Rabu, Februari 16, 2011

The Attention Seeker (Hai! Botak) UPDATED II

Ramai blogger menulis kerana ingin berkongsi ilmu tetapi blogger menggelar dirinya Ibnu Marzuki Al-Firdaus berbeza.

Setiap komen dihantar ke blog ini dan beberapa blog lain hanya berbentuk kutukan dan cacian. Bloggers Azrul dan Hazrey lebih tahu betapa pelik perangai dia.

Dia berulang kali menghantar emel dan mencabar saya untuk memuatkan butiran dirinya di blog ini.

Ya, kekadang teringin berkenalan dengan blogger seringkali menjadi nuisance. Semua informasi berhubung dirinya dipaparkan secara terbuka, saya sekadar mengumpul dan memuatkan semula di tampalan ini.

Bagi saya dia tidak lebih daripada attention seeker dan barangkali ingin memancing perhatian ramai agar 35 blognya dilayari.

"Engkau botak ...."

Itu cara permulaan hampir setiap ayatnya apabila menghantar komen ke blog ini.

Walhal, dia pun botak juga dan sepatutnya pada usia 35 tahun, sudah cukup dewasa menghormati bloggers lain.

Berikut antara gambar dimuatkannya di profil.


Biodata
Name
Khairul Faizi bin Marzuki
Gender
Male
Age
35
Political Party
UMNO Cawangan Ulu Choh, Johor Bahru
Location
Johor Bahru

... gambarnya ini menarik.


Permintaannya saya tunaikan dan diharap dia berpuas hati dan selepas ini tidak akan terus mengacau bloggers beradab di dunia maya ini. Apapun, pembaca jika enggan pening, tidak perlu melayari blog dia.

Blogger terbabit mendakwa gambar di atas bukan miliknya. Berikut visa digunakan semasa dia memasuki Myanmar menggunakan tiket syarikat penerbangan tambang murah pada tahun 2006.


 Pelanduk 2 serupa?

Pelik, jika ini bukan informasi berhubung dirinya, mengapa pada jam 8 malam tadi  35  blogs dibuka atas namanya DIPADAMKAN atau lebih tepat 'dihilangkan' buat seketika? 

Baru kita hendak mengenali dia.

Tak aci! Tak aci!

Nota

1. Terima kasih kepada bakal pengiklan di blog ini. Sabil akan membantu anda semua.

2. Malam ini dalam Hujah, pada jam 10.30 di TV9, saya akan menemubual penerima anugerah Tokoh Perdana Maulidur Rasul, Dr Abdul Hayei Abdul Shukor, secara langsung. Sila semak links di sebelah kanan blog ini untuk membaca blog beliau.

50 ulasan:

  1. hahaha kelakar pula kata orang botak padahal sendiri pun botak. boleh masuk raja lawak mamat ni.

    keh keh keh

    BalasPadam
  2. KAH KAH, SILAP ORANG...

    LAIN KALI JANGAN MAIN AMBIK JE BUTIRAN2 YANG TERDAPAT DI BLOG WM.

    TAK CAYER? P LAH CARI SAMPAI DAPAT!

    BalasPadam
  3. abang mazidul...pasal iklan tu, semalam kami meeting dan call abang sabil untuk tanya pasal iklan banner kat atas tu untuk portal direktori kami (http://www.UsahawanMara.com ) , resultnya, alhamdulillah, harga yg di kenakan amatlah berpatutan..saya akn segera upkan banner tu selepas siap design nanti..
    thanks sebab sediakan tempat untuk beriklan ye...

    BalasPadam
  4. Bro Dul, apa lah ini mamat, bikin malu orang Johor la...

    BalasPadam
  5. Ibnu, maksudnya awak menggunakan wajah orang lain sebagai profil?

    Bagus kalau begitu.

    Mudah saya membuat aduan.

    BalasPadam
  6. Hahahahahahah.. mamat sewel. Sentiasa dambakan perhatian namun setiap cubaannya sentiasa gagal malah semakin dibenci.

    Agaknya apa perasaan dia terus terus dibenci. Takkan tak perasan orang benci kot? Akal tak ada ke? Cuba cari belakang almari tu, kot ada.

    BalasPadam
  7. encik mazidul, attention seekers ni ada penyakit psychology. saya sarankan dia jumpa pakar psychology sebelum sakitnya menjadi barah.

    BalasPadam
  8. Faizi, awak pernah pergi ke Myanmar dan gambar awak ada.

    Nak saya mauatkan di sini?

