Sabtu, Julai 18, 2009

Teka Dan Menang

Pembaca pertama meneka tepat LOKASI gambar ini dirakamkan akan memenangi buku tulisan saya, berjodol 'Virus Kehidupan'. Pembaca hanya boleh meneka SEKALI sahaja.

Lebih menarik, jika pemenang tinggal di Lembah Klang anda berpeluang menyaksikan program 360 secara langsung di TV3, rabu, jam 9 malam, sebagai tetamu jemputan saya ( 2 dewasa SAHAJA ).

Jika pemenang menetap di luar Lembah Klang, maaf, HANYA hadiah buku akan dipos ke alamat diberikan kelak.

Keputusan muktamad pemenang akan diumumkan di post ini pada 21 Julai 2009.

Selamat meneka :)

Selamat berjaya!

37 ulasan:

  1. lokasinya di Songla
    Negara Thailand

    BalasPadam
  2. kat mn ye???
    ehemm,.. kt langkawi ade x mende cm gini??
    ahhaha

    BalasPadam
  3. Pulau Dayang Bunting

    Hehe...saje amik bahagian...

    BalasPadam
  4. salam . rasanya di sg belait atau di brunei. kisah si tanggang versi brunei

    BalasPadam
  5. Hujung tanjung...dan pastinya tepi laut...

    BalasPadam
  6. Pulau Pandang ialah sebuah pulau kecil yang berada di perairan Selat Malaka, para kaum nelayan menyebut pulau ini sebagai Pulau Si Angsa Dua. Ya, menurut mereka mungkin karena memang bentuk fisiknya yang unik mirip unggas berleher panjang, angsa. Pulau yang hanya memiliki luas kurang lebih satu hektar ini, dapat ditempuh dengan menggunakan motor boat yang memakan waktu dua hingga tiga jam perjalanan dari Kuala Batubara (Tanjung Tiram).

    ni kot jawapan nya... c&p from http://dedismk.multiply.com/journal/item/20/Eksotisme_Pulau_di_Selat_Malaka

    BalasPadam
  7. uiks..abg mazidul pun main teka teki cam areQue...huahuahuhaua

    PULAu TIOMAN....!!!!!!

    brapa kali boleh teka nie??

    ni jwpn pertama rq, PULAU TIOMAN...

    BalasPadam
  8. jwpan pertama dri rq..

    PULAU TIOMAN!!!!!!!!

    BalasPadam
  9. Taman Negara Bako Kuching Sarawak Malaysia

    BalasPadam
  10. bang kite nak teka ...boleh hantar hadiah kea....hehehe-Brunei

    BalasPadam
  11. Boss, kalau saya jawab, kategori mana boss? Hehe..

    BalasPadam
  12. pulau langkawi..
    (hrp² la betul..:)

    BalasPadam
  13. Hazrey, lupa hendak dicatatkan, kerabat, kawan-kawan, kenalan, orang mintak buat VO, semua tidak dibenarkan mengambil bahagian :)

    AreQue, sekali sahaja, your is over!

    SEMUA, Langkawi? He! He!

    Yatie, di kutub utara pun saya akan poskan, jangan bimbang :)

    BalasPadam
  14. alahai abg maziduL..rq baru nk jwb lg sekali nie..

    smlm bru mimpi lah..dekat sgt dah jwpn yg dberi tu, tp tk pelah..rq rahsiakan..kang ada org tiru..

    muhkakakkaakkaka

    sengaL je

    BalasPadam
  15. salam en.mazidul..
    chiken island,krabi,thailand.. btol x?:P

    BalasPadam
  16. Chicken Island , Krabi Thailand. Sudah sampai, ada gambar....tak percaya? Datang rumah..

    BalasPadam
  17. tak menang pun takpe..tk kesah..

    miahihahaiaa...

    BalasPadam
  18. hehehe..bang kalo betul jgn lupa pos adiah yek..hehehhe..sayang saya kat JB..

    BalasPadam
  19. Ojolly, saya akan memilih jawaban paling awal dan paling tepat. Setakat ke Johor, hand delivered boleh :)

    BalasPadam
  20. dah ada jawapan dan pemenangnye ke belum?

    BalasPadam
  21. DENGAN INI DIUMUMKAN, PEMENANGNYA, MOHAMAD. CHICKEN ISLAND, KRABI, THAILAND, JAWABAN TEPAT DAN BETUL.

    MOHAMAD, SILA EMEL ALAMAT DAN HANTARKAN NOMBOR TELEFON BIMBIT KE HOTLINE, 019 2345 360.

    TAHNIAH!

    KEPADA RAKAN LAIN, SUDI MENCUBA TERIMA KASIH :) CUBA LAGI LAIN KALI.

    BalasPadam
  22. laaaa dah tutup rupernya.. iskk terlepas pulak.. next kuiz la nampaknya....

    BalasPadam
  23. Bro Maz

    Tahniah kepada Pemenang

    Semua adalah pemenang tiada pengalah

    Tepok tangan semua!!!!

    BalasPadam
  24. tahniah pd yg berjaya.. harap2 ada next round yer bro..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.