Jumaat, Julai 01, 2011

Makan Kaki Ayam ATAU Ayam Kaki? (SIAL Kau!)

Saya dihubungi beberapa pembaca blog melalui email berhubung klip video kini tersebar berhubung sikap pengotor pekerja syarikat menjual makanan segera.

Dipercayai klip kini tersebar di You Tube sedikit sebanyak akan memberikan kesan negatif kepada syarikat terbabit.

Tindakan tegas wajar diambil ke atas pekerja bertindak mencemarkan makanan sebelum dihidangkan kepada pelanggan. 



Sedap sehingga menjilat KAKI!

16 ulasan:

  1. Assalamualaikum,
    Huihhh! baru je sat2 tadi bedal 2 ketul hu hu hu nengok video ni, tetiba tekak jadi kembang ooohhhhh!

    BalasPadam
  2. dah diberi amanah utk melakukan kerja yg sepatutnyer, camtuh plak die bt..
    Astaghfirullah..

    BalasPadam
  3. KERJA TU DAH BAGUS ..TUKANG SAPU TEPUNG KFC...tapi SANGAT2 BIADAP sapu dekat kaki dia pulak..kali ni dia buat dekat org..suatu hari nnti pasti dia akan makan makanan yang sebagaimana dia beri pada orang....astargfirullahhalazim..

    BalasPadam
  4. alahai...baru nak pi makan jap lagi,,

    BalasPadam
  5. saya sbg bekas pekerja kfc pun pernah melihat perkara sebegitu..malah ade yg lebh teruk..bekerja di restoran kfc subang..ade drive tru..thn 97-98...time tu bangla ramai..melayu x leh jadi kepala..yg selalu mintak free kfc ni ialah polis..order kat drive tru..bangla2 ni selalu kene maki ngan polis pasal lambat buat keje..time tu baru opening, nak panaskan minyak..tu yg x leh nak masak cpt2..

    dlm bulan puasa dpn mata saya bangla ni korek hidung pastu kacau2 dlm ais milo utk polis yg selalu marah diorg tu..bukan sorang tapi 3 org bangla yg buat camtu..so pasni kene berhati2 la yer..sos dlm botol pun kene berhati2..skrg ni x pakai kot botol sos..sekadar kongsi pengalaman..

    BalasPadam
  6. smti....BIADAP!! x berkat duit gaji dia buat org cam2...

    BalasPadam
  7. ya setuju! Biadap...perbuatan boleh jatuh kategori kurang ajar..benda tu makanan..nak bagi orang makan..buat macam tu pulak..

    BalasPadam
  8. adehh !!..
    tu yg nampak..
    bgaimana yg xnampak...
    jangan2.. yg ludah..
    yg kencing pun ada..
    mamat tu.. diambik keja..
    tanpa proses temuduga kut !!

    BalasPadam
  9. ijat_os bercakap b'dasarkan pengalaman dia..ada logiknya di sebalik sos tak diguna botol lagi. yaikss lepas ni kes apa pula?

    BalasPadam
  10. x nak mkn kfc lg lps ni... kesian tan sri ali hashim, berdegar2 ckp fasal jihad ekonomi melayu/islam... semoga pekerja haprak tersebut sempat bertaubat sebelum mati... kpd polis2 (dan mrk2) yg suka makan/minum free (dgn cara sedemikian) sendiri mahu ingat le...

    BalasPadam
  11. ada video baru, dari KFC jugak.. kali ni dia lap minyak atas meja dgn kain buruk lepas tu perah ke dalam kuali goreng ayam... cari lah video tu, saya tgk dr FB

    BalasPadam
  12. sini kut..
    katanya ada citer baru...


    http://ohbest.blogspot.com/2011/07/lagi-kes-pekerja-kfc.html

    skadar berkongsi je...

    BalasPadam
  13. sy pernah kerja kfc.. mgkn kerana tekanan kerja pihak pengurusan yang membuatkan semua itu terjadi.. cara pengurusan pekerja kfc oleh pihak pengurusan spt, allstar, shift mgr, asst mgr, restrnt mgr, biarpun kelihatan baik, tetapi sangat memberi tekanan sehingga pekerja tergamak melakukan tindakan luar biasa. harap pihak training officer kfc akan nilai semula perkara ini. cuba lihat cara company lain spt nandos yang mengutamakan kegembiraan pekerja d tempat kerja :D

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.