Ahad, April 05, 2009

Pertemuan Pelayar Mazidulakmal.blogspot.com

Sebelum ini saya pernah mencadangkan untuk membuat gathering khusus bagi pelayar blog ini. Tetapi tidak dapat dilaksanakan atas pelbagai sebab.

Kini saya cadangkan …

1. Buat di kampung saya, hanya setengah jam dari Kuala Lumpur.
2. Mula jam 10 pagi, habis jam 6 petang.
3. Makanan, pot luck. Bawa makanan dan minuman masing-masing dan makan sama-sama.
4. Boleh mandi manda sebab ada sungai, air jernih dan sejuk.

Macam mana? Cadangan lain?

33 ulasan:

  1. Salam Bro,
    Setuju... Bagaimana yg lain? Kg Bro kat ner erk? Lupo plak... Kuala kangsar ke?

    BalasPadam
  2. salam mazidull.
    syer amat mngagumi kamoo dlm bdg pengacaraan.
    best gak lau uat cm2.
    lau nk join.
    cmne 2?
    ahakl

    BalasPadam
  3. Amirul, about 30 minit dari KL, Kuala Kangsar tu jauh dari KL bro.

    skatype, terima kasih. Kalau ramai setuju detail nanti kita paparkan dalam post di blog ini.

    BalasPadam
  4. satu sajalah, mazidul... hang kalu nak tulis, tolong tulis dengan betul tanpa menggunakan bahasa SMS...

    bukan apa, melilau aku kena cari maksud dan ertinya... aku ni bekas pelajar yang belajar mengeja yang ada huruf e tanda... tak pandai nak teka perkataan-perkataan pendek dan ringkas style sms telefon nih...

    tolong yer, mazidul...

    BalasPadam
  5. Anon, hang ni apa yang tak puas hatinya? Ada ka hang nampak penggunaan bahasa SMS dalam blog ini?

    Agak-agak lah ..

    BalasPadam
  6. ape kene ngan Anon ni?
    ak dh lame gk ngan Blog
    En Mazidul neh,
    xpernah lg dia gune bhasa SMS,
    cuma pembaca jer yg komen dgn bhsa SMS termasuklah sy sendiri..

    berbalik pd Gathering:
    -Kg En Mazidul dimana?
    -adakah semua pelayar dr KL?

    saya setuju dgn cadangan En Mazidul jika dibuat di kampung, tdk perlu mmblnjkan wang yg byk tmbhan mknan n mnimum dbwa sendiri.. tp klu yg ad nk taja Makanan, amatlah dialu2kn...

    sesetengah pihak sggup bhabis duit nk buat gathering, tp En Mazidul punya pemikiran mmg tepat n bijak..

    kalu tiada aral melintang,
    InsyaAllah sy akn turut serta..

    p/s : bwa la sekali kwn2 En Mazidul seperti Ally Iskandar, Ahmad Fedtri, KAmal Efendy Hasyim, Zakiah Anas DLL.. (KALAU BOLEH)

    BalasPadam
  7. Indahnya kampung segar banyak pokok

    BalasPadam
  8. Kampung saya kira2 15 minit dari Tg Malim, Perak.

    Bukan apa Hafis, kalau bawa makanan sendiri, baru tahu siapa pandai masak, kan?

    Orang bujang, bawalah apa pun, tembikai ke, anggur ke, epal ke ..

    Che Yaya, bukan di Hulu Langat yer. Nak join ke tak?

    BalasPadam
  9. Bro mazidul tetapkan tarikh dan masanya, mungkin sabtu ahad sesuai dan buat survey bilangan yg datang..lagi ramai..lagi meriah..

    BalasPadam
  10. nak join la bro..jika masa mengizinkan.. InsyaAllah.. Kalau boleh jgn jauh2 sgt dari KL.. buat konsep santai saja2 pun dah ok..

    BalasPadam
  11. harap2 jadi la gathering kali ni...
    seronok kalu buat perjumpaan neh,
    owh d Tanjung malim kampung anda,
    boleh la saya rasa mskn kampung ibu En Mazidul, nasi putih berlauk ikan goreng, petai n sambal belacan. murah & lazat..

    agak2 bile agknye??

    BalasPadam
  12. Hafis, di kampung saya tiada gerai atau kedai menjual makanan, sebab itu saya cakap pot luck.

