Isnin, April 11, 2011

Kenangan Tahun 1987


Gambar di atas dirakamkan pada tahun 1987. Gambar bersama rakan sewaktu menuntut di Kolej Pengajian Persediaan di Seksyen 17, Shah Alam, Selangor.

Kini mereka semua individu berjaya di dalam bidang diceburi. Pada waktu itu, saya yakin, tidak ramai menjangka, gambar ini dapat ditatap selepas 24 tahun kemudian.

Kepada pembaca blog ini, cuba rakamkan gambar bersama keluarga dan kenalan kerana setiap kejadian berlaku hanya sekali. Jika kejadian berulang sekalipun, tarikh dan masa pasti  berbeza.

25 ulasan:

  1. wahh! ni zaman2 norkumalasari ni kan?

    BalasPadam
  2. Tijah, Hail Amir, Uji Rashid, Sharifah Aini, Dahlan Zainudin, DJ Dave.

    Lirik lagu dia orang, nak?

    BalasPadam
  3. Tahun 1987 - kakcik melahirkan anak pertama... oh! dah tuanya kakcik ni....

    BalasPadam
  4. kenangan yang terindah....
    takkan dapat diputarkan kembali...
    en mazidul 2 dari kanan yg kat depan tu ke...lama saya menelek gambar ni..he..he..

    BalasPadam
  5. salam singgah en mazidul, puas ditenung gambar.. tapi tak jumpa2 mana satu en mazidul.. boleh tunjukkan??

    BalasPadam
  6. sentimental value sangat tinggi ni..
    syabas bro dapat pertahankan gambar ni..

    BalasPadam
  7. Wajah En. Mazidul agak keanak-anakkan berbanding rakan yg lain. Org putih kata 'baby face' gitu. Cuba tengok sekarang... Aiya, banyak garang - tp dlm hati ada taman - Tu pasai Pn. Lyn banyak sayang!

    Eh, cerita bab gambo ni kan, Saya byk kehilangan gambar zaman persekolahan - Semuanya kerana banjir. Sayang sungguh...

    BalasPadam
  8. zaman ni ada style rambut tersendiri :)... saya baru drj 4 pada tahun 1987.

    BalasPadam
  9. Tahun 1987, saya baru berusia 3 tahun...sepatutnya kena panggil 'uncle' kat sdr mazidul.

    anyway tahniah buat semua yang ada dalam gambar...semuanya banyak menyumbangkan dalam industri hiburan negara...\0/ \0/ \0/

    BalasPadam
  10. Tahun 1987, cengko baru darjah lima, masih budak hingusan lagi. Hehehee...

    BalasPadam
  11. MKO, maaf. Awak mendapat message salah.

    Kami semua tidak terbabit dalam industri hiburan di negara ini.

    BalasPadam
  12. wah bro...berapa umur bro masa tu? nampak u kecik berbanding rakan2 lain..

    anyway, betul..kenangan hanya dtg skali, so kita patut abadikan...

    BalasPadam
  13. 1987.. tahun sy dilahirkan.. huhu..

    BalasPadam
  14. Masih berhingus, berlari kehulu-hilir dalam darjah dua....hehehhe...tapi sayang, dulu susah untuk mengabdikan kenangan dalam gambar...hanya tertanam dalam fikiran..!!!

    BalasPadam
  15. 1987? Masa tu saya tengah menggedik! Sweet 21... saham tengah memuncak. hehehehe


    *Psssttt... mana entri “Saya Diserang”? Tak sempat nak baca.

    BalasPadam
  16. Salam abg Mazidul. Ex-PPP juga ye, tak sangka senior saya rupanya. Dewan besar tu mmg senang nak cam. Anyway ni satu video youtube yg saya rasa abg patut tengok dan mungkin siasat kebenarannya:
    http://www.youtube.com/watch?v=syQqUEbSTjo

    meloyakan!

    BalasPadam
  17. Kenangan akan kekal terpahat di ingatan...

    Eikk..kecik molekkk je En mazidul time tu...

    BalasPadam
  18. 1987-saya baru darjah satu :) semoga MAS sentiasa dirahmati Allah selalu..

    BalasPadam
  19. Bro Dul, memang nostalgic bila tengok gambar dulu - dulu. Sedih pun ada, sebab aad yang dah jadi arwah.

    BalasPadam
  20. aku tak de dlm gambo tapi kenal geng lama.mmg bnyk dah berjaya dlm hidup

    BalasPadam
  21. Itu tempat sy belajar sekarang tu en.Mazidul ehehee...

    tp sy ambik pendidikan, x fly mana2 mcm budak2 INTEC..hehe..kami kongsi tempat belajar je..

    BalasPadam
  22. Mazidul, Ms Josephine Wee tu...masih ingat lagi..superb English teacher

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.