Sabtu, Jun 20, 2009

Orang Gila Bertambah

Stastistik Kementerian Kesihatan menunjukkan kini 379,010 mendapat rawatan pesakit luar psikiatri di hospital kerajaan berbanding 324,344 tahun 2007.

Menurut Pengarah Pembangunan Perubatan Kementerian Kesihatan, Datuk Dr Azmi Shapie, semakin ramai remaja menderita masalah kesihatan mental.

Terfikir, statistik itu tidak termasuk mereka gila judi, gila betina dan gila talak.

Banyak jenis gila, gila apa paling teruk?

20 ulasan:

  1. saya sambung.. gila kuasa... gila glamour... gila bayang... gila gila remaja...

    ah dunia makin menghimpit mana yang tak ramia gila!!!

    BalasPadam
  2. gila kalo xdapat makan..
    peh,mmg plg terok r gila ni bro maz.

    kui3

    BalasPadam
  3. Husna, saya pergi pergi ke Kosovo. Kopi cawan kecil, harganya 1 Euro, RM5. Bayangkan, belanja 5 orang makan, 200 Euro, RM1000. Nasib baik TV3 sediakan duit :)

    BalasPadam
  4. NAK TAHU GILA APA PALING TERUK ABG MAZIDUL...????
    ABG BOLEH BACA KISAH KWN SAYA DAN ORANG SEWEL+GILA DI BLOG SAYA...
    TAK PERNAH JUMPA ORANG GILA MACAM TUE!!!!!!!!
    RASA NAK BOM JE KAKI DIA TU!!!

    KALO ABG ADA MASA, JENGUKLAH,

    http://anakfelda-ifah.blogspot.com

    BalasPadam
  5. Gila kuasa

    jual wanita buru wang peralatkan kuasa.

    BalasPadam
  6. Dengan tekanan hidup yang makin tinggi sekrang ni, tak mustahil statistik tu akan naik dari setahun ke setahun. Apapun semua orang berpotensi untuk sakit mental kalo diri sendiri tak boleh nak control apa tekanan yang dihadapi..

    BalasPadam
  7. eh x sme. gila b*bi bkn cm sawan kaa?

    BalasPadam
  8. gila kuasa ( merujuk kepada seseorang mantan menteri besar )yg sudah lupa adat budaya dewan mulia..

    BalasPadam
  9. wah,bestnye bro maz minum kopi mahal kompeni tanggung..

    bro,ada keje kosong x kat cna?
    hihiihihi

    BalasPadam
  10. Angka begitu menunjukkan perkara ini jadi serius... maka pakar psikologi amatlah perlu...tapi kerajaan kita tak pandang serius pun sebab tu org yg berkelulusan mcm saya masih tak de kerja lagi..uuuhhhwwwahh

    BalasPadam
  11. GIL* Gelemer

    tayang sana tayang sini ala-ala gil* mabuk PUJIAN..

    Nuzubillah ..dijauhi

    BalasPadam
  12. gila kuasa ler mcm seorg YB tak sedar diri kat perak tuh..loya anak tekak :(

    malu nak ngaku anak perak bila tgk gelagat YB MERABAN GILER..!

    BalasPadam
  13. Bro Maz

    Rasanya yang paling teruk sekarang ni

    GILA KUASA kot???

    BalasPadam
  14. Berfikir terlalu banyak
    boleh mendatangkan gila teruk juga


    o_O

    BalasPadam
  15. berdasarkan kepada perkembangan semasa dan peningkatan taraf hidup dan cara hidup.
    benda ini adalah NORMAL..
    sebagai mana NORMALNYA kes kerosakan moral anak melayu sekarang..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.