Ahad, Februari 22, 2009

Blog Kurang Ajar

Pengirim email menghantarkan alamat berikut kepada saya.

http://id-top.blogspot.com/

Saya berharap kandungan blog ini TIDAK mewakili pandangan lebih 270 juta rakyat Indonesia.

Apatah lagi lebih 2 juta rakyat mereka bermaustautin, bekerja secara sah dan haram serta menjadi penjenayah di negara kita.

71 ulasan:

  1. Salam Saudara,
    Memang kurang ajar blog ini! Tak sedar diri! Saya menyeru Pihak berwajib ambil tindakan setimpal keatas pemilik blog ini! Saya sebagai rakyat Malaysia amat marah dengan sikap kurang ajar mat indon ini! Mereka yg datang ke Malaysia pun sama sahaja xpandai menghormati jiran tetangga... dah la dok menyewa... pakai ambik je semua tanaman yang ada! Tak mintak ngan tuan pun... ape halal ke dia makan tu?

    BalasPadam
  2. pada pendapat saya, pemilik laman itu sungguh beremosi dan kurang ajar. tujuannya hanya mahu memanaskan keadaan. kita sebagai pembaca harus tahu membezakan mana yang betul mana yang salah.

    saya kurang setuju dengan pandangan yang mengatakan tidak ada tenaga pengajar kita di sana. sedangkan terang-terangan di indonesia sudah ada peraturan ketat pada mereka2 yang mahu bekerja di sana. adehlah.

    walaubagaimanapun, saya percaya bukan semua penduduk indonesia yang mempunyai perangai buruk dan hati yang busuk seperti pemilik laman ini.

    BalasPadam
  3. Saya pernah dengar berhubung blog itu tetapi tidak berkesempatan menjenguk sampai la pagi ni.

    BalasPadam
  4. salam....

    wah blog itu... dahsyat sungguh mengutuk malaysia.. parapembaca jangan terus melulu ... baca dan selidik sendiri kalau tak tahu hujung pangkal...

    blog... ni tempat kita nka lemparkan apa sahaja... tapi kalau dah macam itu gaya tulisan.. melampau!!!

    tapi tak semua begitu...
    saya dikelilingi ramai indon... mak n adik adik saya duduk di jalan kelang lama..tu kat taman seri sentosa... setakat ini.. mereka tidak pernah membuat kacau dengan kami.. baik baik aje... ye lah kna.. duk duk negeri orang kena lah berbudi bahasa...

    dalam 10 pasti ada satu dua yang busuk.. mana ada semua yang baik..

    kita nka maju...kena belajar dengan negara dah maju... apa lah salah kita guna khidmat luar...

    macam lah indon tak buat gitu...

    kalau mereka bagus sgt.. takkan lah berlambak lambak manusia dari warga indon dtg ke mari mencari rezeki...

    penulis blog itu lupa agaknya.. dia terlalu beremosi.... kalau keadaan makin truk.. boleh di kesan siapa penulis blog itu... bukan payha pun kan.....

    boleh saman ke abg mazidul dalam kes begini?

    BalasPadam
  5. mmg KURANG AJAR & BIADAB...
    sewenang2nya berkata demikan..
    SIAL sungguh waga INDONESIA,
    SUSU DIBALAS TUBA!!!!!!!!!
    LET's BOYCOOT INDONESIA
    FOR HUMAN RIGHT!!!!!!!

    hanya MANUSIA yg BERHATI BINATANG & IBLIS SAHAJA yg sanggup BERKATA SEDEMIKIAN rupa......

    BalasPadam
  6. mmg pemilik ni busuk hati dgn kenmakmuran negara kita.

    tak pun pemilik ni dulunya nak masuk ke Malaysia jadi PATI, tapi kena tangkap. pas tu lepas geram kat dalam blog, nak bakar perasaan geng2 dia suruh benci Malaysia...

    BalasPadam
  7. syabas dalam ruangan shoutmix blog tu. pembela malaysia dah bersuara, senyap diorang tu... tak terkata apa...

    BalasPadam
  8. xsalah jik akita menekan button flag di sebelah atas blog beliau untuk memberitahu pihak google bahawa ianya berunsur hasutan dan akan memberi efek kepada negera2 di asia tenggara

    p/s- jom flag reramai..kot2 blog tu eken block nnt

    BalasPadam
  9. Salam Bro...
    Siul Btul...........!!!!

