Sabtu, Februari 14, 2009

Motif Sebenar?

Saya sempat menonton program realiti One In A Million di TV8 malam tadi. Penyanyi New Boys, Tomok, artis kelahiran Akademi Fantasia, Amelia dan Mentor, Pija antara peserta layak sebagai Top 12.

Hairan, biarpun sudah cukup dikenali, mereka kelihatan berkeinginan tinggi menjadi juara program realiti terbabit.

Motif sebenar, meraih ilmu mempertingkatkan kualiti persembahan atau memburu hadiah lumayan sejuta ringgit?

27 ulasan:

  1. erm...

    mereka mahu mengejar populiriti dan wang ringgit...

    dunia~

    BalasPadam
  2. saya rasa bkn glamor tapi industri hiburan semakin tenat terutama penyanyi sbb album tak laku.org asik donlod lagu dari internet.so dorang terpaksa buat sesuatu yg bole mendatangkan pendapatan.

    tak salah dorang mencuba bakat at least mane tahu kot ade rezeki.lagipun bagus gak memeriahkan lagi rancangan tu sbb org mesti nak tonton dorang kan.

    saya sgt respek sbb dorang berani tampil mengambil bahagian walopun dah ade nama..tak gitu en. mazidul??

    BalasPadam
  3. Encik, nak popular, glamour dan duit. Tulah encik.

    BalasPadam
  4. yeap2. mcm dulu, shila x trkenal sgt, lps msuk oiam trus meletup. & at the same time msti la diorg nk duit gak. spe x nk kan. bakat dh ad, gunekn spenuhnye . . . :)

    BalasPadam
  5. Meningkatkan glamour dari jenama mereka dan apa lagi "One Million Ringgit" la.

    BalasPadam
  6. kedua2 nye diaorg perlukan...
    tu la nama nye artis

    BalasPadam
  7. nak duit, nak glamor...pastu kalo album tak kuar, jadi gile cam mas af2

    BalasPadam
  8. Tidakkah mereka itu dianggap 'merampas' peluang insan seni lain? Sedangkan mereka sudah mencipta nama lebih awal? Atau memang benar, mereka sesungguhnya inginkan wang itu sahaja?

    BalasPadam
  9. duit duit...hehehehe...mungkin untuk meningkatkan populariti setelah mereka dilupakan mungkin....mungkin

    BalasPadam
  10. majoriti suma nakkan one million ringgit nak buat album la kononnye..
    tapi bila dpt duit hampeh..cam ayu..huhu..xkuar pon album..
    tapi kesian gak kat org len yg ade bakat tak ade peluang nk masuk..
    bagi la peluang kat org lain plak..
    Tapi OIAM kira ok lg bukak utk artis.. klu nak banding dgn AF7 bukak pada warga singapura ape kes??org Malaysia da tak ade bakat ke??

    BalasPadam
  11. haha.. no further cmmnt la. baik tnye artis tu sndiri psl pe diorg nk msuk. jwpn ad kt diorg. :)

    BalasPadam
  12. setuju dengan hysman...:) lepas ni af8,9 dan seterusnya tak mustahil dibuka kepada warga indonesia, filipina hatta nepal skali pon....

    BalasPadam
  13. sdr MAS,
    mereka masuk sebab cukup syarat. dan sudah tentu matlamatnya ialah untuk menang dan dapat duit. kerana bagi mereka duit adalah permulaan kepada segala-galanya

    BalasPadam
  14. entah ler nak apa... takkan saja2 kot...

    BalasPadam
  15. Kirannya untuk kebaikan dan 1juta apasalahnya......!!

    Kalau Gua....!!!!
    Kirannya mencukupi syarat2 kelayakan untuk bertanding apasalahnya....

    Mana tau satu juta ...rezki kita.....
    Siapa tau!!!

    P/S Kirannya sendiri yang tak old out Kebolehan sendiri ...siapa lagi?

    BalasPadam
  16. saya tak pandai nyanyi dan suarapun tak sedap. Lagipun duit dah banyak. So, tak ada motif nak masuk program realiti.. he..he..

    BalasPadam
  17. nak duit+peminat. sy membuat andaian berdasarkan popularity mereka. walaupun mereka pernah menjadi pjaan 1 ketika dulu, namun sambutannya sekarang tidak seperti dulu. jika mereka menang duit tersebut boleh digunakan utk menghasilkan album mengikut kemahuan sendiri...

    BalasPadam
  18. mereka inginkan duit dan glamer, tu pon kalau menanglah....kalau kalah, macam yang berlaku pada dayang nurfaizah - dapat glamer, dan malu sekaligus...kalau kalah tu mcam2 alasan lah diberikan...

    BalasPadam
  19. Maaf kalau salah

    Mereka tu dijemput dan dibayar untuk program tu agaknya...

    Satu cara nak mempopularkan program TV yang sebenarnya tak berapa sangat.

    he he he


    NOTICE!!!!!
    ini pandangan peribadi, tidak ada kena mengena dengan yang masih hidup ataupun masih mati.
    Pandangan ini bukan dari Mazidul Akmal, maka beliau tidak bertanggungan dengan pandangan ini dan beliau juga tidak boleh di persalahkan jika berlaku apa apa kerosakkan atau kecacatan fizikal dan mental pihak pembaca yang lain.

    BalasPadam
  20. hehhe...nk duit sebenarnya...lepas dpt duit..baru carik glemer lebih plak...kalau tk glemer2 gaks...pegi bercuti lah ngan duit2 tu..:D..tp sekurang2 nya meriahlah cikit rancangan tu..dan salah satu daya tarikan utk org tgk rancangn tu sebenarnya walaupun juri dh tau yg depa tu mmg dh ada bakat dlm nyanyian...pepepun...moga mereka berjaya mencapai kejayaan di kemudian hari lah erk..

    BalasPadam
  21. haha...rata2 ckp nak duit..itu salah satu sebab la..tp saya rasa mereka lebih kepada kejar glamour..nk tahu berapa ramai peminat yg undi dieorg..kalau bakat tue...erm..kite tunggu dan lihat...jgn meroyan cam mas dahla ek...

    BalasPadam
  22. rasanya giler nak popular dan termasuklah nakkan $nyer skali

    BalasPadam
  23. sy rasa kedua2nya sekali bang..kita secara
    xsedar menjadi hamba duit...Tengok saja berapa ramai yg masuk audition walaupun suara xsedap...motifnya...fikirla sendiri.

    BalasPadam
  24. dorang nak survive. tu je ;)

    :angeldream:

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.