Ahad, Jun 21, 2009

Apa Masalah Dia?

Peliknya manusia.

Beberapa hari ini, seorang pengguna talian Maxis kerap menghantar SMS kepada saya.

Berikut antara SMS dihantar.

“Wa ingat lu dapat jadi Penerbit Eksekuif kat 360 pun pasal lu ni kaki hisap boss TV3 gamaknya”

“Badan besar, kepala botak tapi penakut. Orang nak jumpa pun buat tak layan, pigi da”

“Woi Botak, tak malu ke dok menyibuk kat tempat Maxis, sedar la sikit lu tu pakai CELCOM”

Nombor telefon bimbitnya 017 3900115.

Saya tidak faham, apa masalah dia sebenarnya. Ada sesiapa boleh tolong tanya?

31 ulasan:

  1. ORANG GILER ADA BERBAGAI GILA....

    BIARKAN LAH MAZIDUL....DIA GILA PUBLISITI

    BalasPadam
  2. salam.. mazidul.. bagaimana saya hendak jemput sauadara ke swekolah saya pada 8 dan 9 julai 2009 sempena hari kecemerlangan dan hari kokurikulum.

    sila hubungi pengetua saya

    BalasPadam
  3. die jeles kot tgk bro maz berjaya dlm kerjaya tp die idak..

    cian..

    dalam dunia ada macam2 pHD..

    ni la salah 1 nye..

    BalasPadam
  4. Saudara Admin (Bro Mazidul)

    inilah dikatakan " Baling batu, sorok tangan..."

    jika berani, biar berdepan... Alang-alang Anak Jantan...

    *p/s:- suka berkawan...

    BalasPadam
  5. ini la manusia yang penuh dgn hasad dengki sebenarnya.

    BalasPadam
  6. Yong, saya membuat satu laporan polis. Tiba2 dia hantar SMS, 'Bro, saya minta maaf banyak-banyak. Assalamualaikum'.

    Something is very wrong with this particular person. I strongly believe. What do you think?

    BalasPadam
  7. salam...

    sayapun selalu dapat sms dari nombor2 yang tidak saya kenali...tapi buat masa ni saya delete je sms2 tu....tapi mmg agak merimaskan la bila ada sms mcm ni...

    BalasPadam
  8. ooh cian dia..penyakitdengki tu
    nampaknya saya kena buat laporan POLIS juga, terhadap 016 464 2037
    ..gatal/GIlA BETINA..

    BalasPadam
  9. Sugar, kalau penghantar SMS atau dia melemparkan kata2 lucah, mengugut, awak berhak membuat laporan polis.

    Boleh jumpa dia di balai, senang. Muak dengan perangai orang macam ini. Ingatkan berani rupanya tidak ubah macam tikus.

    Saya cakap dengan dia, saya hanya sekadar menggunakan undang-undang sedia ada.

    BalasPadam
  10. hmm...penyakit PHD (Perasaan Hasad Dengki) memang ada dikalangan masyarakat kita...tidak pernah suka melihat kejayaan orang lain...

    BalasPadam
  11. MCM SAKIT JE MAMAT TUE..??
    HAHAHA...NAMPAK SGT PENAKUT..KALO BERANI..MNCUL DEPAN-DEPAN LA...

    APA KE HAI' NYE NAK KUTUK2 ORG BELAKANG2..
    MCM2 ORG DLM DUNIA NIE..

    BalasPadam
  12. Bang..Kemungkinan org yang antar masej tu diantara statistik 379,010 yang dikeluarkan oleh kementerian kesihatan agaknya...Macam dalam en3 abg sebelum ni...ada kemungkinan lah...

    BalasPadam
  13. Bro Mazidul,

    Dari segi psikologi, orang begini sakit. Jiwanya kecil, sebab itulah dia cuba menarik perhatian Bro Mazidul.

    Jika dilayan, dia rasa menang, sebab Bro 'terjejas' dek ugutannya.

    Cadangan saya, usah layan..

    STOP.

    BalasPadam
  14. Hahaha. lagi sekali this entry berjaya menggeletekkan pinggangku.

    Bro, that is normal. The sender tu pikir depa boleh lepas camtu jek. Hahahaha..

    Dan apa relevannya citer pasal Maxis dengan Celcom tu? Hahahah..

    Jap, I still have the contact with Hospital Permai (episod orang gila). Let me sms him the pengarah's number for his enrolment.

    BalasPadam
  15. peminat misteri en mazidul kot :p

    sy dulu pun ade gak peminat misteri mcm gini tp bila sy ckp nom dia dlm perhatian polis terus dia minta maaf :)

    takut rupanyerr :D

    BalasPadam
  16. Brahim, ramai manusia pelik sekarang ni.