    Tak Bertanggungjawab!!!
    Biadab....!!!!
    Sedarlah cikit berpara banyak rakyat diaorang yang dok carik makan kat sini.......
    Rasanya dia cemburu ngn Keamanan,Pembangunan & Kemajuan yang terdapat kat Malaysia nih.....

    Baikot jer artis2 Indon Kat Malaysia nih..!!!
    Dj Epoi - Support Local Artis...

    BalasPadam
  10. saya adalah salah seorang penuntut di Indonesia. blog tersebut sememangnya mewakili sebahagian besar dari mereka. mereka mmg anti malaysia. sampai lecturer pun ada yang terang2an sewaktu kuliah menghina malaysia, mengatakan lagu 'negaraku' adalah ciplak daripada lagu2 peminta sedekah di negara mereka. di sana juga sering diadakan demonstrasi 'ganyang malaysia' sekiranya mereka tidak berpuas hati dengan layanan kita kepada pekerja mereka di malaysia. memang tak sedar diuntung.

    walaubagaimanapun, memang tak semua macam tu. tapi saya sebagai penuntut di sana, amat merasakan kebencian segelintir rakyat mereka terhadap negara kita.

    BalasPadam
  11. Blog seperti itu membawa unsur hina dan menyebarkan kebencian. Diharapkan pihak berkuasa akan mengambil tindakan untuk menutup blog itu dengan segera.

    BalasPadam
  12. Assalamualaikum...
    ternyata blog pemilik blog tersebut memang anti malaysia...tak tahu lah dia ni sedar ke tidak, penduduk indonesia semuanya datang ke malaysia untuk mencari makan di sini.

    BalasPadam
  13. Blog itu menggunakan Blogspot based di luar negara, justeru mengambil tindakan mungkin sukar. Tak tahu la kan ...

    Xillix, suka dengan catatatn awak, 'kalau nak maju kena belajar dari negara maju'. Maju sungguhkah Indonesia tu?

    Hafis, sila baca komen pelajar Malaysia di Indonesia, di atas.

    Cengko, mereka bermain dengan api!

    Frame, yup! Mari sama2 kita TEKAN.

    DJ, elok juga tu jika diboikot artis mereka untuk kesedaran.

    Izyan, teruskan menulis berhubung kebenaran.

    Nik, puh! Nik kan orang penyabar.

    Leong, saya amat berharap blog itu ditutup.

    Rampage, BUKAN semua penulis blog itu cerdik. Kekadang dia menulis ikut suka hati, bukan rasional pemikiran.

    BalasPadam
  14. Siapa ada cadangan bagaimana tindakan harus diambil terhadap blog itu?

    BalasPadam
  15. Abang Dul...
    hari ni saya akan cuba untuk 'hack' blog tu dan cuba memasukkan virus sebanyak mungkin.

    Sedikit masalah ialah line di sini slow dan sukar untuk saya 'temper' blog tersebut.

    Oleh itu minta kerjasama dari 'hacker' di Malaysia untuk sama sama kita jahanamkan blog 'orang tak de otak dan aqal tersebut'

    nota: Mamat tu tak pernah atau tak dapat pergi Malaysia kot he he he he Bodoh la dia tu

    Abang Dul - RCTI ada satu rancangan macam Melodi. Namanya SILID (Pisau cukur), mengupas hal hal artis, tapi masalahnya setiap kali siaran, mesti mengutuk atau tak puas hati dengan Malaysia. Kalau di Sri Pentas boleh terima siaran SILID, cuba pantau.
    Memang nampak kejahatan media mereka, sering memburuk burukkan Malaysia, masa Gangstarz Musim kedua dulu pun mereka pertikaikan Kemenangan ONE ( One Nation Emcee), katanya TV3 tak adil.

    Tak adil kepala hotak depa, punya ramai artis mereka jadi kaya raya kat Malaysia, semua artis Gangstarz musuim pertama pun buat album di Malaysia.

    Mula mula dulu, katanya, Malaysia cuba nak memperbodohkan orang Indonesia dengan 'Pertandingan yang mestinya berat sebelah'.

    Memang dajal betul depa ni...

    BalasPadam
  16. Alid, lain kalau jurutera menulis. Saya suka dengan cadangan hecking ideas tu.

