Ahad, Jun 14, 2009

Gigitan Cinta Remaja

Zaman sekarang, ramai lelaki dan perempuan bujang kelihatan bangga mempamerkan gigitan cinta, lovebite di khalayak ramai tanpa perasaan segan silu. Mungkin lovebite dianggap lambang kasih sejati di kalangan pasangan bercinta.

Gadis Melayu ini saya anggarkan berusia dalam lingkungan 17 tahun. Gambarnya saya rakamkan di Bukit Bintang, Kuala Lumpur. Kesan seperti lovebite jelas kelihatan di lehernya. Bagaimanapun, saya bukan pakar. Jika telahan saya salah, barangkali dia digigit nyamuk malam sebelumnya.

Atau mungkin lensa kamera saya kotor ...

29 ulasan:

  1. Prinsip/sifat MALU serta bangga sudah jadi rojak.

    Teringat masa dulu2(jahil-umur, lupa remaja)

    Seorang gadis sekerja telah memberi(bisik) tahu saya.
    ' awak nampak tak apa yang terlekat di leher Akak(dah kawin) tu, cuba tengok?

    ''oo kena gigit semut 'jawab saya

    kah kah qah qah. Dia gelak.

    'itu bekas kena cium lepas tu gigit laa' DARAT punya orang.

    'Ehh sapa gigit pulak, tak sakit ker?

    Sejak itu baru tau apa itu lovebite.

    BalasPadam
  2. hahaha.. nice pic. hahahahaha..

    mau teruja tengok ni.

    apa kita, kita 'sangka baik' bro, ohh ni tanda lahir. lols lols lols

    BalasPadam
  3. Bangga ke kalau menunjuk 'love bite' kat orang ramai?? Bagi yagn masih remaja dan belum kawin, boleh dilihat perbuatan tersebut menunjukkan betapa runtuhnya akhlak dikalangan mereka..

    BalasPadam
  4. Zeq, saya dulu masa tinggal di kampung, langsung tak tahu fasal lovebite ni :)

    Hazrey, rugi kalau ada tanda lahir di leher, selalu orang lain buat tanggapan salah, kan?

    Azrul, dulu2 ada kawan lelaki berkulit putih selalu kena cubit di leher. Bayangkan apa jadi bila girfriend dia tengok ...

    BalasPadam
  5. lovebite! saya mengenali kata ini semasa di tingkatan 3! ada juga kawan yang bangga menunjukkan kesan lovebite itu.

    BalasPadam
  6. lensa anda tidak kotor.
    :)
    entahlah, susah mahu predict remaja zaman sekarang.

    keep up the good info's bout reality nowadays.

    BalasPadam
  7. kelakar lah...dulu2 saya bersekolah di sekolah perempuan. kekwn sy nak tunjuk mereka tu laku sanggup membuat lovebite sendiri tp kat tgn lah...
    yg sorang, lovebite kat leher ditampalnya plaster..biler cikgu tanya ckp leher tersangkut diampaian semasa berjalan. hahahaha..

    BalasPadam
  8. Nidza, hebat pelajar sekolah awak :)

    Emcee, lain kali saya kena tengok pada jarak dekat kut.

    Xillix, kenapa perempuan bangga bila ada lovebite? Ish! Ish! Nakalnya ...

    BalasPadam
  9. ada pelajar di sini yg cover love bite dengan pelekat handyplast..

    mcm lah orang tak nampak..

    BalasPadam
  10. love bite ler tu ...apa lagik.
    Satu lagi jgn ler percaya sgt kat anak gadis sekolah yg bertudung tu cuba buat spotchek mengejut selak tudung tu ada la love bite..saya dah pernah tgk bang

    BalasPadam
  11. hebat tu tak tau lah...sekolah pompuan lah katakan...beradik berkakak angkat...ada yg bergaduh sesama kwn semata2 nak berebutkan adik angkat yg jambu or ada iras budak lelaki yg cute...gejala lesbian dan pengkid masa zaman saya pun kuat...mujur sy x terlibat sbb xcute miut sgt...huhuhu...
    mungkin nanti en mazidul boleh paparkan.

    BalasPadam
  12. masa sy keje kilang dulu-dulu ade akak ni selalu cerita lucah & tunjuk mende alah ni sedangkan dia blom kawin pun lagi baru dok couple giler..tp masa tu sy mmg blur mcm en mazidul gak ekeke :p

    BalasPadam
  13. Lovebite??..Bebudak skang lagi tayang ada lah..bangga rasanya..Kita pulak tengok yg berkeruk2 dahi..Lagi di tengok lagi 'mengedik'..Zaman saya muda2 dulu sorok2 lagi Lovebite.Saya tahu pun masa dok umah sewa..hahaha..jahat tul masa tue kan..kan..sapa penah buat tau la..My first lovebite..err..err..tentunya hari pertama lepas kahwin..hahaha..Kalo dah gatal tue kahwin jer cepat..