    BalasPadam
  9. nak kata mamat ni tak ada otak, ada je...tapi guna yg kat kepala lutut kot...

    tak boleh pakai punya orang...hak tuihh!!

    panas bontot ke wahai ibnu marzuki? ada aku kisah? LOL..

    BalasPadam
  10. Macam pernah ku nampak siMamat tu.
    Tapi dimana ye?

    BalasPadam
  11. Hazrey, susah sangat si Faizi hendak menunjukkan muka dia.

    Handsome apa? Ada janggut lagi tetapi tulisannya, ya Allah!

    Bila kita muatkan gambar awal, dia kata bukan dia. Kita pun dapatkan copy visa, gambar macam serupa.

    Mesti tidak akan mengaku lagi. Itulah, suruh sangat saya mencari identiti sebenar dia.

    Sekarang ini baru kita tahu, blogger mana satu gemar sangat mengutuk orang secara peribadi, baling batu sembunyi tangan.

    Sekarang, tangan sudah tidak mampu disembunyikan lagi.

    Mari kita tengok apa his next comment.

    Selama ramai tidak melayan dia, kasihan, kit bagi peluang lah, bolehkan?

    BalasPadam
  12. dasat nye tuan mazidul..cmne tuan boleh dpt maklumat sdemikian rupa?boleh tuan kongsi kan pada saya?

    BalasPadam
  13. wahhh email aku kena spam sampai 3 kali lepas komen dekat entri ni. tak boleh digelakkan sikit mamat tu, laju je hantar spam. keh keh keh

    BalasPadam
  14. Abang mazidul ni nakal tauuuuuuu.. ai tak shuker tauu.. hahahahahah

    betul, sesekali kita kena bagi peluang dia mempopularkan diri dia. Dia mesti dambakan itu semua. hahahaha

    Dia mesti tersenyum seluas lautan hindi bila tengok gambar dia ada kat sini. mesti dia sekarang tengah melonjak lonjak gembira memberitau semua ahli umno cawangan ulu choh, oiii aku masuk blog mazidul, korang ada? hahahahahaahahahahah

    saya nak ambik dia kerja. Kerja dia mudah. Pemegang banner sebab malas nak amik lesen iklan. Kalau PBT datang, dia boleh lari jek. Dia pun dah ada pengalaman. Hahahahahah

    Ishh berdosa aku hari ini.

    BalasPadam
  15. Hah...budak tadika empat tahun pun boleh kenal samada dia botak atau tidak.....

    BalasPadam
  16. Bro Dul, uishhhh... ni pakai 'kabel besar' ni. Takut kalau nanti gambar ' Setandan Rambutan pulak keluar. Siap ada rambutan gading lagik. koh koh koh

    BalasPadam
  17. Astaghfirullah Al Azim.... hidup lagi rupanya... ingat dah Sadaqallah sebab disumpah oleh ramai bloggers.

    BalasPadam
  18. mana ada padam... cuba cek balik.

    Pelik, jika ini bukan informasi berhubung dirinya, mengapa pada 8 malam tadi blog http://tarekat-nohiyah.blogspot.com dan 34 lagi blogs lain dibuka atas namanya DIPADAMKAN?

    BalasPadam
  19. Faizi, berjanjilah awak tidak akan melontarkan komen kurang membina sekaligus memperlekehkan ramai bloggers lain.

    Jika janji itu dibuat saya tidak keberatan untuk memadamkam entry ini, jika tidak saya akan korek satu persatu fakta berhubung diri awak.

    Perbuatan awak sudah terlalu parah.

    Jika tidak ditegur awak pasti akan berasa terlalu gah dengan perlakuan sendiri.

    BalasPadam
  20. korek jangan tak...

    seperti hazrey cakap, bangga lagi ada!

    korek sampai jumpa orangnya kah?

    alamat pun dah salah.

    BalasPadam
  21. hehehe....betul2...kelakar la dia! sendiri pun botak..hehehe..setuju dgn afrohead..masuk je raja lawak..mesti dapat 'attention' punya..

    BalasPadam
  22. Jangan dilayan orang macam ni bang.
    Lagi dilayan lagi menjadi.
    Buat bodoh je.

    BalasPadam
  23. mmmm...rupa sihat tapi otak mereng

    en mazidul, saya sokong cari maklumat dia dan dedahkan pada umum..baca blog dia pun saya tak faham...

    BalasPadam
  24. dah tutup blog?
    Hahaha.
    tapi masih berani komen kat blog Bro Hazrey~

    Dia pernah tinggalka komen di blog. Pastinya takkan disiarkan~

    XD

    BalasPadam
  25. hahaha.. org mcm nipon ade ke? adakag beliau sedang meng"LOL"kan diri beliau sendiri? hahahaha

    BalasPadam
  26. Kau ni masalah lah Faizi.

