Isnin, Januari 11, 2010

Air Halia Telur Puyuh

27 ulasan:

  1. pernah minum sekali....tak boleh nak habiskan. rasa best jugak, tapi.....(tak tau nak cakap) pedas2 ckit. rasa macam halia.hehehe

    BalasPadam
  2. uik..kat mana tu bang?? macam best je....

    BalasPadam
  3. bakpo demo gi minum air halia telur puyuh kedai Abe Din Tokyo x ajok kawe..

    BalasPadam
  4. Azrul, Kedai Kopi Din Tokyo di Kota Bharu, Kelantan.

    Tukang Rumah, sebab awak tidak menjenguk blog ini terlalu lama barangkali. Justeru, tidak tahu saya bekerja di Kota Bharu.

    MrsNor, kata pemilik kedai, Din, selepas minum, lelaki akan mudah melompat pagar, ada extra energy.

    BalasPadam
  5. Wah..! Jauh perjalanan luas pengalaman, dapat pula merasai pelbagai makanan & minuman.

    Kalu tak silap halia tu dapat membuang angin drp badan/usus. Tetapi telur burung puyuh tu jgn diamalkan selalu - telur yg paling tinggi kandungan kolesterol.

    Yg paling best sila rujuk tempelan foto yg pertama - tergantung Kopi Radix lah! Cubalah-pasti tak kerugian-mengandungi 7 jenis herba-merupakan minuman & perubatan secara 'alamiah'.

    Jadikan ubat sebagai makanan & makanan sebagai ubat (ihsan Tn. hj. Ismail B. Ahmad - HPA).

    En. Mazidul, Terima Kasih ya...

    BalasPadam
  6. belum minum lagi... baru tgk je...
    vic dah sendawa angin. hahahhahaha
    Bagus utk org yg byk angin mcm vic ni.

    BalasPadam
  7. salam bro,
    air halia pernah le minum..
    tp klu air halia telur puyuh belum lagi la..hehe
    sedap ke?

    BalasPadam
  8. teh halia tu mmg sedap tp bila letak telur puyuh rasa mcm loya jek :(

    *orang lelaki ni sanggup buat apa saja utk extra energy...nampak sangat dah semakin layu ha ha ha :D

    gelak setan si alid :p

    BalasPadam
  9. macam2 penambah tenaga wujud sekrg ni..jgn terlebih tenaga pula hingga tidak terkawal.. :P

    BalasPadam
  10. Vic, jangan berangin sudah!

    Echah, lelaki tidak menempuh menopause, kan?

    Jimi, kalau terlebih tenaga, pasti kerja kuat.

    Pn. Liza, terima kasih kembali.

    BalasPadam
  11. Boleh Bagi alamat lengkap kedai Din Tokyo tu. Tq

    BalasPadam
  12. selalu juge pergi lepak kedai abe din nih..abe din sedap..belakang kedai abang ipar saya je ni..

    utk air halia telur puyuh yang ori sejak lame di kota bharu, ade satu restoran mmg name halia telur di jalan yaakubiah..dulu bertempat di kg sireh berhampiran tesco...memang best air die..mmg lame sgt dh kedai ni..zaman arwah ayah saya lg..

    BalasPadam
  13. Takut terlampau lebih tenaga sampai tak tahu nak letak kat mana tenaga tu nanti! Uish.. kena fikir2kan tuuuuu.... :)

    BalasPadam
  14. ehhh lelaki pun ada male manopause tau yg dipanggil ANDROPAUSE.. :)

    kalau tidak takan lelaki sanggup telan viagra walaupun dah tahu viagra tak sesuai utk lelaki yg ada masalah jantung aka lanjut usia.

    alahai lelaki..! (^_^)

    BalasPadam
  15. salam, macam kak echah jgk, kalau air halia, sedap diminum, tp kalau campur telur puyuh, tak tahu ler lalu ker tidak minum

    aper2 pn telur puyuh memang cute..

    BalasPadam
  16. Saya teringin nak rasa..

    tapi sebiji telur puyuh tu macam tak cukup jerrr.. kecik benor..

    saya nak try boh 2 biji, mesti lagi power kot, kan? hehehehe

    BalasPadam
  17. Minta-minta peniaga membasuh dulu telur puyuh tu..bersih-bersih.
    Kalau tak tea halia berperasa najis burung puyuh.

    BalasPadam
  18. Air halia tu kami panggil air buang angin. Kalau turun ke laut kaki pancing pasti kena bawa air tu!; kalau tidak pun jeruk halia!;

    Kalau campur telur puyuh kira dah lain macam sahaja. Teringat Allahyarham Sudirman suka sangat makan telur mentah!

    Memang telur mentah ini sedap terutama ketika ianya baru keluar dari peti sejuk! pecah taruh kicap atau sebarang herba! kalau org Jepun mereka suka campur dengan nasi mereka yang tengah panas!.

    Macam-macam ragam manusia & telur ini!.

    BalasPadam
  19. ini faveret arwah daddy saye! -adik ramiza- tak jumpe ramiza kat kelantan?

    BalasPadam
  20. wohhoo, mesti cube ni kalau turun kelantan. aku dh minum xdenya nak lompat pagar. kita lompat tilam

    BalasPadam
  21. kak echah..dah semesti nye takut nanti x cukup energy..wife lari..hahaha

    BalasPadam
  22. pasti lazat dan mempunyai kesan sampingan untuk keupayaan fizikal

    BalasPadam
  23. Kawe org kelate pun tak penah try lagi nih..kena try jugak nih skali dua....ekekeke..wat sndiri kt rumah pun ok gak ni..

    BalasPadam
  24. jangan risau.. telur puyuh ni da dibasuh.. dulu duk kt kmpung sy, skang pindah... jauh sket la.. klu x, da dkat ngan tesco ni je

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.