Selasa, Jun 22, 2010

Blogger Berjiwa Kacau

Terima kasih kepada semua pembaca secara ikhlas mendoakan keselamatan krew TV3 bakal membuat liputan di Gaza.

Tidak lupa juga saya rakamkan ucapan sama kepada blogger, Ibnu Marzuki Al Firdaus melontarkan komen dan peringatan berikut.

'SEBELUM NAK KOJOL KAT SANER TUH, CEPAT MOHON MAAF KAT SESAPER YANG DISAKITI...'

Barangkali ramai bloggers mengenali Ibnu Marzuki, blogger 'attention seeker', sering mencatatkan pelbagai komen tercetus dari jiwa kacaunya bukan sahaja di sini malah di beberapa blog lain.

Saya bimbang, jika komennya tidak dicetak semula, jiwa kacau itu akan terus sakit.

28 ulasan:

  1. i was one of his victim
    gyahahahhahah~

    poor him
    he just need an attention
    thats all...

    and i bet he's trying so hard to gain your attention too...
    gyahaahahahahaahah~

    BalasPadam
  2. Hellioz, pity him. He almost makes everybody as his victim. Probably he gets satisfied by doing that.

    BalasPadam
  3. err, aku tiada komen untuk entri ini.

    sekian.

    wassalam

    BalasPadam
  4. Bro..
    saya pon pernah jadi mangsa...
    tapi saya paham keadaan dia..
    Dia memang saket kuat..
    mungkin sedang nazak mental..
    kesian dia..

    BalasPadam
  5. RasmaMat, saya bukan mangsa cuma kekadang seronok melayan blogger seperti dia. Pemikiran keanak-anakkannya kekadang mencuit hati. Pada masa sama, saya bimbang otaknya meledak jika komennya tidak dicetak.

    BalasPadam
  6. Salam bro,

    Gua suka cara lu jawap mamat tu...

    mungkin akan reda kut kekacauannya.. ha..ha..ha...

    BalasPadam
  7. Abang Mazidul rilek je...suke la tengok..

    kene ugut bunuh pun rilek, ni plak setakat kata-kata blogger gila..
    lalu cam angin je ;-)
    suke...suke...

    BalasPadam
  8. (^_^) senyumlah ikhlas dari hati...insya-Allah ramai yang akan memahami....heeee~

    semoga tugas di sana akan berjalan dengan lancar..insya-Allah

    BalasPadam
  9. Blogger Ibnu Marzuki Al Firdaus = LOSER

    BalasPadam
  10. Bloger ini pun insan yang hidup dan akan KOJOl juga.cuma tak tau misi & visi untuk sapa,
    makanan untuk sapa..
    bila dah habis kegunaannya maka..

    BalasPadam
  11. Biarkanlah luncai terjun dengan labu-labunya... :)

    Semoga Sdr dan pasukan selamat di dalam lindunganNya.

    BalasPadam
  12. layankan ajer lah bang mazidul... kang kalo tak layan lagi sakit mental dia tuh

    BalasPadam
  13. Salam bro,

    Selagi kita dinamakan manusia, selagi itulah kita akan diuji. Erk.. saya pernah terkena dengan orang sebegini, tetapi bukan di belog.

    Dan alhamdulillah, seorang HambaAllah mententeramkan saya menerusi PM, katanya "kadang-kadang manusia yang sebegini sengaja dipertemukan untuk menguji tahap kesabaran dan keimanan..."

    Cheer out!
    Berpantang maut sebelum ajal!

    BalasPadam
  14. this type of person.. puas hati dengan menyakiti.. just ignore him..

    BalasPadam
  15. haha...si sewel ibnu malfuntion tu tak habis2 dengan komen2 sewel dia tu :)

    saya doakan bro selamat kat Gaza nanti :) take care bro..

    BalasPadam
  16. semua yang hidup pasti kan mati, ajal maut di tangan Allah. kalau "kojol" disana, alhamdulillah, daripada mati katak lebih baik mati berjuang... berjuang mendedahkan kebenaran... allahuakbar. Sebagaimana uncle kata, hidup dan matiku kerana Allah...