    Takkanlah kau tak paham paham orang tak suka cara kau komen kat blog orang? Kau sedar tak semua orang tak suka kau? Sedar ke tak sedar ni?

    Baik kau sedarkan diri tu.

    BalasPadam
  27. jgn bgaduh ngn org xbtol, nnt kita sekali diheret jd xbtol..

    abaikan jek picisan ni.. lagi dilayan lagi bangga, lagi seronok.. buat per.. baik layan durian dpn tv..

    BalasPadam
  28. Isyyhhh....kelakarlah...perangai cam bdk 2 je si marzuki ni...aisssyhhh ~

    BalasPadam
  29. Memang psycho la mamat ni, kalau nak masuk hospital sakit jiwa pun boleh. Kalau tengok cerita Silence of the Lamb, Dr Hannibal Lecter kan ke suka buat benda2 yang diluar tabii. Memang dia seronok.. so serupa je dengan mamat ni. In prinsipal memang sama jer.. cuma yela takla separah Dr Hannibal.

    BalasPadam
  30. dia suka main cak2..
    mata seseorang tak dpt diubah. mata sejak dilahirkan sampai mati takkan membesar. cuba tgk mata dia..

    BalasPadam
  31. Hahahaha...UMNO mana nak bergambar dengan Anwar? Nampak kan penipunya!?

    BalasPadam
  32. kalau saya la..BOO LAYAN..dalam dunia bloggerr orang sewel meraban macam ne umpama lalat..
    makin galak kita HALAU
    makin galak dia datang
    so tindakan bijak adalah buat xtaw je..lame2 dia bosan,ilang ler tu..nama je PENYANYANG.tengok muka pun tau la muka manusia kurang kasih sayang..hahahah

    BalasPadam
  33. air yg tenang, buaya pon xsangka ade dalam pun

    BalasPadam
  34. kesian Faizi...mesti masa kecik kurang dapat susu gantung...kah3x :)

    BalasPadam
  35. Salam.
    Adeh. Tak tahu nak kata apa. Berbaur sebenarnya ni. Nak digelak, ishh teringat pesan mak .. "jangan gelakkan orang".

    Nak ditegur .. saya pun bukannya hebat sangat ..cuma blog picisan yang kurang idaman.

    Tapi kalau benar ada kepalsuan dalam diri, mengapa nak berhalusinasi ..... tak seronokkah berada di dunia nyata? Masih mencari sesuatu yang lain? Ingat .. kita bukan lagi di zaman itu .. kita dah berada di penghujung zaman .. tiada apa sangat nak dikejar lagi. Semuanya dah nak expired dah!

    BalasPadam
  36. ade jgk yg mcm ni...mmg mcm2 prangai org zaman ni...sudah2 lah b'sembunyi di sebalik bayang2...

    BalasPadam
  37. cam best.. nak ngorat ar... muahahahahaha

    BalasPadam
  38. ketandusan kasih sayang...nak perhatian lebih...mcm tu la...

    ego,tak malu dan tak berakal...

    dan masih tak sedar diri

    sama mcm org sebelahnya tu

    BalasPadam
  39. Bikin busuk nama orang johor je.....
    Siasat tengok betul ke mamat ni orang UMNO ulu chu.....
    Panas ati tengok orang macam ni.....

    BalasPadam
  40. betoi kata udean...abaikan aje picisan ni...ish..

    BalasPadam
  41. En.Mazidul, just nak tanya pendapat, kalo kita diserang mcm your Attention seeker ni buat boleh consider dia buat jenayah cyber ke eik? kira cam mengganggu orang dengan komen2 yg irritating!

    refer act 588 ;- communication & multimedia act 1998

    211. (1) Tiada pemberi perkhidmatan aplikasi kandungan, atau
    orang lain yang menggunakan perkhidmatan aplikasi kandungan,
    boleh memberikan kandungan yang sumbang, lucah, palsu,
    mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk mengacau,
    mendera, mengugut atau mengganggu mana-mana orang.

    BalasPadam
  42. Mcm main game pulak si dia ni... malu la sket pakai nick name gitu, mencemarkan pandangan org terhadap org Islam. Semoga kita semua mendapat hidayah Allah...

    BalasPadam
  43. agaknya dier nie nak jadi calon dun tenang. tapi taak layak sebab mereng

    BalasPadam
  44. macam-macam orang ada zaman sekarang ni

    BalasPadam
  45. Ades..sakit perut saya gelak abg Dul.. mcm org ada masalah mental je mamat ni.. kekeke..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.