Jumaat, Februari 13, 2009

Tahniah Datuk

Hingga Akhir Nanti, Andai Aku Pergi Dulu, Sekuntum Mawar Merah Sebuah Puisi, Setahun Sudah Berlalu, Nota Terakhir antara lagu dendangan kumpulan ditubuhkan di Pulau Pinang pada tahun 1969 dan popular setahun kemudian, Alleycats.

Vokalis, Loganathan Arumugam meninggal dunia pada 4 Jun 2007 akibat kanser. Manakala vokalis utama, David Arumugam masih terus menghiburkan peminat sejak 40 tahun lalu.

Semalam David dianugerahkan Darjah Indera Mahkota Pahang membawa gelaran Datuk sempena ulang tahun hari keputeraan ke-78 Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah.

Turut menerima darjah sama, Khatijah Ibrahim.

Tahniah Datuk David dan Datuk Khatijah atas perjuangan seni hiburan anda berdua selama ini.

19 ulasan:

  1. Tahniah buat kedua2 "Dato'" yg baru. Semoga karier Dato' makin berseri.

    Trimaa kassseeyy...

    BalasPadam
  2. kalau dengar lagu alleycats jer mesti teringat zaman kanak2 masa balik kampung mesti ayah suker dengar lagu alleycat.. till now i still like it!

    BalasPadam
  3. Dato' David Arumugam....best...selama ni tak terasa dia seorang India kerana dia berjuang dengan lagu melayu...all the best Dato'

    BalasPadam
  4. Wah...

    Ramainya 'Datuk', 'Dato'' ye...

    Tahniah untuk mereka semua tu

    Mana tau tak lama lagi kena sebut

    Datuk Mazidul ke pulak...

    Insya Allah

    Amin... Ya Rabbal Allamin

    BalasPadam
  5. Gua setuju...sesangat!!!
    Dan Gua rasakan kedua2 memang layak pon...
    Tahniah Datuk David & Datuk Khatijah ..

    Bro Zidul & Rakan2 semuanya...!!!!
    Doakan untuk Gua yer rakan2...
    Isteri Gua dah dimasukkan kedalam bilik bersalin...Dan Gua berdebar2 menantikan kelahiran Zuriat Gua...yang ke3

    Doakan agar Semuanya Selamat..
    Amin...

    Dj Epoi..

    BalasPadam
  6. insya'lah bro mendapat dato'akan datang.. wartawan pun lyk mendapat asalakn mereka memperjuangkan sesuatu untuk kebenaran masyarakat

    BalasPadam
  7. Epoi, selamat menyambut kelahiran anak ketiga. Lelaki, kan?

    Teringat masa David dan Loga datang membuat persembahan di MHI dulu. Kena pakai placard bertulis lirik lagu, mungkin terlalu banyak lagu Melayu, sukar mahu menghafal lirik.

    'Samapaikanlah salam cinta ku padanya ...'

    BalasPadam
  8. Frame, tak dapat Datuk pun tak apa, pengorbanan kita ni tidak sebesar manapun.

    BalasPadam
  9. Bro......!!!
    Tunggu!!!!!!!!!!!!

    Rasanya lelaki eik?
    Gua tengah suspen nih!!!!

    Tapi TOTAAAAAAAAAAAAAAAP setia pada BERSAMA MAZIDUL & 360

    P/S - Saja buat2 lawak ....supaya tak TENSION!!! hahahahah
    P/S - Kat Hospital pon layanzzzzzzzzz

    BalasPadam
  10. jgn risau gelaran 'datuk' tu akan jadi kenyataan bila en. mazidul dah dapat cucu nnt..ekeke :p

    tahniah pd dorang..lepas ni ramai yg dtg minta derma huhh!

    datuk kena ade banyak duit ekk??

    BalasPadam
  11. Epoi, ini jangkaan saya, lelaki, berat 2.8 kilogram. Kita tengok la nanti. Itu JIN ke 7 saya bisikkan baru kejap tadi :)

    BalasPadam
  12. hmm. tahniah saya ucapkan kepada DAtuk David Arumugam. Tak pandai ckp melayu pun pandai nyanyi lagu melayu dengan Feeling. kan...kan...kan

    BalasPadam
  13. abg sy hairan nape artis jer yg dapat gelaran datuk? mmg la berjasa menaikkan nama negara, tp nape org2 spt chef wan xdiangkat sbg datuk? sdgkan die byk mengharumkna name negara?????//....atau sy yg kurang peka walhal die dah diangkat sbg datuk???????????????????/benarkah????

    BalasPadam
  14. Sultan Pahang memang pemurah anugerah kan Datuk kepada artis...tahniah to David & Khatijah Ibrahim

    BalasPadam
  15. yup...sultan pahang pemurah gelaran Datuk kepada artis..
    tk lama lagik kita pangey bro Dato' Mazidul..cayallaahhh... :D.
    Tahniah utk derang berdua tu...
    tp david tu pelat lah...tu jerk yg kureng ckit pasal dia tu...

    BalasPadam
  16. Brbangga tul dgn Datuk David n Loga .. bukan bangsa melayu ttapi x malu nk mnyanyi lgu2 melayu ... plg suka lagu SERIBU BINTANG. 'Makasey!!!'

    Datuk Khaty .. lagu BINGKISAN UTK PERWIRA .. lagu best + syahdu tpi x brapa femes. Lagu raya utk PERWIRA NEGARA .. askar, polis, kastam n lain2..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.