    Saya tengah tunggu cadangan tarikh daripada sesiapa berminat menghadirkan diri.

    BalasPadam
  13. Saya akan pergi insyaallah.. tapi en Mazidul inform tarikhnya nanti. Tapi saya kat melaka. Dari melaka mcm mana nak sampai tempat en mazidul kalau saya naik bas.. mcm mana?

    TQ

    BalasPadam
  14. abg dul,
    kena tau masa & tempat nye dulu..
    baru leh bg kata putus..

    BalasPadam
  15. yeaaa....best nya. nak ikut lah. saya memang suka kalau g kampung especially yang ada air terjun, sungai ke. boleh berkelah. bila tu?

    kalau 1 mei okay tak? semua orang cuti kan?

    cadangan je abang mazidul.

    BalasPadam
  16. mazidul..apa aktiviti nnt? kalau bwk anak kecik ade tempat berteduh x?
    >>mazidul kalau rajin masuk blog saya n tinggalkan komen k..:p

    BalasPadam
  17. ok je bro.. 15minit sure sampai terus depan umah bro.. if xde maslaah sy bwk sekali blogger2 setia sy join sama

    BalasPadam
  18. Salam..macam menarik jer tempat ni..kat mana tu En.Mazidul?Saya berminat.

    BalasPadam
  19. En. Mazidul,
    silent reader boleh ikut serta ke?

    BalasPadam
  20. salam,
    saya cadangkan buat time cuti sekolah. sebab saya ni cikgu, sangat susah nak cuti sesuka hati. lebih baik lagi tatkala cuti panjang bulan 12..

    pot luck dan bbq.. saya boleh marinate ayam..

    amacam DJ Epoi?

    BalasPadam
  21. SEMUA,lokasi Kampung Sungai Bill. Tiada masalah tempat berteduh kerana ada beberapa wakaf didirikan di bawah pokok di tepi sungai.

    Tarikh? Cuti sekolah bulan 6, ok tak? Seperti mana dicadangkan Hazlin.

    Dari Tg Malim ke kampung saya, bas susah. Cute kena adjust dengan kawan2 lain kalau bercadang nak datang.

    BalasPadam
  22. oh Sungai BILL,
    sy pernah pergi tepat tu,
    mmg popular di kalangan muda mudi,
    mmg bersih & nyaman..
    tiada masalah bg mereka yg nk bwa anak2 n keluarga.
    sungai bill adlah salah satu tempat berkelah yg popular di perak selain latar kijang..

    pilihan bijak n mektamad!!!

    BalasPadam
  23. mmg setuju klu dibuat pada cuti sekolah, tmbh2 ari ahad...

    En Mazidul,
    sudah buka emel anda?
    mazidul360@yahoo.com.my?
    sy ad kirim emel kpd anda..

    terima kasih.

    BalasPadam
  24. Adakan sedikit aktiviti. Maklumlah mungkin ada ibu2 yang nak bawa anak2 sekali, taklah mereka boring sangat.

    Saya cadangkan kita buat bbq sekali. Modal kita collect RM10 seorang (anak2 tak kira) dan lantik seorang yang boleh bertanggongjawab untuk uruskannya. Saya rasa orang yang dah sanggup marinate ayam boleh diberi amanah.

    What say you?

    BalasPadam
  25. rasanya boleh je bulan tue.. if ada sesiapa yng menghadapi masalah boleh hubungi sy.. dtg awal leh gerak sesama...

    BalasPadam
  26. Kui...Kui....Kui...

    Gua sokong jer!!
    Katanya Kak Lin.....Boleh marinate ayam?

    ON jer ...semua...

    Gua okes jer!!!

    BalasPadam
  27. mcm nk join bro..seronok sbb ada sungai..heheheh..tp bg tau tarikh bila yer...beshhnye bwk anak2 mandi2...

    BalasPadam
  28. bestnyer...lama xmasuk sbb bz sgt..nanti kalau jadi informla k..

    BalasPadam
  29. wahhhh... sudah lama tak ke sungai bil.... rumah pak deraman huhuhu ... syok sungai di sana

    BalasPadam
  30. Tuan Mazidul, memang cantik area kampung bill. saya biasa ulu slim, rafting.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.