Ahad, November 10, 2013

TOPI BERLOGO PDRM DIPAKAI DEK PENGAWAL KESELAMATAN HARAM


Pengawal keselamatan di atas memakai topi berlogo Pasukan Polis Diraja Malaysia, PDRM. Namanya, Fardin Rhionald, berasal dari Raha, Sulawesi Tenggara, INDONESIA. Fardin, kenalan facebook penjenayah menembak mati pegawai operasi Ambank, Norazita Abu Talib pada 23 Oktober lalu.


Untuk rekod, Kementerian Dalam Negeri tidak membenarkan warga asing selain daripada rakyat Nepal, bekas TENTERA untuk bertugas sebagai pengawal keselamatan di Malaysia.


Lebih menarik, melalui gambar dipaparkan di laman sosialnya, dia sebelum ini mempunyai akses terhadap senjata api.


[ Ardi Ode Putra Katela ]Jangan terkejut melihat gambar dimuatnaik oleh lelaki ini pada 31 Julai lalu. Barangkali gambar bersama pelakon terkenal terbabit dirakamkan sewaktu dia terserempak dengan beliau.

"Saya tengah shooting masa itu dan tiba-tiba pengawal keselamatan tidak saya kenali datang untuk bergambar," ujar pelakon berbakat dikenali ramai itu.

Klik di sini.

Melalui penyelidikan saya jalankan, majoriti daripada rakan facebook penjenayah telah diberkas oleh polis di Johor pagi, tidak lagi aktif.

Termasuk pengawal keselamatan HARAM di bawah.Klik di sini untuk meneliti identitinya. Dia kononnya mendakwa berasal dari Sabah sedangkan orang Negeri Di Bawah Bayu tidak berkomunikasi seperti di bawah.4 ulasan:

 1. Hukum Qisas
  Qisas (bahasa arab: قصاص) adalah istilah dalam hukum islam yang berarti pembalasan, mirip dengan istilah "hutang nyawa dibayar nyawa". Dalam kes pembunuhan hukum, qisas memberikan hak kepada keluarga korban untuk meminta hukuman mati kepada pembunuh.
  Begitulah adilnya Allah s.w.t terhadap hambanya..

  BalasPadam
 2. amboi muka garang bukan main, si pelakon tu senyum santai ajer.....

  BalasPadam
 3. segak sungguh...
  bergaya sungguh...
  dgn spek itamnya... rupa pun ada...
  kalu sy jadi boss/majikan tanpa ragu2 terus je terima depa ni bukan takat sbagai pengawal...
  pembantu hero pun bleh depa ni...
  [hero xbleh la.. nnt pelakun2 tempatan xbleh cari mkn la pulak] !!!

  BalasPadam
 4. yang musang berbulu ayam pada saya sebenarnya adalah orang yg menjual mykad dan pembelot negara yg lain.
  apa pun yg berlaku patut diinsafkan oleh semua rakyat Msia sebab ada yg malas kerja, ramai yg suka bagi muka pada warga asing dan baik hati dan ada yg kerana RM200 atau 300 sanggup jual negara.

  BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.