Jumaat, Julai 30, 2010

FUCK MAZIDUL!

Saya menerima mesej di Facebook daripada individu mendakwa namanya Mark Wan. Berikut antara perincian profilnya.

Birthday: August 4, 1990
Hometown: Red Bank Landing, SC
Political Views: Bullshit politik!!!! Get lost
Religious: Islam forever
Employer: Red Land Madagascar
Favorite Quotations : one BULLET, one GUN, one MEN, one DIE, one DESTROY
College: Kolej Komuniti Mentakab
High School: SMK Bagan Datoh

Mesej dihantar : FUCK MAZIDUL! DAMN!

Sebenarnya saya sudah immune dengan maki hamun. Persoalan saya, anak siapalah dia ni? Mungkin ada mengenali individu ini, saya cuma ingin berkenalan dengannya.


Berikut antara mesej dicatatkan Mark Wan kepada rakannya di ruang gambar ...

'yolo doh, kwe sk0ng..hahaha. Gnius otak kmbing'

55 ulasan:

  1. mungkin ada 'kerja belum selesai'

    BalasPadam
  2. Apa la yang mamat tu sakit hati agaknya?? isk2...tengok umur pun sebaya ngan adik saya..

    BalasPadam
  3. Muka dan kata2 umpama orang yang cuba berlagak seperti gangster...
    tp rasanya dia ni bouncer Kelab malam kot yg Bro Maz pernah serbu kelab dia pasal GRO... kekekekek
    Pasal banyak tangkapan yg dibuat 360/999 malam tu, dia dh kena pecat jadi bouncer tu yg asyik nak marah2 bro tu kot... agaknya la... heheheh

    BalasPadam
  4. Abg mazidul, byk2 bersabar. Saya rasa die ni Bouncer ntah mana2 kelab kot. tgk gayanya mcm bouncer kelab gay, dengan gaya rambutnye mcm tu. Maaf ckp.

    BalasPadam
  5. muka mcm mat rempit jer.. Tapi gaya budak tu tipikal dengan ahli2 pertubuhan gangster yang takder otak.

    BalasPadam
  6. Baca balik wall dia rasanya dia tentera kot. Ada sebut pasal kem plak... Tapi... habislah negara kita kalau ada tentera mcm ni. Scary!!!

    Tapi yang nyatanya Englishnya memang berterabur, bahasa kasar, lagak seperti samseng.....

    Jadi usahlah risau bro.... rasanya bro pun dah tau dia ni kat level mana.

    BalasPadam
  7. Bila muka dah hodoh, buat la perangai elok skit, immediately muka pun akan berseri.

    Kalau dua2 pun hodoh, dah jadi double triple hodoh, orang pun jadi benci.

    BalasPadam
  8. camne bro mazidul boleh dapat info dgn gambar dia sekali ni??

    BalasPadam
  9. ini samseng taik kucing kampung Dusun.

    BalasPadam
  10. anak sape..???
    anak setan kot brader...

    BalasPadam
  11. Setiap kali abang buat pendedahan baru, setiap kali itu jugalah musuh abang bertambah tapi usah risau kerana masyarakat yang menyokong hasil kerja abang juga akan bertambah beratus kali ganda banyaknya. Jadi teruskanlah membongkar

    BalasPadam
  12. budak tak empuk, usah dilayan..... waste da time jer...

    BalasPadam
  13. ni rasanya spesis suka cari glamour ..ignore jee

    BalasPadam
  14. ish apa kes mamat neh
    gyaahhaahha

    hye hellioz

    >__<

    BalasPadam
  15. ignore je lah..
    spesies mcm ni mgkin ada kekurangan dlm jiwa...

    BalasPadam
  16. konon mcm gangster abis la tu... mak aih..tapi yang last tu kenapa converse in kelantan dialect?

    cakap jer muslim forever tapi tulisan?? maaakkkk aih...

    BalasPadam
  17. bosan la dia dah delete account fb dia
    ;-(
    baru nak harass

    BalasPadam
  18. kasarnya bahasa huhu

    banyakkan bersabar..kalu dilayan makin suka lah orang tu

    BalasPadam
  19. budak hingusannnn jer tue abg mzidul..
    budak kolej komuniti lak tue ingat ke pakar akademik mana brani bg ulasan sedemikian..
    belaja lom abess dah pndai F*** org...muka cam nak makan penampo jer..huhhh...benci lak tgk..

