Isnin, April 22, 2013

HAKIKAT PAKATAN RAKYAT TIDAK SEPAKAT

PAS menghantar calon untuk bertanding sempena Pilihan Raya Umum, PRU ke 13.

PKR juga  menghantar calon untuk bertanding.

Mereka calon Pakatan Rakyat  TETAPI  bakal  merebut kerusi DUN sama.

Tindakan itu jelas menunjukkan PAS dan PKR, hakikatnya  terbukti TIDAK sepakat.  Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Haji Hadi TIDAK  seia dan sekata.

Belum lagi diberikan mandat oleh rakyat untuk memerintah negara, sesama calon parti pembangkang  berbangsa Melayu hendak berebut kuasa.

Ingat, itu baru kes pemilihan CALON untuk PRU ke 13.

Kalau Pakatan Rakyat berpeluang menakluki Putrajaya, mereka pasti akan berurusan pula dengan pemimpin DAP. Tidak mustahil pemimpin PAS dan PKR  bakal bertelagah  dengan pemimpin Cina DAP untuk menentukan siapakah layak menjadi Perdana Menteri.

Tatkala itu, apakah bakal berlaku kepada rakyat?

Semoga kejadian itu tidak berlaku.

PAKATAN RAKYAT tidak SEPAKAT.


Itu hakikat.

Dengarkan pengakuan terbuka calon PKR dicaci maki dan mendakwa dipukul dek calon bernaung di bawah pakatan pembangkang.5 ulasan:

 1. Tuan mazidul, saya rasa tuan layak untuk menjadi wakil rakyat di masa akan datang. Dengan pengalaman sebagai wartawan serta dikenali oleh rakyat Malaysia, saya yakin tuan boleh berbuat sesuatu untuk kepentingan rakyat.

  Tuan juga amat kritikal dalam sebarang isu dan tidak teragak-agak untuk bersemuka dgn mereka yang terbabit demi kebenaran.

  Sikap seperti ini sebenarnya yang dicari oleh rakyat yang mampu merubah kehidupan untuk yang lebih baik di masa hadapan.

  Silalah tampil dan tawarkan diri anda sebagai calon dan saya yakin tuan akan ada penyokong dan pengikut tersendiri.

  BalasPadam
 2. Tuan mazidul, saya rasa tuan lebih layak untuk menjadi salah seorang calon.

  Berbekal pengalaman dan kelayakan serta network yang hebat saya yakin tuan mampu berbuat sesuatu. Dan inilah yang dinantikan oleh rakyat yang mampu berjuang untuk menuntuk hak yang sepatutnya.

  Kami memerlukan pemimpin yg kritis seperti anda untuk masa depan yg lebih gemilang dan cemerlang.

  BalasPadam
 3. Apa lagi bang? Dah cakap dah tempoh hari, kena buat Parti Kamera! Haha.

  BalasPadam
 4. Rasanya tak sesuai Tuan Mazidul jadi wakil rakyat.

  Pertamanya hendak menjadi wakil rakyat di Malaysia ni hampir-hampir wajib kena menjadi ahli mana-mana parti yang dominan dahulu.

  Dan apabila menjadi ahli mana-mana parti maka akan terkengkanglah Tuan Mazidul dengan polisi-polisi dan amalan-amalan parti yang berkenaan. Rasanya tidaklah bebas lagi untuk menyatakan pendapat without fear/favour.

  Jika menjadi calon bebas pula maka peluang hendak menang adalah sukar. Dan jika menang pun suara Tuan Mazidul yang bergema besar tu akan menjadi ceritan tikus sahaja di Dewan Rakyat mahupun Dewan Negara.

  Saya lebih cenderung mengatakan Saudara Mazidul lebih sesuai mempersembahkan bakat yang sedia ada sebagai Senator ataupun sebagai councilor Majlis atau dewan bandaran.

  BalasPadam
 5. Tok jib terlepas pandang ke calon winnable yg ini

  BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.