Isnin, Mei 24, 2010

Cara Santai Pelik

Jam 4.46 petang semalam sewaktu mengelilingi pekan Lahat Datu, Sabah, gambar berikut saya rakamkan. 


"Nak bunuh diri ke?," soal rakan.

Semua di dalam kereta terdiam, tiada jawaban. Kereta diberhentikan di pinggir jalan, kami terus memerhati. Namun ibu dan bayinya kelihatan tenang tanpa sebarang pergerakan. Syukur.



Jika ingin bersantai sekalipun, carilah lokasi selamat.

18 ulasan:

  1. Aduhai!
    gerun tengok.
    andai kata anaknya meronta-ronta macam mana?

    BalasPadam
  2. Bahaya tu... bayi tu bila2 boleh terjatuh biarpun ibunya tidak berniat untuk sesuatu yang tidak baik..

    BalasPadam
  3. Dulu pernah sekali saya tersengguk-sengguk di kerusi sambil pegang baby saya, BONDA saya menjerit...! Takut saya terlepas baby ke lantai...

    BalasPadam
  4. ni tiru michael jeksen ni..
    tapi memang bahaya..silap haribulan keluar frontpage paper nanti

    BalasPadam
  5. penah try buat camtu..

    best! haha

    mmg boleh release tension..

    tp berhati-hati la manusia oi.

    BalasPadam
  6. Huh,ada p santai macam tu,.dengan baby sekali tu,.bahaya betoi.

    BalasPadam
  7. Mungkin dia tenang dengan bersantai begitu. Biarlah dia asalkan dia tak bunuh diri.

    PKR=Illmuninati.

    BalasPadam
  8. isk...macam2......gerun pulak tengok...

    BalasPadam
  9. Hmmm... ini baru betul santai bermati-matian. Terover santai terus termati. Susah tul nak bagi pendidikan kat ibu2 dan bapa2 seperti ini. Ini bukan suh belajar akademik atau moral... ini logik akal.

    BalasPadam
  10. nak bersantai pun agak2 la kan...malang tidak berbau kemalangan terjadi tnpa bgtau kita...so beringat la sblum jd apa2...nk bersantai kn nnti ada yg terlantar

    BalasPadam
  11. ada jugak orang santai macam ni...agree with kakcik...bahaya kat baby tu.

    BalasPadam
  12. Biasala bah tu ....sini tak mcm kl ...tak da condo atau apartment mcm semenanjung .... klu ada pun di kk shj .....

    klu bro blum balik lg tanggal 31 ...bagus pg kk atau yg berdekatan dgn sana spt kota belud, k marudu , ranau @ etc ...coz ari tu agak meriah juga .... ada pesta kaamatan.

    BalasPadam
  13. hello hello rescue...

    ada seekor ular dibelakang seorang wanita yang sedang berayun di beranda..

    BalasPadam
  14. salam brother,
    kalau ada masa boleh juga bertandang ke Kunak

    BalasPadam
  15. Alah Bisa Tegal Biasa.... macam telah biasa bersantai di sana! tetapi santainya silap-silap membawa bisa yang takkan terubatnya!.

    BalasPadam
  16. hmm blh buat tapi without baby...ni blh mendatangkan bahaya pda baby...

    huaaa sian baby yang jatuh tinkat 3 tu..sedihnye..

    p/s: dulu masa sekolah memang suka lepak kt balkoni menghadap padang..maksudnye kena panjat tingkap le..hahaha nakalnya masa dulu.... dengar suara cikgu mengajar tapi cikgu tak tau ada lepak kat luar...bahaya beb..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.