Selasa, Mei 24, 2011

Blog Menghina Islam

Kekadang kita tidak faham.

Mengapa wujud blog secara jelas menghina agama Islam.

Apapun bangsa dan agama penulis blog, dia secara jelas cuba mengadu domba.

Jika dia dilayan, pasti objektif disasarkannya tercapai.

28 ulasan:

  1. kurang ajar. dari gaya penulisan, mungkin melayu islam juga yang menjadi dalang. ini sesuatu yang tidak boleh ditoleransi!

    BalasPadam
  2. ANTRA sebab orang sebegini menulis begitu, adalah inginkan perhatian.

    Jadi, selagi kita memberikan perhatian, selagi itu mereka seronok memainkan perasaan kita! Biadap.

    BalasPadam
  3. Bro Mazidul..bila wujud blog2 seperti ini,apa yg patut kita buat?membiarkan saje?

    BalasPadam
  4. MasyaAllah. Jahatnya si penulis blog tersebut.

    Semoga pihak berkuasa dapat melakukan sesuatu supaya hal ini dapat dibanteras.

    BalasPadam
  5. Tak boleh di biarkan..perkara itu...Mesti kena ambik tindakan yang wajar!!!

    BalasPadam
  6. tak rasa melayu Islam..dari gaya tatabahasa dan copy paste yg beliau gunakan banyak berteraskan lenggok bahasa indonesia

    BalasPadam
  7. mengucap baca blog tuh..boleh saydara buat apa2? laporan kepada pihak berwajib utk halangnya dari terus bersiaran?

    BalasPadam
  8. Saudara Mazidul, gaya bahasa macam Melayu tapi tak Islam kot, kalau tidak masakan begitu sesat, kita berdoalah semuga dia ni..... kerana kita tak tahu siapa dia, KDN dan pihak berkuasa lain boleh siasat bukan masalah besar pun kalau nak siasat, dah clear cut??/!!!! mahu dengantak mahu saja?

    BalasPadam
  9. Memang kurang ajar dan masalah mental yang kritikal. Dah tak der isu lain ker mereka nak cari pasal. Suka cetuskan masalah jer orang macam ni.

    BalasPadam
  10. org mcm ni tak payah dilayan..jenis manusia yg sakit dr semua sudut..mental, jiwa, hati, minda semua dah jd hitam. Kemungkinan secara fizikal pun dah boleh nampak semua kehitaman tu..

    BalasPadam
  11. malas nak komen apa2 kat blog dia, makin dilayan kang makin menjadi2 plak...

    BalasPadam
  12. 1- report skmm

    2- jgn layan. kalau dia rasa kewujudan dia ni diberi perhatian, dia lagi teruja.

    kalau kita layan org sakit otak, otak kita pun sakit jugak nanti.

    BalasPadam
  13. astaghfirullah hal azim astaghfirullah hal azim astaghfirullah hal azim
    Negara kita agama rasminya agama Islam..tapi kenapa la agama Islam suka2 hati d caci d maki...sedey sangat...
    Do something please Saudara Mazidul.. suara anda,kata2 anda,tulisan anda d dengar seluruh pelusuk...

    BalasPadam
  14. Harap pihka berkuasa dapat mengambil tindakan yang sewajarnya secepat mungkin...999 kena paparkan nih..

    BalasPadam
  15. Watak dan gaya yang sama, pernah menyerang Web Mms online Klfm 2003. Hina Rasul, mahir dalam ilmu perbandingan Agama. Semasa itu dibawah Penyeliaan En Azli Paat.

    BalasPadam
  16. BIADAP!

    Harap KDN ambil tindakan undang2 dengan secepatnya. Semoga Allah membuka pintu hatinya untuk menerima hidayah...

    BalasPadam
  17. Biadap...apa yg kita perlu lakukan...mungkin pihak kerajaan boleh bertindak segera padanya...kerana jika seseorang yg mengutuk setiuasi raja atau orang kenamaan cepat depa dapat tangkap...walllahuaklam.

    BalasPadam
  18. Sah sah meroyan.
    Dahagakan perhatian.
    Ni ibarat kita mendengar orang hidu gam merepek...

    Kalau boleh ambil tindakan undang undang.

    BalasPadam
  19. dah lame dah blog nih..dah report dah pon..dulu kat FB kitorang dah report dan FB tuh dah berkubur dan skang dier buat kat blog jugak..malas nak layan...juz report ajer ar kat admin..hopefully kalo org nih kat Malaysia polis bleh tlg siasat...perkara menghina Islam nih dah jd trend plak kat Malaysia nih

    BalasPadam
  20. Masih tak faham. Kita duduk sebumbung pun masih nak bergaduh. Kadang ada yang sebab perkauman, kadang ada sebab agama dan kadang ada sebab politik.

    Haihh.. bilalah dunia ni aman. Kalau konsep 1 Malaysia ditukar kepada konsep 1 Sejagat kan lagi baik. huhu.

    BalasPadam
  21. betul tu . jgn dilayan.. aduhai.. ada juga orang yg macamni. sedih tgk T_T

    BalasPadam
  22. tak dapat nak baca blog orang tu sebab bila clik jer keluar status blog error......

    BalasPadam
  23. saya baru je baca dan taknak baca sampai habis..yang bagi komen pun sama bongoknya,lagi dilayan lagi menjadi2 dia..
    beristighfar saya tak habis-habis..mudah2an cepat diselesaikan AMIN

    BalasPadam
  24. skang blog tu dah diblok oleh skmm... alhamdulillah...

    BalasPadam
  25. belum lagi...
    http://makcikhajjahsittalwuzara99.wordpress.com/
    video1 : http://www.dailymotion.com/mhsaw#videoId=xitpst
    video2 : http://www.dailymotion.com/avdstrom#videoId=xitqak

    tuan punya blog : mhsaw

    scribd acc : http://www.scribd.com/sal_wuzara/info

    http://www.spokeo.com/username-search/search?u=mhsaw

    mengikut cara dia menulis dia bukan bangsa Melayu atau Islam cuma dia banyak mempelajari Islam.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.