    BalasPadam
  17. isk isk isk..mungkin ada orang lain disebalik blog tu tak?agak2 orang lain atau orang kafir yang saja nak melaga2kan negara sesama islam untuk mewujudkan kebencian, la ni semua boleh nyamar.

    tapi orang kata orang indonesia berbudi tinggi, kalao yang betol2 beradap la..mungkin si penulis blog tu tidak diajar dari kecil agaknya..

    setuju betol pasal anto virus banyak2 tu, hack2 pastu tulis pasal indonesia balik.hahaha..biar padan muke.

    BalasPadam
  18. ermm diorang ni tak sedar dek untung..dah la datang negara kita wat duit samaada bekerja secara haram atau tidak..pastu segelintar yang datang tu wat onar gak...merompak la apa la....balik negara diorg jadi kaya raya....

    BalasPadam
  19. Senggal sungguh mereka..
    Negara dia maju ke??Dia tak pernah fikir yg org die dtg Malaysia jadi kuli batak.Ape kebendanya tu..Pastu sibuk nak menggatal dengan suami@isteri orang,tergesel2.Mengong..

    Mungkin betul la dia tak dapat title PATI kat Malaysia kena balik tenggelam dek tengah laut plak..itu yang tension je..haha..

    Mungkin mereka anti kemajuan negara kita kot..
    Ialah negara depa tak habis2 bencana sana sini. Lagipon tanah bumi Malaysia dikelilingi atau di'cover' oleh pulau negara mereka.Jadi segala bencana alam mereka yg terima.But it's not the point.the point is atitude dan pegangan agama mereka yg menyebabkn bencana tersebut..

    Walaupun die boleh tulis yg segala dicapai oleh Malaysia bukan hasil tulen warga Malaysia tapi kita sebagai masyarakat Malaysia berbangga terkenal dengan cara yg positif bukan terkenal dengan pulau2 like pulau bali tempat org putih berjemur..buat dosa..ceh..

    BalasPadam
  20. Kami, kumpulan Blog Pembela Negara, BPN tidak akan membiarkan perkara ini terus berlaku.

    BalasPadam
  21. abg mazidul...
    'kalau nak maju kena belajar dari negara maju'.

    mereka mengutuk kita... saya terasa hati... seperti saya katakan... nak maju kena belajar dari negara maju... kalau indonesia ada kepakaran pun mungkin kita akan guna khidmat mereka...

    "tuntut lah ilmu sehingga ke negeri china..."

    penulis blog itu kehausan minda agaknya...


    ini sy petik dr blog tersebut:

    Malingsia Miskin Sekali Kreatifitasmu
    Ternyata beneran banget kalo musisi-musisi Malingsia ini kwalitasnya rendah. Seenaknya saja menjiplak lagu-lagu Indonesia.

    Petronas Tower
    Contractor: Korea
    Management: Australia

    Badmintonall
    all players are Malaysian Chinese and Indians
    Coach: Indonesian

    Angkasawan aka Astro-tourist-naut
    Spaceflight: Rusian Soyuz

    SMART Tunnel
    Engineering design, construction, and management: Mott MacDonald (UK)

    Shukoi : Russia
    Submarine: France
    A soldier who passed out in Lebanon: Malaysian bumiputera..

    BalasPadam
  22. Salam semua...

    Blog menghina negara kita perlu ditangani dengan emosi yang tidak keterlaluan.

    Kita perlu cari saluran menyuarakan bantahan kita.

    Asas pembentukan BPN juga untuk melawan blog2 sewaktu dengan blog tersebut..

    Mari kita bersatu sama arah suara dan akidah dalam BPN.

    Harap bro Mazidul dpt jadi our special team member kot hehe

    siapa sudi add my email panglimaperangcyber@yahoo.com

    may be kita ada something utk disharekan

    tq salam.

    BalasPadam
  23. kurang ajar la dia org ni, dah la dapat keje kat malaysia, duk lama kat sini, lahirkan anak, dapat taraf pemastautin tetap plak.

    ish mmg kurang ajar la

    BalasPadam
  24. teruk sungguh
    ramai kat sini yg dah jadi pemastautin tetap.

    ish...mmg kurang ajar la

    BalasPadam
  25. SIAPA YG HARUS DIPERSALAHKAN?
    APE YG MEREKA XPUAS HATI DGN KITA?
    APE YG TDK KENA?

    360,
    SILA BUAT SESUATU MENGENAI
    HAL INI!!!!

    p/s = ADA KER BLOG MALAYSIA YG MENGHINA INDONESIA???
    TIDAKKAH MEREKA PATUT BERTERIMA KASIH DGN KITA???????????