    BalasPadam
  20. kesiankan ibu yg mengandungkannya,
    juga ayah yg binkannya...

    pemikiran sebegini,
    salah siapa ye agak2nya?
    salah didikan?
    atau salah pemprosesan data dari dlm diri dia sendiri?
    atau salah campuran kawan2?

    BalasPadam
  21. Budak hingusan lagi mentah ni. Budak sekarang memang agak kurang ajar dari adab dan tatasusilanya. Hidup tak tentu lagi dah sebuk nak memaki orang , ingat diri tu bagus ke ??? hello adik tak matang , Belajar adab dulu ya .

    BalasPadam
  22. berani ckp dlm fb..xde fekdah nye..

    BalasPadam
  23. Alah, nak promosi diri dan rasa glamerlah tu...abaikan aje

    BalasPadam
  24. Bangga la dia sebab dapat publisiti percuma kat blog saudara..

    Biarkan si Luncai terjun dengan labu-labunya.. sebab segala perbuatan dia takde kesan apa-apa pun terhadap saudara Mazidul kan?

    Doakan saja dia dapat hidayah supaya dia insaf.

    Kesian parents dia. Bagi nama sedap-sedap jadi Mark Wan pulak. Ishh..

    BalasPadam
  25. Bro, FYI most Kelantanese slalu nak tnjuk samseng tak bertempat, tp bukan semua la, ada gak member2 saya orang Kelantan gak tp perfect harmony persons.

    Dari zaman kampus di IPTA, biasanya orang Kelantan suka hidup berpuak-puak dan kalau ada sesiapa saja buat mereka tak puas hati, mereka akan buat apa saja nak 'ajar' individu tersebut walaupun dengan cara dayus yakni 5 lawan 1 atau lebih.

    Dah bekerja pun sama jugak, kawan saya yang pernah berselisih faham dengan seseorang di Jalan raya, satu hari diserang oleh beberapa penunggang motorsikal dan cermin keretanya dipecahkan, bila member saya buat aduan polis dan siasatan dibuat, ia dilakukan oleh kuncu orang yang berselisih faham dengannya tempoh hari, yang menariknya semua orang kelantan dan kerja government.

    Maaf jika komen saya ini membuat warga negeri Kelantan kecil hati, sudah saya nyatakan kat atas, BUKAN SEMUA tp mungking nasib saya terjumpa majoriti orang kelantan macam ni.

    P/S: saya pernah menyatakan komen2 sebegini di satu forum, dan reply yang saya dapat antaranya "Demo nak lawi ayam ko nok keris kecik..??"

    BalasPadam
  26. biarkan lah bro.. budak budak .. genster taik kucing .. hantar gi palestin baru tau..

    BalasPadam
  27. Bro

    Mungkin dia ni kekurangan kasih sayang, awek tak ada, kawan kurang, hidup bersendirian, Sholat pun selalu miss ni. Jiwa kacau dan ada jin jahat duduk dalam hati. Tulisan melambangkan hati. Ejaan melambangkan Aqal.

    Ha ha ha

    BalasPadam
  28. adoi...wat malu je...muda2 dh suka maki hamun org len...

    BalasPadam
  29. susah nak tau alsebabnya...punca2 dan symtom tak disukai..

    BalasPadam
  30. En Dunstant
    apa kena mengena budak2 kelantan dgn cerita ni.....
    Balik tumah tengok cermin...macamlah kau tu baik sangat.

    BalasPadam
  31. bro, biar je lah. budak-budak lg tu.saya yg bukan selebriti ni pun tak terlepas dari kejian mcm ni, apa ntah lagi saudara mazidul. anda pun katanya dah lali dgn kejian mcm ni.
    tp personally, saya rasa dgn memaparkan wajah budak tu kat sini, kurang wise lah.sekali kita aibkan org,sepuluh kali tuhan boleh balas. be matured, thats the key. bila bro buat mcm ni, saya tgk dah sama "level" dah dgn mamat ni.

    jgn marah ye. sekadar pandangan :)

    p/s: report saja polis, selesai masalah.

    BalasPadam
  32. Tengok tarikh lahir, macam masih muda je... Sabar Encik, semoga kebaikan selalu terlimpah kepada Encik...

    Maaf, saya add FB Encik dah dua kali selalu x confirm :(

    BalasPadam
  33. ingat hebat sangan mamat nie . setinggi2 pokok kelapa , tinggi lagi langit....

