Selasa, Jun 08, 2010

Siapa Hilang Seluar Dalam Dan Coli?

Jika pembaca wanita menetap di Dungun atau Marang, Terengganu dan kehilangan seluar dalam atau coli, lelaki pencuri lebih 400 pakaian dalam itu diberkas polis di Kampung Rawai, Alor Limbat.

Berikutan itu polis Terengganu menyeru mangsa kecurian tampil membuat laporan polis agar suspek berusia 39 tahun, pembantu kesihatan awam terbabit boleh didakwa mencuri. Setelah disoal siasat polis, suspek mendakwa mencuri majoriti pakaian dalam wanita itu sewaktu bertugas di Marang dan Terengganu dan ketika ditahan dia didapati memakai seluar dalam wanita biarpun tiada petanda mengatakan dia pondan atau gay.

"Tuan, saya ... hilang 4 seluar dalam dan 2 coli"

Saya berasa sangsi jika ada wanita sanggup berkata sebegitu di balai polis sebelum membuat laporan polis.

Pengadu pasti akan ditanya pelbagai soalan.

Bila hilang? Di mana hilang? Jam berapa disedari hilang? Warna apa? Saiz apa? Jenis apa? Ada sebarang tanda unik? Ada koyak? Getah kendur?

Soalan menyemak otak, lagipun, mungkin pakaian dalam terbabit dibeli hanya dengan harga RM9.90 sahaja per piece.

27 ulasan:

  1. haha...

    pelik-pelik...

    kategori sakit mental juga ke orang macam ni??

    BalasPadam
  2. hahaha.. rasenye, org y curi ni maknyah la.. tpi cover2 lgi.. die malu nak beli coli.. diie curi cole org.. hahaha

    BalasPadam
  3. Nak jawab soalan pada tajuk entri ini..

    "Saya..! Saya...! Saya...!"

    Saiz? Jangan tanya lahhhh...

    BalasPadam
  4. kesian sbb ini satu penyakit yg harus diubati.

    eh...en mazidul murah nye pakaian dalam rm9.90?ishhh kalau made in china mungkin laa kot :D

    BalasPadam
  5. Kalau di asrama zaman dulu2 siap tulis nama kat bra... sebabnya bra kalau mahal2 habis dicuri orang walhal kolej kediaman perempuan. Ni kes nak pakai bra mahal, tp tak mampu... habis bra org lain pun dicuri. Cis... benda mcm ni pun sanggup pakai sisa orang. Tak paham betul..

    Tapi yang beshnya kalau bra "bernama" jatuh atas tanah tingkat paling bawah.... yg jumpa bra tu akan jerit "SUZANA..... BRA HANG JATUH NI WOII" - pasal ada nama kat bra... hahahaha

    BalasPadam
  6. haha.. lawak laa entri ni.. apsal suar dalam wanita yg dia curi..? suar dalam lelaki x best ke??

    setuju dengan VIC.. memang time dok kat asrama suma baju2 segala kena taruk nama.. karang time sidai kat lain time nak amik ada tang lain plak..

    BalasPadam
  7. Kakcik punya, kalau letak bersepah pun tak ada siapa nak ambil! hahaha...

    BalasPadam
  8. kalau saya hilang seluar dalam...senang nak kesan..sebab saiznya berbeza dengan yang lain...xtra large...hehhehehe

    BalasPadam
  9. hohohooho
    ^-^ salam perkenalan
    ^-^
    dan jujur,
    saya sedikit bingung
    dengan bahasanya
    ^-^
    ini bahasa melayu
    saya dari Indonesia
    datang kemari
    untuk menyapa
    ^-^

    BalasPadam
  10. dia nak wat apa ngan bra tuh eks... sakit jiwa kut mamat niii

    BalasPadam
  11. ade je....kat umah saya ni ada satu

    BalasPadam
  12. apa agaknya nak bagi hukuman yang boleh dia serik..

    BalasPadam
  13. aha..tu laaa..sy pun fikir nonsense, ada yg datang ke BPolis semata2 untuk report kehilangan underwear...xsesuai langsung.
    kan ke banyak lagi kes hilang yg xjumpa..takkan yg sekecil ini pun nak suh dtg buat laporan..huhu malu laa gak

    BalasPadam
  14. HA..HA..HA..HAAAA.....! Gelak besar saya.

    Seluar dlm lelaki besar 'gedoboh' kot utk si Pencuri tu 'yg x seberapa'

    Denda dia supaya memulangkan semula kpd si pemunya (drp berapa Negeri & Daerah daaa??) berserta permintaan Maaf - Tak blh salah rmh/tuan punya tau, kalu salah denda belikan yg baru punya!