    BalasPadam
  26. Semua kena ingat, orang Indonesia bukan pandai. Pernah satu ketika saya di sana, bertanya kepada supir, duda berusia 37 tahun, 'Kamu baca koran (suratkhbar) tak?'. Lalu dia menjawab, 'Mau cari makan susah, masakan mahu beli koran Pak'. Itulah antara situasi sebenar di sana.

    Biarkan mereka dengan bodoh2 alang tu :)

    BalasPadam
  27. cakap banyak pun tak guna. meh ramai2 flag blog nie

    BalasPadam
  28. berani sungguh mereka!!!!! atau mereka dah tak ada kerja lain???? agaknya mereka PATI yg dah kita hantar balik ke negara asal mereka.

    mereka bukan manusia yg bersyukur...

    BalasPadam
  29. LAHABAU .. KURANG AJAU!

    Spatutnya depa tu yg kna serang dgn Israel!

    Kat blog ni ada 'pengunjung indon' x???

    BalasPadam
  30. Ramai ramai kita report pasal blog tu kat sini

    http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=76315&ctx=sibling

    BalasPadam
  31. Tuan tuan and puan puan

    minta tolong ye

    jangan marah marah di sini

    sila perhatikan bahasa anda

    kalau nak marah marah

    sila kemukakan kemarahan anda di

    laman blog 'Indonsetan' tu ye

    marah marah saja

    kalau tidak ada tindakan

    tiada gunanya

    kita haruslah

    bersama - sama

    lawan orang Indon yang tidak kenang budi

    Sekian ---

    jangan marah ya...

    BalasPadam
  32. jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..
    jahat nye...jahat nye...jahat nye..

    BalasPadam
  33. Inikah dia 'hak kebebasan bersuara' yang diagungkan?..

    Jalan 'perjuangan' yang mereka pilih itu seakan menyeru kita supaya lebih membenci rakyat mereka dan seterusnya menyemai dendam sesama umat manusia..

    Bro,
    Cuba dekati mereka dan tanya apa sebenarnya yang mereka mahu.. Mungkin ada dikalangan mereka yang pernah menerima layanan buruk dari pihak kita..!!

    Kalau kita mencaci mereka, bermakna kita menurunkan kepandiran kita ke tahap mereka juga..!! Cuba siasat dulu, baru 'terjah'..!!

    Salam dari gua yang masih berhingus..

    BalasPadam
  34. bodoh punya blogger..kurang ajar betul dia tu.
    macam la indonesia tu maju sgt..

    dah la ajaran sesat berlambak kat sana..

    kalau nak kutuk malaysia, cermin diri sikit la..

    kalau malaysia ni tak bagus, kenapa ramai indon nak dtg merempat kat sini?

    siap buat visa palsu, pasport palsu, ic palsu sbb tak nak blk negara asal.

    tak sedar ke ramai yang rakyat indonesia jadi senang sbb kerja kat malaysia..

    dari pondok buruk, bertukar jadi banglo di tgh sawah kerana rezeki dari malaysia...

    BalasPadam
  35. Salam,
    Allah itu maha Adil lagi Bijaksana.

    Lihat saja tanah bumi yang mereka pijak. x pernah aman. Maka itulah ganjaran yang setimpal untuk mereka.

    Alhamdullilah kita di sini berpijak di bumi yang makmur sejahtera. Masih dapat menhirup udara aman dan berkeluarga bahgia.

    Salam-GC

    BalasPadam
  36. kita suruh penggodam kita hack je blog tu, baru ada akal sikit

    BalasPadam
  37. yer betul!! kte hack je blog tu...br r nmpk kte sbg rkyat malaysia ni hebat!!

    x sedar d untung rkyt indon ni...
    dtg cni da la secara haram..naik bot rmi2 smp karam pastu polis malaysia gak la yg susah payah selamat kn dorg..

    ms tsunami, malaysia gak la yg bantu membangunkn acheh...ada rkyt2 indon yg dtg membantu ke...hmmm xda pun dgr..hampeh!!

    BalasPadam
  38. Kutuk-kutuk juga...pastu datang masuk sini cari rezeki. Yang masuk secara halal, yang haram dsb. Diaorang ni masuk dalam dunia khayalan diaorng sebenarnya. Kita ni serumpun,selalunya dalam pelbagai konflik Malaysia berendah hati. Aku rasa la bro cadangan H.E.H tu betul gak...hack je..bg kelam kebut blog dia...

