Jumaat, Januari 29, 2010

Manusia Keparat!

Saya difahamkan sumber boleh dipercayai, ada lelaki bermotosikal cuba ‘mengumpan’ anak kecil perempuan bermain atau ditinggalkan bersendirian dengan wang ringgit.

Sasarannya, perkampungan Melayu.

Tujuannya, Allah sahaja tahu. Apapun, jangan sampai anak hilang, masuk surat khabar dan televisyen kemudian menangis air mata darah.

Semalam ada lelaki bernama Syed, mengubungi saya. Katanya jalan motosikal selepas Plaza Tol Sungai Besi dari Seremban ke Kuala Lumpur ditabur banyak paku.

Pesan kepada rakan bermotosikal menggunakan laluan sama, berhati-hati. Ada pihak semata-mata mencari keuntungan menukar tiub tayar sanggup membunuh orang lain.

Kelompok manusia keparat!

Update Penulis blog dikatakan menghina Almarhun Sultan Johor, Aduka Taruna, 29 tahun didakwa di Mahkamah Seremban hari ini mengikut Seksyen 233(1)(a) Akta Komunikasi dan Multimedia.

Jika didapati bersalah boleh didenda RM50,000 atau 1 tahun penjara atau keduanya.

13 ulasan:

  1. Pengaruh duit terlalu tinggi kini, bila berduit kalau orang muda sering gila beli kenderaan yang mahal-mahal. Selera makan di restoran mahal-mahal. Berboros & tak ingat menabung.

    Bila berduit orang tua pula gila nak kahwin lagi. Alasannya kesunyian, nak cari teman berbual.

    Jika kanak-kanak diumpan duit, hendak apa sebenarnya lelaki ini.

    Takad tayar pancit tak apa, takutnya kemalangan jika tetiba tayar kita kempis!

    BalasPadam
  2. Selain dari yang En Mazidul ceritakan...masih banyak lagi kelompok manusia jenis keparat ini.. tu lah semakin banyak berlaku masalah jenayah sekarang

    BalasPadam
  3. manusia semakin ganas dan meliar sekarang ni,

    BalasPadam
  4. Thanks for info..

    kekadang bebetul xpaham ngan manusia cenggini. cari duit mudah nak bagi makan anak bini. hurm....

    BalasPadam
  5. Salam Saudara Mazidul,

    Mereka semua ada agenda tersendiri untuk membuatkan kita bercelaru memikirkannya. Mereka ini akan menangguk di ayer jernih ataupun keroh. Kita janag melatah...

    BalasPadam
  6. Bila membaca tiap hari semakin banyak kes sebegini, semakin kecut perut kita sebagai ibubapa...

    kerana dalam kita berjaga-jaga, adakala teralpa juga. di mana lagi tempat yang selamat untuk anak-anak kita?

    Kes tabur paku tu selalu betul kita dengar... kesian kan? kesian pada yang yg hanya mampu bawa motor tak mampu pandu kereta...

    BalasPadam
  7. taktik paku ni memang jahat gile, slalu sangat member2 kene, kalo malam2 tu, mmg sakit ati ar nak kene bayar kos yg tak masuk akal..

    BalasPadam
  8. sekarang ni memang susah nak percaya dengan kawasan sekeliling. sentiasa kena berjaga-jaga.

    BalasPadam
  9. Memang keparat dan bangsat mereka2 itu!

    BalasPadam
  10. Belasah aje...kemudian bogel kat tepi jalan...

    dia ingat yang bawa motosikal ada duit banyak ke?

    pkrpasdap.blogspot.com

    BalasPadam
  11. kes laluan motor ditaburi paku ada keluar kat paper dulu...orang yang suka mengambil kesempatan dan keuntungan atas kesusahan orang lain memang sangat durjana...

    biasanya tukar tiub ni diorang sanggup charge harga berkali ganda berbanding harga kat kedai...

    BalasPadam
  12. mcm iklan meragut dlm tv tu..hukum karma itu benar.tabur paku utk menjerat mangsa.takut-takut paku makan tuan jek.baru padan muka! :)

    BalasPadam
  13. lelaki mcm ni..klu kena kt family dorang sndri,bru pdam muka!

    nk iklan skit ni..bro mazidul leh la jkontek saya=P

    Memperkenalkan Produk Dari USA dan Jepun!!