    Once again, HAHAHAHAHAHAHAHAAAAA.....! (Gelak beso kerana entri Azieazah, Vic, Kakcikseroja & Roslaini. Eh..eh.. utk echah juga-nanti marah 'besan' teman ni x ajak dia gelak sesama... :-)
    Eh, sekali lagi moh gelak reramai HAHAHAHAHHAHAHAHHARRR....!

    BalasPadam
  15. salam,ada ke yg nak mengaku kat balai..tuan saya punya hilang color tu,saiz ni,etc..pastu polis minta buat pengecaman sluar dalam...mcm lawak jek aku kes ni...

    BalasPadam
  16. BAHAWA KAMU DIANTARA BLA BLA BLA JAM L/KURANG BLA BLA LBA HINGGA JAM LEBIH KURANG BLA BLA LBA BERTEMPAT DI TEMPAT BLA BLA BLA BANDARAYA KUALA LUMPUR WILAYAH PERSEKUTUAN TELAH MENCURI SEPASANG BAJU DALAM DAN SEPASANG SELUAR DALAM YANG BERNILAI LEBIH KURANG RM10-. OLEH YANG DEMIKIAN KAMU TELAH MELAKUKAN SUATU KESALAHAN YANG BOLEH DI HUKUM DI BAWAH SEK: 380 KANUN KESEKSAAN.

    HAHAHAHAHHAHAHAHA
    LEN MACAM JA BUNYINYA ^_^

    BalasPadam
  17. pelbagai ragam manusia ni. semuanya ada. :)

    BalasPadam
  18. ada sesiapa nak ngaku kena check dulu, mana tau ada cecair yang terlekat..

    BalasPadam
  19. HA HA HA HA
    guling2 gelak malam td..
    gile punya olang, banyak giler collection die..
    korang ado?
    nan hado.. haha

    BalasPadam
  20. bdak ni ade masalah kot..patut rawat die ngan saikologi abnormal..

    tp ade ke orang nak g ngaku itu suar dalam die? haha~ saiz???

    BalasPadam
  21. Salam Mazidul...

    Kepada Wiedesignarch.....Selamat datang ke benang ini, Maaf deh,.Bahasa saya sendiri juga seperti rojak, mixed Melayu - Inggeris, bahasa SMS lol....

    Mungkin Pak Mazidul lebih fasih dalam hal ini, sebab dia sering melancong ke Indonesia.

    Kami di Malaysia punya bahasa daerah dan sering digunakan, tapi juga punya bahasa Malaysia dan dengan bahasa Malaysia inilah semua acara televisi, radio dan berita pers cetak magazine, tabloid, newspaper disiarkan/diberitakan.

    BalasPadam
  22. ...bila dia pakai bra tu..mesti berkhayal ttg tuan punya bra tu kan!

    ...mesti dia ada target..takkan rembat semua yg disidai? ...anak dara punya kah? mak dara kah? nenek kah?

    ...kalau ada yg tulis nama, boleh pegi claim kt balai polis

    ...mmg dia "Pencuri Bra Yang Terlampau!"...kalau kurung dalam gudang Triumph sure heboh lah mamat ni!

    BalasPadam
  23. Saya pernah tinggal di rumah banglo sewa bersama kawan2 seramai 12 orang kerana rumah yang kami sewa mempunyai 6 bilik tidur.Pada masa itu sudah 2 tahun saya menetap di situ.Pada satu malam saya menyidai pakaian baju kurung kuliah saya sebanyak 10 helai dan pakaian dalam saya yang lebih kurang 12 helai.Tempat sidaian itu di bahagian luar tetapi di tingkat 2 rumah.Esokkan harinya satu helai pun dah tiada.Bila di check bilik kawan serumah juga tiada.Hm...tak tahu siapa punya angkara.Tak kan ada orang kait pakai galah dari bawah.Tak pasal2 saya terpaksa membeli baju baru untuk ke kuliah..

    BalasPadam
  24. korg boleh la gelak sebab xkena. ayah aku bru je tangkap jiran dkt umh panjat tingkap curi seluar dalam, dan report pada ibu bapany.rupeny dh lme anak llki umur 15tahun ni buat kerja songsang mcm ni, dh beratus seluar dalam prmpn mak die bakar. tp ibu bapa die pegi report polis, nothin they can do. pegi hospital jiwa, Dr ckp ank die xde masalah jiwa. dr mula2 curi seluar dalam macam ni la, lame2 jadi kes rogol.how to solve this problem? kesian pulak tgk keluarga die.

    BalasPadam
  25. saya di melaka
    baru je td kami ke balai polis
    kawan serumah penah nak buat laporan polis tapi polis ketawa je
    dorang kata bukan boleh buat apa pun
    xpuashati btol bila pihak yg diharapkan ambil remeh je perkara camni

    walaupun perkara kecil, akan jadi besar kalau dibiarkan
    jadi polis, biarlah profesional

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.