    BalasPadam
  39. Tuan tuan dah puan puan

    jangan marah marah di sini

    ini Encik Mazidul punya blog maaaa...

    Jika hendak marah dan guna bahasa kasar

    sila tulis di dalam blog indon yang jahat itu ye...

    Terima kasih

    BalasPadam
  40. Hi Encik Mazidul

    Kami meminta jasa baik Encik Mazidul untuk buat Police Report beekenaan blog yang memang sangat menghinakan Malaysia.

    Terima Kasih

    BalasPadam
  41. ikut kata mufti perak, Datuk Seri Harussani Zakaria, marah tidak apa, tapi jangan mencaci, menghina..aku anggap blog itu keterlaluan meskipun ada sedikit kebenaran..jika benar dia seagama dengan kita, mengapa bertutur sedemikian..nyata dia lebih khusyuk marah daripada khusyuk mengingati ajaran agama yang dianuti

    BalasPadam
  42. tengok nanti apa nak jadi dgn blog nih..sejauh mana hebat dia nak menulis..

    BalasPadam
  43. www.malingsia.com

    ini kepala dia. yang tu anak2 je. dengki sungguh mereka

    BalasPadam
  44. Syahir, terima kasih atas maklumat disalurkan ke blog ini.

    Bukan tujuan kita menyemarakkan api kebencian, cuma mengizinkan pembaca meninjau pandangan dan lontaran pandangan warga negara jiran terhadap Malaysia.

    BalasPadam
  45. BIADAP..!!!
    'nak maju memang kena blaja dari negara maju'

    Diorg nak mengundur je kejenya..terang2 jeles dgn malaysia sebab rakyat diorg kuli kat malaysia nie...kepada sume HACKERS..hack je blog tu..biar padam!!

    Die xtaw ke KLCC tu idea asal DR.M sendiri...BENGONG!!!

    Tp tgk kepada tulisan BANGSAT tu..die anti MELAYU MALAYSIA..bukan CINA atau INDIA MALAYSIA..

    BalasPadam
  46. lagi satu..die xtaw ke KLCC tu asalnya ada kaitan senibina ISLAM..yg BENGONG sgt g sama kan ngan TOKONG WAT tu nape...?

    Nampak sangat pendeeekkk akal!!

    BalasPadam
  47. Encik ALID and H.E.H

    Saya setuju dan sokong supaya blog itu di Heck.

    Tetapi adalah lebih baik kita biarkan sahaja

    Kerana semua orang boleh tahu bahawa mereka yang menulis bog itu adalah tidak ada akal fikiran sendiri.

    Terima Kasih

    BalasPadam
  48. Buat apa nak layan diorang yang sewel-sewel tu. Kalau dilayan sangat.. kita pun akan sewel macam diorang juga.

    Yang penting sekali kita jangan bagi muka sangat kepada warga negera mereka yang datang ke sini. Boikot lagu-lagu diorang dan segala-galanya yang berkaitan dengan diorang. Jangan jemput penyanyi diorang buat persembahan kat sini. Jangan bagi pekerja kontrak Indon ni kerja hatta sebagai pencuci atau pembantu rumah pun. Ini sedikit sebanyak boleh mendatangkan kesan kepada mereka.

    Rasanya, perang mulut tidak akan mendatangkan faedah tetapi lebih mengundang perasaan benci. Tapi jika kita lakukan dengan tindakan ... tentu kejayaan menanti kita.

    "MALAYSIA BOLEH"

    BalasPadam
  49. hmm...ntah la.biarkan je la si bodoh seberang sana tu.masalah kita kat sini pun belum setle2 lagi.anggap la tu salah satu dugaan untuk kita meneruskan perjuangan hak asasi kita kat malaysia ni.ingat satu je,jangan sampai kita bermusuh2an dengan kaum sendiri.