    Beri Antioksidan yang Berkuasa! Jus Beri Maqui Acai
    (Sejenis jus kesihatan)
    RM100 sebotol

    antara kelebihannya:
    1) Memperbaiki tumpuan mental
    2) Ia membersih dan menyahtoksik badan anda.
    3) Beri Acai mengandungi asid lemak Omega 6 dan Omega 9. Hasil kajian menunjukkan dua jenis asid
    4) lemak in membantu mengekalkan tahap kolesterol yang optimum.
    5) Memerangi sel-sel kanser.
    6) Menjadikan kulit kelihatan lebih muda dan sihat.
    7) Ia membersih dan menyahtoksik badan anda
    8) Memperbaiki fungsi / dorongan seks
    9) Mengelak penuaan awal / pramatang.
    10) Ia mempertingkatkan kekuatan sistem imun badan.
    11) Tahap stamina lebih tinggi


    Jus HODIA (Jus melangsingkan/menguruskan badan)
    RM110 sebotol

    Apakah Manafaat Kesihatan Utama HODIA?
    1) Segala Kandungan Bahan Semulajadi
    2) Antipenuaan!
    3) Menahan Selera Makan
    4) Mudah Diserap Badan
    5) Meningkatkan Tahap Tenaga!
    6) Mengawal Rasa Lapar
    7) Produk yang mempunyai nilai ORAC yang tinggi!
    8) Sumber Semulajadi Asid Elagik dan Serat
    9) Memperbaiki Metabolisme Badan
    10) Memperkuatkan Sistem Imun Badan!
    11) Amat baik sebagai bahan Tambahan Pemakanan (diertary supplement)
    12) Mengurangkan Kemusnahan Sel Akibat Unsur Radikal Bebas (free radicals)
    13) Senang Ditelan Berbanding Pil atau Serbuk


    i-Beauty Soap (sabun serbaguna dengan ion negatif & infra merah)
    RM35 seketul

    Apakah Manafaat Kesihatan Utama Sabun Bio Anion Beauty?
    1) Melancarkan perjalanan sistem darah dan memulihkan kelesuan badan.
    2) Menyingkirkan bau peluh dan bau badan.
    3) Unsur antibakteria melindungi kulit anda dari ekzema, kurap air (athleteýs foot), jerawat.
    4) Ciri oleofilik dan hydrofili melembut dan melembapkan kulit anda.
    5) Mengelakkan masalah kulit dan mengekalkan keseimbangan minyak dan kelembapan kulit.
    6) Mengaktifkan fungsi sel, menjadikan rambut berkilat dan melindungi rongga kulit.
    7) Kesan keseimbangan semula kelembapan nyata terbukti dan kecantikan kulit semakin terserlah.


    IMI Bio Energy Sticker
    RM10 sekeping

    Fungsi dan kebaikan energy stiker
    1) Menghalang radiasi EMF (electromagnetic force)yang ada pada seuma prkakasan eletrik/elektronik
    2) IMI Energy sticker juga boleh membantu memanjangkan jangka hayat enjin kenderaan, memastikan enjin berjalan dengan lancar dan meningkatkan prestasi keseluruhan enjin
    3) membantu mengurangkan penggunaan petrol
    4) meningkatkan tahap pelinciran dan mengurangkan pergeseran piston dalam enjin
    5) membersihkan endapan karbon pada enjin dan tangki minyak dan mengurangkan pencemaran udara.
    6) Stiker ini boleh meningkatkan tenaga kita kerana ia mempunyai far infared dan ion negative. Jikalau tidak benar,anda boleh menyamam IMI2u!
    7) Menghalang tumor otak kerana penggunaan telefon bimbit dalam masa yang panjang
    8) Boleh menghilangkan ketidakselesaan semasa bergayut seperti telinga berasa panas
    9) Melancarkan perjalanan darah


    Jika anda berminat mencuba atau ingin menjadi pengedar dan membuat bisnes sampingan, hubungi saya dan aturkan temujanji kita:

    MOHD RIZAL
    0139005253/0179599855
    OOVOO: ir_riza
    *PENDAPATAN LUMAYAN SERENDAH RM300 SEHARI!!!


    Maklumat lanjut:
    http://www.imi2u.com
    http://imipro.blogspot.com

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.