    BalasPadam
  14. jangan cakap remaja sahaja,kanak2 zaman sekarng pon sudah sangat hebat.Budak darjah 1 cakap lucah,adoiii.kanak2,so bila di sergah sikit mereka dh cerita semuanya.

    sorng dr student sy bila di sergah, dia ngaku tngok video lucah dgn ayah dan abang...

    sy pernah tangkap pelajar saya tulis surat cinta..cuba teka tahun brapa?haha darjah 2.huhu bedak wangi berdebu2 dlm surat tu...

    kt tandas jgn cakapla ,gambar lucah,bahasa lucah smua terconteng disitu.

    Saya ada kawan baik.berkawan dr kecil hingga sekarng.kami membesar sama2,duduk rumah sebelah2,tp malangnya bila dh besar dia berubah.terkejut saya bila dia cerita yg dia tlh serahkn dara dia pd umur 17taahun pd seorng lelaki yg bernama 'suami orang'..Bangge gile dia tunjukkan 'lovebite'murah dia tuh..huhu

    Betapa murahnya maruah remaja sekarang mcm gula-gula 20sen dapat 4biji.

    BalasPadam
  15. remaja akhir zaman...tidak ada perasaan malu malah rasa bangga Nauzubillah....

    BalasPadam
  16. salam hijrah. sy nak ambil petikan "gigitan cinta remaja" ini utk artikal bloger sy iya. sy nak sharing artikl ini utk teman sebangsa sy. maaf iya

    BalasPadam
  17. satahu saya masa zaman remaja saya dulu dah ada lovebite nih...skrg saya dah nak masuk 40..
    saya ni tak reti...boleh tya kwa saya.."kenapa leher hang tu?" dia jawab kena gigit semut...
    saya fikir tentu semut tu besar..heheh

    BalasPadam
  18. dulu2 mase kecik2 darjah 1 sy ske isap lengan sy sendiri..time 2 memg xtau lgsg r pasal lebait2 nih..

    pas jek isap terus tunjuk kat mak.
    "mak,tgk ni along isap tgn,ade magik kuar"

    pas jek mak tgk,die terus marah,ugut sy kalo buat ag kene rotan..
    kuikukkkuikui


    time hbs spm,sy g PLKN..
    mase 2 r sy baru kenal ape itu lebait sbb ade kes kat PLKN..


    2 pon kene ketawa ngn kengkawan sebab xtau lebait 2 ape..huhuhuhuhu

    salah ke xtau bende 2?

    BalasPadam
  19. Takde apa yang perlu dibangga untuk menunjukkan lovebite ni pada masyarakat sekeliling.Tiada gunanya nak menunjuk.

    BalasPadam
  20. maybe lagi bangga dengan tanda tu kot. hahaha..

    BalasPadam
  21. kasihan bagi sesetengah orang melayu..
    semakin hanyut..

    BalasPadam
  22. hm..
    melayu
    sekarang byak masalah sosial berbabitkan melayu
    naik heran..
    bangsa lain tak mcm nie
    hmm
    malu nya..
    mmg tak dinafikan melayu mmg truk skarang(spa mkn cili trasa la pedas nya)

    hm..

    BalasPadam
  23. maaf jika komen i ni sensitiff sikit . macamana org lain nak hormatkan MELAYU kalau MELAYU xpandai Nak Hormat,Jaga Maruah Sendiri ? . Hampir semua kes2 banyak libatkan Melayu. jarang ada rempit cina.,

    peace

    BalasPadam
  24. siap tocangkan rambut tu..
    baru clear..hehe..

    BalasPadam
  25. Pernah seorang guru melihat muridnya bertampal2 plaster di leher (bukan satu tp banyak). Cikgu itu memaksa dia menaggalkan satu. dia tersipu2 malu lalu mebuangnya. rupanya love bite. kemudian ditanggalkan satu demi satu plaster lain dari leher sampailah ke dada.

    semua LOVEBITE.

    beristighfar cikgu tu....

    p.s. kecoh sangat pasal melayu.
    yang remaja cina india pon ade lovebite gak. Percayalah cakap aku..cerita ini adalah pelajar cina berusia bawah 15 tahun!

    BalasPadam
  26. Bagi saya perempuan yang bodoh dan pendek akal saja yg sanggup buat lovebite.Itulah titik permulaan buang bayi.Mula-mula lovebite lepas tu...... dan seterusnya mengandung dan terjadilah adegan buang bayi.Lain lah kalau sudah berkahwin.

    BalasPadam
  27. ^ ^ sebenarnya saya x tau pape pown pasal lovebite nie..cume plik coz smlm tgk citer anime jepon de ckp pasal bnde nie..haha..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.