    BalasPadam
  50. Mazidul, i study kat Tokyo dari 88 - 92 so byk le kengkawan dari indon. Yg pelik nya most indonesian dari golongan kaya raya tapi tetap dapat tajaan scholarship! Sebaliknya budak malaysia most dr kalangan org biasa. So i tanyalah kenapa... diorang kata memang tak bagi peluang langsung kpd org miskin sbb x layak! Pelikkan.. walhal di Malaysia kita x kira status. Hasilnya yg x lanjut belajar tu, dahlah miskin, xde kerja so jadilah penyangak2 diserata dunia! Nasihat saya pedulikan apa indon nak cakap, dah namanye dengki tulah jadinya. Bukan tak tau sapa KAKI PUKUL,KAKI CURI,KAKI BUNUH,KAKI ROGOL,KAKI TIPU & kaki2 yg sewaktu dgnnya di Malaysia ni? SEMUA TU ORANG INDON. Tapi Msia tetap jugak layan mereka. Negara mereka kene bencana, Msia jugak yg tolong. Sbb hati busuk merekalah ALLAH turunkan BALA tak habis2 di negara mereka!! Walaupun x semua Indon Jahat, ramai jugak yg berhati mulia tapi kesian mereka kena TEMPIAS sama. Cadangan saya mulai sekarang hentikan permit ambil INDON bekerja di Malaysia. Yg ada permit tu JGN LANJUTkan... hantar balik! SELESAI MASALAH!

    BalasPadam
  51. salam bang mazidul..sy student mass comm usm.. baru tadi kelas kami bout media indonesia. penceramahnya jugak adalah bekas pengarah kat sana..kalau kita sini pengarah jabatan penerangan la.. nampak sungguh kebebasan media yang mereka banggakan d sana itu sebenarnya telah membinasakan mreka sendiri.. itu lah yang terjadi apabila mereka merasakan mereka bebas untuk bersuara..

    sebenarnya mereka lupa bahawa nasib kebanyakkan rakyat mereka bergantung pada negara kita, nasib rakyat mereka yang menerima musibah after bencana alam banyak dari kita.. mungkin mereka lupa..semua itu.. tak pe.. Allah SWT mampu membalasnya.. kalau betullah kita ni meniru mereka..kenapa pihak kerajaan mereka itu tidak menyaman negara kita?? kenapa dia sibuk2 taip kat blog dia tu.. kalau betul buktikan.. betul tak?? sedangkan mungkin dia sendiri tidak berada d zaman lagu negaraku itu dicipta..

    sungguh, saya percaya...penulis itu sebenarnya tidak pernah keluar dari negara mereka itu.. jauh sangat kalau nak dibandingkan negara kita dengan negara mereka.. and I TERCABAR membaca entri dia... no need la mention MALINGSIA..negara kita MALAYSIA.. sedih... =(

    BalasPadam
  52. Salam abg Mazidul,
    Betul kata some of the blogger, tok sah layan sangat blog pendek akal tu...buat sakit jiwa.
    Dia orang tak tau, makin dia apikan orang Melayu Malaysia, makin bersatu kita orang-orang melayu Malaysia...betulkan...
    Satu lagi, blog tu kata kita peniru, letak gambar bendera Amerika sebelah bendera kita.
    Indon punya bendera pun kira meniru jugak...
    cuba bandingkan bendera Poland dgn bendera Indonesia, jauh ke bezanya??????????
    Marilah kita ambil iktibar untuk lebih bersatu, lebih sayang dan cintakan negara kita dan bangsa kita.....

    BalasPadam
  53. click kat flag this blog..Nanti bila ramai dah flag blog nie mungkin diambil tindakan sama macam blog yg menghina nabi.

    BalasPadam
  54. dah flag dah blog itu...

    bila dha flag rasa macam penakut pulak bila org kutuk malaysia... patotnya kita biar je dulu.. tgk apa lagi mereka nak kutuk... then kita bidas...

    apa pun

    love malaysia...

    BalasPadam
  55. cakap saja tak guna, jom ramai-ramai flag blog tesebut supaya dihapuskan segera dari server blogspot...

    http://mohdzaid.com/

    BalasPadam
  56. Terima kasih pada yg dah flag..Tp disebalik apa yg sy baca dalam tue,timbul kesedaran bahawa kita perlu bersatu padu sesama kita dan kita perlu memperjuangkan negara sama seperti zaman penjajahan dahulu.Apa yg penting..kerja sama..

    BalasPadam
  57. Salam..
    Memang tak sedarkan diri orang yang wujudkan blog berkenaan. Seperti ada agenda tersendiri. Apa-apa pun kita rakyat Malaysia kena ubah cara hidup kita dan perlu bersatu..

