Memang menjadi idaman setiap lelaki ketika itu, namun Wan Zaleha umpama enggang yang terbang di kayangan. Sukan yang dipeluporinya sahaja tidak mampu di biayai oleh lelaki biasa.

    Wanita berkarier, berkarisma dan kredibility. Rasa benar2 ingin tahu matlamat hidup Wan Zaleha dan apa yang terkini.

    BalasPadam
  9. Salam.tahniah juga Mazidul..saya rasa walau dicerca sekali pun tidak menunjukkan semua org berpendapat begitu..saya salah seorang yang menyokong hasil usaha dan sikap kewartawanan awak.syabas..

    BalasPadam
  10. Suka sangat tengok wajah cantik manis Wan Zaleha Radzi..

    BalasPadam
  11. itu gambar baru dia ke bro. apsal cengkung sangat je

    aku suka dia masa jadi pengacara M3. itu la rancangan dokumentari milik tv3 yang aku paling suka tengok. suka tengok sbb aku ni org kampung. orang sungai besar. nak berjalan jauh2 pun bukan da duit. jadi tengok m3 la baru tau tempat org lain camna.

    BalasPadam
  12. Salam sdr MAS,
    setentunya sdr berasa sangat berbangga tatkala Wan memuji begitu.
    sebagimana bangganya saya tatkala saudara menjengah ke blog saya.

    Saya juga peminat Wan Zaleha ketika beliau bersama TV3 dan sehingga kini masih meminati beliau...

    BalasPadam
  13. Stephen, hui! Bos suruh you keluar hisap rokok. Ha! Ha! Ha! Bro, I tau you are always busy .. Thanks for visiting this blog, really. Think that you are the only Chinese visitor, have you noticed?

    Afkar, memang macam tu, there will always be the first time. Terima kasih kerana sudi singgah.

    Echah, saya rasa pun macam tu ...

    BalasPadam
  14. Alid, tu la masa jumpa beliau ada bincang, kalau saya tunggang kuda mesti kuda komplen,"Huh! Berat dia ni!". Wan OK sebab dia for sure ringan. Apapun, kawan dia cakap, orang berat 100 kilogram macam saya kena naik kuda besar.

    Annys, terima kasih :)

    Hafis, bangun jam 5 pagi, itu sahaja senyuman termampu diukir.

    Jaki, saya yakin kehidupan beliau lebih tenang sekarang.

    Anas, sehingga menutup mata.

    Acu, cantik rambut awak, ranggi.

    Hazlin, kalau jemput saya datang ke rumah pun saya datang bukan sekadar melawat blog sahaja :)

    BalasPadam
  15. salam sejahtera. saya mula menonton ranc majalah 3 bila wan zaleha menjadi hos dan kini saya masih mengikuti perkembangan majalah 3.

    dan sekarang saya ada ranc menarik yg baru 360 dan mhi. tq tv3

    daripada
    wiedane...7012
    http://smkpbu.blogspot.com

    BalasPadam
  16. rambut phuket la abg dul...
    buat kat sana murah..kat sini mahal..hehehehe

    BalasPadam
  17. bro..sy salah seorang peminat wan zaleha tu...dia cute kan..umur dh byk pun cute lagik..hehehe..bro pun cute gaks...hehehe..senyum paksa ke tu..

    BalasPadam
  18. Saya ponn peminat wan zaleha.. pernah terserempak kat city square dulu2 tahun 2003, aduhh masih manis yaaa..

    salam mazidul..

    www.sas-2008.blogspot.com

    BalasPadam
  19. Salam......i Rodziah Abu dari JB...TV3 tetap di hati i....sejak Wan Zaleha, Ezza Aziz Fawzi, Rosli Dahamin, Razak Abdullah.....Christine Ling.....Aduhai....yg kadang kadang nampak cuma Ezza Aziz Fawzy....Rindulah pada semua.....Rosli Dahamin mana?...Razak Abdullah? Christine Ling?....Mazidul...Khabarkan pada mereka.....i rindu sangat pada mereka...i cadangkan buatlah re-union utk kakitangan lama......i rindu sangat kat diorang semua....360....memang rancangan yg i suka sekarang ni...keep it up man!!!...You r the best among the best........

    BalasPadam
  20. jgn bimbang, benda yg benar itu pahit. saya turut menyokong saudara.
    mendapat pujian dari Wan Zaleha (penyebab utama sy tgk berita waktu itu) adalah pemangkin utk saudara lebih jauh lagi.
    semoga saudara terus berjaya. Amin

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.