    BalasPadam
  34. ...saya agaklah...budak ni 'gay'...sebab tu En Mazidul pun nak di 'fuck' nya..
    ..isyyy...tak senonoh betul..memang biadap!

    BalasPadam
  35. Salam bro,

    Usah hiraukan spesis melukut yang pelik...

    Umur baru 20tahun, bro brapa ya? Ngape budak2 hingusan skrg tak reti hormat orang tua?

    Nak salahkan mak-bapak, si melukut tu dah baligh. Patut akal tu dah matang, boleh fikir sendiri! Takkan salah mak-bapak jugak kut...?

    Ish!

    BalasPadam
  36. Me too hate Mazidul bila dia salahkan wanita ...tapi tak lah sampai sanggup nak sebut perkataan macm tu.

    BalasPadam
  37. Marzidul...
    saya rasa pemuda ni.. jenis yang malas dan degil masa sekolah dulu..semua orang salah.. dia aja betol..
    dah dewasa.. masih serupa..masih nampak orang tak betul.. dia betul...
    kesian orang macam ni...

    BalasPadam
  38. Salam,
    Dia nak glamer murahan...hasratnya tu dah tercapai bila ada entri khas kat sini ;)

    BalasPadam
  39. mampuih pi kat dia la....
    Dia nak glamour kot...
    Glamour la sat dia tu.....

    BalasPadam
  40. Kalau sayalah, saya lebih puas hati untuk tahu kenapa dia bersikap begitu daripada copy imej dari FB pastu paste di blog ini untuk dijadikan bahan/isu.

    Kepada yang memberi komen juga harap kawal perkataan anda kerana kita pun tidak tahu hujung pangkalnya.

    p/s : Saya memang tidak mahu ada musuh, tetapi saya sukar cari kawan. Banyak-banyakkanlah memperbaiki diri.

    BalasPadam
  41. To En. Zaki, sikap macam ni la yang paling saya benci, sikap mempertahankan orang negeri sendiri walaupun apa yang saya cakapkan betul, saya dah state bukan semua, and then kalau budak ni bukan orang Kelantan kenapa gaya tulisan dialek Kelantan. Saya tak cakap pun saya baik, awal2 saya dah minta maaf kalau ada yang kecil hati, blog ni bukan tempat bergaduh, bila En. Zaki post macam tu, makin menunjukkan lagi sikap sebenar En. Zaki yang tidak boleh ditegur.

    Tapi yang lucunya saya dah state kat komen saya bila saya komen macam ni akan ada reply komen ala2 samseng dan ianya terjadi betul.

    Jenis yang boleh diramal........

    Bak kata Nabil, Lu pikirla sendiri....

    BalasPadam
  42. bile bace wall die, baru ar paham nape die cenggitu.. agaknya tu je kot perkataan bahasa inggeris yg die tau, hahaha..

    budak muda baru nak naik mmg gitu..

    BalasPadam
  43. En Dunstant
    aku tak nak bertekak dgn kau kat blog En Mazidul ni, tapi aku teringin sangat nak tengok blog kau supaya aku boleh bersemuka dgn kau yang budiman ni.....

    kau boleh tengok blog aku bila2 masa...sebab aku bukan pengecut macam kau.

    BalasPadam
  44. dari isu lain, timbul isu lain.
    Jangan gaduh-gaduh.
    Ramadhan dah nak dekat. Puasa pun dah tak jauh.
    Tiket bas nak kena beli dah ni.

    BalasPadam
  45. dari pemerhatian kawan, mana-mana link yang abang letak kat blog ni,bila saya klik,rata-rata sudah delete akaun mereka. takut mungkin.
    gelihati juga kawan tgk gelagat mereka.

    BalasPadam
  46. Jenis manusia yang baru kenal facebooks... dia terlalu gelojoh nak tunjuk ketereran(kesamsengan) dia.atau orang kelate panggil gedebe.
    Lumrah manusia yang tiada adab dan susila.

    BalasPadam
  47. Biasa la manusia bro...entah² ade masuk muke diew kat 999 tgh buat salah tak??tuh marah bkn maen...wakakaka...ape punye org la nih...

    BalasPadam
  48. Biasalah tu...kalau dah berani cakap macam tu mestilah dari species sampah masyarakat punya budak...kalau setakat bdk Mark Wan tu kami boleh lenyek dgn tong sampah...hahaha...

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.