    BalasPadam
  17. ermmm...sy amik jalan berdiam je! salam perkenalan bro...

    BalasPadam
  18. kak echah,
    itu cerita labu dan luncai.

    tapi ada cerita ular sawa dengan BAB.


    bab* hidup untuk ular sawa,
    ular sawa kojol dek bab*.

    moralnya misi dan visi kita kena berhenti mamah sebelum kenyang.

    BalasPadam
  19. Aku tak rasa ko kenal dgn aku tapi aku rasa aku kenal ko sejak ko kecik lagi sebab ko masa kecik duk kat sungai bil klu x silap aku...cuma ko lagi senior dari aku n lagi pandai dari aku...n aku pnh tanya ko punyer ambition n kata ko masa tu ko nak masuk tv n well skrg mmg ko dah masuk tv...n aku rasa ko gamaknya x ingatpun soalan tu...well apa pun vamos atas keje yg ko buat ni...pat in the back bro!

    BalasPadam
  20. Salam,
    Sangat kasihan. kawan saya seorang kaunselor, kalau dia mahu "diselamatkan", bolehlah beritahu, saya akan cuba tolong dapatkan masa rundingan tersebut. Tapi kalau nak BOMMMM blog saya lagi, tak payah lah kot...

    BalasPadam
  21. Kelakar.

    Sekarang si LOSER ini sudah mula menyerang blog saya pula.

    Kesian si LOSER ni menagih perhatian..

    Blogger Ibnu Marzuki Al Firdaus ALWAYS BE A LOSER!

    BalasPadam
  22. Saya percaya ramai pakar sakit jiwa sudi merawat jika dia bersetuju dan secara peribadi, saya sudi rekomenkan pakar terbaik untuk merawat dia.

    Kenyataannya selama ini bagai lahir dari jiwa kacau-bilau.

    Semakin tidak dilayan, semakin taksub menghantarkan komen.

    Pelik.

    Namun, saya percaya dia hanya attention seeker, cuba meraih perhatian pembaca.

    BalasPadam
  23. Saya percaya ramai pakar sakit jiwa sudi merawat jika dia bersetuju dan secara peribadi, saya sudi rekomenkan pakar terbaik untuk merawat dia.

    Kenyataannya selama ini bagai lahir dari jiwa kacau-bilau.

    Semakin tidak dilayan, semakin taksub menghantarkan komen.

    Pelik.

    Namun, saya percaya dia hanya attention seeker, cuba meraih perhatian pembaca.

    BalasPadam
  24. Anyss,
    ala apalah sgt nak BOMMM dia pun specis juga hee..kesian dia nak kawan2 dgn anda..
    kalau tiada anda siapa lagi tempat dia mengutuk..

    * nota
    selepas makan gaji dari gomen kutuk kerajaan,
    lepas dapat biasiswa gomen kutuk gomen..

    BalasPadam
  25. salam

    biarkanlah...mungkin dia hepy ngn sakiti org melalui blog...saya sanjung abng mazidul yg berani kemana saja demi berbakti pada masyarakt dari hanya di depan PC n mnyerang orang lain. apa yng dia dapt pn sy xtau...

    taniah abg mazidul

    BalasPadam
  26. Bro

    Tak tau nak kata apa pasal dia ni, letih dah nak layan. Khabarnya dia ni nak ke Yangon kerana dapat tiket promosi Airasia yang baru di lancarkan sekarang. Visa dia pun dah siap dan diluluskan juga khabarnya. Selamat honeymoon lah ye ibnu Marzuki. Jangan lupa bawak karipap mentah ke Yangon.

    Dan untuk bro. Mazidul, sekali lagi saya dan warga kerja di sini, mengucapkan selamat pergi dan kembali. Insya Allah. Sedih pulak rasanya.

    BalasPadam
  27. Salam,
    Sdr ZZ: Orang kata, kalau kawan dengan penjual minyak wangi, wanginya kita dapat tempias...kalau kawan dengan orang x sihat mental, saya sangat risau kalau2 terjangkit. ZZ je lah kawan dengan saya. Dah cukup kot ;)

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.