    Tengok apa yang orang luar cuba buat. Mereka cuba menangguk di air yang keruh. Guna kan ini sebagai sempadan untuk kita di masa hadapan. Insafkan diri dan pelihara adat resam melayu dan budaya Malaysia itu yang penting..

    BalasPadam
  58. sengal betol org tu. x sedar agaknya...kita ( malaysia ) dah byk bagi muka kat org dia..

    BalasPadam
  59. ermm kat kawasan rumah sara tu banyak org sabah dan sarawak.. boleh dikatakan semua org dia.. dah jadi perkampungan.. tp masalahnya.. ada yang org indon mengaku org sabah..bila ditanya IC mana .. dia kata takde.. tapi sara pelik ic takde boleh lepas ke malaysia.. ramai .. bukan satu dua org.. sbb org sabah kan bahasa dia sama lebih kurang mcm indon.. susah kita nak bezakan da skrg ni sbb kebanyakkan nye datang dari kalimantan..

    BalasPadam
  60. bukan ini sahaja website yang diorang ada..ada jugak dekat friendster and website2 lain.. diorang suker mention malaysia as malingsial.. sangat menyedihkan...

    BalasPadam
  61. Jahat betulla penulis blog tu,sakit betul hati sy membacanya.Mereka xsedar,mereka yg yg jahat!!!

    BalasPadam
  62. blog nie dah lama dah...

    ade sorg yg pernah komen dlm blog tu, dia kata kalau mereka menghentam kita dgn api, kita balas dgn air.

    kalau kita pun menghentam mereka dgn api, mereka akn terus melihat kita sebagai jahat. adalah penting untuk kita merubah tanggapan mereka..

    tp tu bg org tu la..
    bg sy, org indonesia ini extreme...ape pun die extreme.
    bila bersuara pun lebih2..bila beragama pun sama. extreme.
    bila tantang puak pun sama..madura dgn yang lain tu tak boleh nak berjumpa..asal jumpe je bunuh.
    tu adalah sebab mereka tu extreme.

    saya pernah tanya 2 3 org indon...
    "kak, org malaysia ni jahat ker?"
    tapi mereka senyap jer.
    Jadi nampak sgt ade yg mereka sembunyikan.

    Senang jer kalau saya jadi menteri pertahanan ker..PM ker..hahahaha
    saya tembak jer mereka nie...kalau nanti menteri dia kata kenapa tembak..kalau mereka marah..jadi suruh mereka amik semua bangsa keparat mereka tu berambus!
    hehehehehehe....

    menyampah dgn diorang nie...kat flat saya di kg sg kayu ara tu..bersepah2 org indon...
    mana2 ade jer diorang...lg ramai diorang nie semua dari org malaysia...
    pengotor pulak tu.

    BalasPadam
  63. ni 1st ime saye bce psl blog ni n y seumpamanye.ade..apakah semuanye.saye berketurunan jawa.saya bangga menjadi seorang jawa.tapi saya lebih bangge menjadi rakyat MALAYSIA.
    pernah saye terfikir dan merasa begitu simpati pada rumpun melayu di indonesia. saye tak nafikan dari situ lah asalnye melayu malaysia.
    kepada rakyat indonesia yang anti MALAYSIA..sedarkah kamu kami asalnye adalah sebahagian dr kamu. mengape harus kami dihina dan dicerca.
    ingatlah..Tuhan melaknat sesiapa yang memutuskan silaturrahim..

    BalasPadam
  64. assalamualaikum..
    pendapat sy la, mereka ni tak pernah tengok kebaikan kita. Sebagai contoh, semasa diorang dilanda bencana alam, malaysia hantar bekalan makanan, ubat dan byk lg.diorang pulak buat blog yang cerca kita, cakap kita nih macam2.

    rakyat dorang memang jangan cite la.semua boleh! mmemang multitask! jadi maid boleh, jadi perompak boleh, pembunuh pon boleh! memang expertise la diorang dalam bab2 ni.yang jadi maid lak, baru sebulan dua keje, pastu lari bawak harta majikan.

    pemimpin kita pulak dikutuk2.kita takde nak kutuk pemimpin diorang. kalau camtu, semua MOU dengan indo tuh batal je la.buang duit and buang masa.

    BalasPadam
  65. Jom kita tgk sapa sebenarnya MALING!!

    tak malu kata org, sedar la diri tu dulu

    http://scottishajjar.blogspot.com/2010/09/malaysian-and-indonesian-baca-ni.html

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.