    Ada satu manusia ini, tertipu dengan syarikat pelaburan, rugi banyak.

    Dia marah sebab wartawan TV3 tidak mahu buat liputan, walhal kes sama pernah saya paparkan dalam 360. Semua bukti ada, sudah buat laporan polis, menurutnya.

    Mungkin dia tidak tahu, tindakan undang-undang boleh diambil tanpa liputan media.

    BalasPadam
  17. Salam Mas....

    Sabar ajelah Mas....memang banyak org spesis ni....mungkin berikutan pemanasan global ko Mas....tu yang tak keruan tu....Org tak cari masalah ngan dia...dia pulak mencari masalah ngan kita.....macam ada sorang isteri org ni.....dok selalu sms Ogie....kata dia jatuh cinta ngan suami Ogie....kan orang sama spesis tu? Dia yg ganggu rumah tangga Ogie...dia pulak yg ganggu Ogie ngan SMS...boleh gitu Mas?...ini lah dia....gara2 pemanasan global.....semua jadi tak keruan.

    BalasPadam
  18. apalah masalahnya orang ni..macam2 hal. nak tunjuk berani janganlah guna hp. kelakar betul.kalahkan bebudak. biar padan muka dia.

    BalasPadam
  19. Dia ni sewel agaknye. Baru first time handphone kot, tu yg seronok nak cari pasal ngan org supaya org layan dia.

    Bro mintak kat operator celcom supaya block number si sewel nih.

    BalasPadam
  20. mungkin tekanan jiwa...

    dia patut join jacob walk of life untuk kurangkan tekanan dan hidup ceria!

    pernah gak dapat sms tetibe macam ni.. ugut nak report polis lagi tu..huh

    haha...

    BalasPadam
  21. Bro Maz

    Mengikut tilikan patik

    Orang itu adalah orang yang berdarah ayam... 'Chicken blood' kata orang kampung saya

    Entahnya dia tu tak tau yang Bro Maz ni dah jadi

    'Senior Executive Producer'

    Ni semua kerja orang IQ rendah ni Bro.

    Kalau setakat masuk 'Spell-It-Right' mesti dia tak lepas puna ni...

    he he he he

    cuba call nombor tu tapi tak berjawab pun... PENGECUT kan mamat/minah tu...Bdoh la tu... he he he he

    BalasPadam
  22. Salam bro.. manusia mcm nie mmg banyak sangat. Mcm2 jenis. ada yg buat baik ade makna.. rapat2.. puji2.. jumpa salam sikit punya baik. Lps tu minta tolong.. pinjam duit. janji sana janji sini.. pelaburan company la.. juta-juta punya bussines.. Lps tu.. hilang.. dpn sikit punya baik.. belakang buruk pula si member yg bg pinjam tadi.. Kalau byk tak pe juga.. mula2 RM200 kereta rosak punya alasan. Lps tu RM1000.. esok bayar katanya. Modal Tak cukup. Pembeli dah ada. dari 1 hari.. 1 minggu sampai la 8 bulan.. muka slamba je.

    Kes bro ni.. mcm tu juga tapi terbalik.. Tp cuma dia ni penakut nak berdepan dan memang orang yang rapat dgn bro tp dengki tikam belakang. Kira ok juga dari menyusahkan mcm jenis yang mula-mula tadi.

    Semoga berjaya bro.

    BalasPadam
  23. bdk2 belom baligh je yg suka main2 sms ni...
    klu dia dh dewasa mesti dia tau setiap no hp walaupun prepaid boleh di trace pengguna nya skang ni...
    jgn dilayan je sms mcm tu...
    buang masa & ketika bro je....

    BalasPadam
  24. hahahahaha!! selalu kalo saya dpt message merapu, saya delete aje. tak pun reply ngan ayat power coz saje nak cari pasal balik sampai orang tu tak reply dah message saya. maybe dia sakit ati atau credit dia abis :D

    BalasPadam
  25. boleh buat laporan polis rupanya... okok...

    BalasPadam
  26. bro mazidul.. saya copy entry nih ye.,.. kalau tak setuju kendian saya delete

    BalasPadam
  27. En. Mazidul,

    Bagaimana pula jika ada pemanggil yg selalu buat panggilan tetapi bila kita jawab si pemanggil tadi akan memutuskan talian dgn sengaja berulang-ulang kali. Adakah org ini ada masalah mental dan bole ke kita buat laporan polis terhadap si polan itu? TQ

    BalasPadam
  28. manusia seperti ini boleh dikategorikan sebagai orang-orang yang sakit mental dan psikik.

    macam2 ragam..macam2 spesis manusia

    BalasPadam
  29. hahaha.
    itu kategori gila moden..
    ha .
    kelakar gelagat manusia sekarang..:)

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.