Sabtu, Julai 10, 2010

Kisah Head Rest

Krew TV3 menaiki kapal terbang ini dari Kaherah ke Bahrain sebelum berlepas ke Kuala Lumpur pada 8 Julai lalu.


Sebaik sampai di tempat duduk, jurukamera Norkamal Azedy Ahmad bersuara.

"Nak duduk macam mana ni?"

"Kenapa?," soal saya.

"Head rest dia tak ada," jelas wartawan Majalah 3, Nurul Fariha On.


Tiada siapa peduli, head rest itu jatuh di atas kerusi.


Sewaktu jurukamera Mohamed Ali Othman bangun dari kerusi di sebelah saya, satu lagi head rest terjatuh.

Lihat juga skrin televisyen berikut, uzur.


Mempersembahkan ...


12 ulasan:

  1. Wakakakakakaka....ituu baru Head rest jatuh...lain kali mungkin tayar...handbrake ( guna hand brake ke..? )....pas tu...enjin...!

    BalasPadam
  2. Itu akibat tangan ganas Pak Arab. Dikatakan (tak pasti betul ke tidak) hotel2 di Malaysia pun mengeluh dengan kerenah pelancong Arab yang gemar merosakkan dan mengambil kelengkapan bilik hotel yang mereka sewa.

    BalasPadam
  3. Hahahahahah.... kata orang penerbangan termahal ialah bersama Emirates. Ntah betul ke tak... Tapi pengalaman terbang dengan Emirates memang hebat. Kalau compare Gulf Air ngan Emirated ni memang jauh panggang dari api. heheehe

    BalasPadam
  4. adoi..daif betul kapal terbang..
    tu nak kasi pecah kepala passenger tuh..hehehe

    kalau headrest dah macam tu..agak2 macamana maintenance enjin semua tu..

    BalasPadam
  5. kerap sangat ulang alik Kaherah - Bahrain kot.. tu yang luruh abih suma tu... hehhehe...

    BalasPadam
  6. ishhh...teruknyer!
    bersyukur lah kita dgn MAS & AIR ASIA walaupun... :)

    BalasPadam
  7. Salam,
    Saya berjanji...x akan komen banyak sangat pasal AirAsia lagi. Mohon ampun Datok Tony Fernandez ----> tapi, kalau tak komen, nanti tak tambah baik perkhidmatan pula. tegur untuk dapat lebih baik, bukannya nak jatuhkan.

    X jadilah janji x mau komen tu ;)

    BalasPadam
  8. adeh.. teruk nyer.. gulf dah lah mahal..

    BalasPadam
  9. en zul :

    betullah org2 middle east ni ganas-ganas. dia sewa rumah kawan saya 6 bulan bila dorang blah rumah tu byk sgt kena baiki... bayang kan sliding door tu boleh tercabut, pintu dapur, pintu toilet pecah, cabinet dapur pecah. rumah bekecah tak terperi..

    lega masa tu saya tak jadi sewa kt dorang .. sewa tak berapa kena kuar duit repair rumah..

    BalasPadam
  10. Naiklah MH, voted world best cabin crew lagi, free flow lagi...

    Hik hik...

    BalasPadam
  11. Bukan kapal terbang, rumah atau hotel mereka suka godam; kalau kereta mereka lagilah; janji jalan sahaja.

    Saya lama kerja dengan palajar kalangan Arab ini; kita terpaksa jaga mereka tiap kali di jalan raya; mereka ini main redah sahaja bukan ikut sangat undang-undang jalan raya.

    BalasPadam
  12. eh i thought gulf air is one of the most comfortable airlines in middle east.
    you'd better try Qatar Airways.
    it's super comfy plus the affordable price :))

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.