Ahad, November 29, 2009

Kisah Fatine

Beberapa anak Malaysia mencipta nama besar di persada dunia. Antara meraka, angkasawan, pendaki Gunung Everest dan juga juara squash.

Apapun, kisah mereka jauh berbeza berbanding kejadian terbaharu dilapor menarik perhatian ramai warga United Kingdom, UK, sejak dipaparkan akhbar The Sun versi internet di negara terbabit.

Warga Malaysia, Fatine, 36 tahun, mengahwini lelaki British, Ian Young, 30, Mei lalu mengikut British Civil Partnership Ceremony. Young, pemilik syarikat penyelengaraan hartanah mengahwini bekas jurusolek terbabit setelah mendapat restu ibunya. Mereka bertemu di Starbucks Menara Berkembar Petronas pada Ogos 2006 ketika Ian bertugas sebagai pegawai keselamatan di Kuala Lumpur.

Malangnya Fatine kini terpaksa pulang ke Malaysia untuk memperbaharui visanya. Untuk rekod, sebelum ini dia memasuki UK menggunakan visa pelancong, dokumen sah selama 6 bulan sahaja.

"I know it is hard for people to understand but I love Fatine. I feel lucky to have met such a caring, wonderful person," ujar Ian.

Jika pulang ke Malaysia, Fatine atau nama sebenarnya Mohd Fadzil Min Bahari, berkemungkinan besar akan berhadapan dengan tindakan undang-undang akibat perkahwinan sejenis, tidak dibenarkan di negara ini.

Seks penting dalam hubungan pasangan suami isteri. Dalam kes ini Fatine, pondan, tidak pernah menjalani pembedahan mengubah alat jantina tetapi mengaku mengambil hormon wanita sejak berusia 17 tahun. Maksudnya, Fatine mempunyai alat kemaluan lelaki.

Uh! Gugup sekiranya perlu dihuraikan 'hubungan' itu secara terperinci. Masakan 2 alat kelamin berjenis sama boleh 'dilaga-laga' begitu sahaja.

39 ulasan:

  1. tertelan air liur seketika

    www.broframestone.com

    BalasPadam
  2. fuh...muka pun dah macam pompuan betul....isk2..

    tak pasal2 nama Malaysia naik....sure orang seberang sana ketawa terbahak2 kalau tahu pasal benda ni...memang mengaibkan... :(

    BalasPadam
  3. Err, terkedu jugak. Dia melancong sana sorang-sorang ke.huhu

    BalasPadam
  4. honestly..huduhnye pondan neh..apsal la laki tuh x cari pondan thailand..cun sket..ahahaha

    x sabar nk tau ape terjadi pasneh

    BalasPadam
  5. Salam.

    Salah satu tanda kiamat ialah lelaki menyerupai perempuan dan perempuan menyerupai lelaki.

    Apabila agama diketepikan dan nafsu didahulukan maka inilah yang terjadi.

    Saya yakin banyak lagi kes-kes seperti ni..

    Mohon dielakkan diri sendiri, kaum keluarga, sahabat handai daripada termasuk dalam golongan seperti ini.

    BalasPadam
  6. tanye saiful la
    nak tanye sape lagi?

    macam mane la lelaki boleh kena buttseck if its not because of both parties agreed?
    lain la kalau kanak2 yang kena...

    BalasPadam
  7. geli apabila suaminya yg mengatakan I love kpd Fatine.. terasa mahu muntah apabila memikirkan bagaimana fatine menerima cinta daripda suaminya xD

    BalasPadam
  8. uhuks...... yang x dpat di bayangkan sekarang adelah... die tak buang "bwah" tu..... cmne nk.......?

    BalasPadam
  9. Ya Rabbi..
    Ingatkan betul2 perempuan tadi.
    Last2 baca, pondan rupanya.
    Padan la guna British Civil Partnership Ceremony.
    Omigosh, apa perasaan ibu bapa si pondan ini ya?
    Kesian diorang, tak pasal-pasal tanggung dosa anak lelaki yg ntah boleh diharap ke tak ni...
    Hurm...

    BalasPadam
  10. arkkk..... abg fatine ada pedang lagi. Suami abang fatine pun ada pedang juga... alamat berlawan pedang la gamaknya... ekekekke...

    BalasPadam
  11. Mak aih, Fatine ni tentu asalnya Melayu, berdasarkan nama, pasti dia asalnya Islam.

    Tapi sekarang ni, tak taulah.

    Pasal laga-laga tu, rasanya takkan jadi, tentu dia belasah lubang belakang, tempat yang terang-terang haram di sisi agama.

    Apa nak buat Bro, dunia akhir zaman, kaum Nabi Lut ada di mana-mana... Doakan agar dia kembali ke pangkal jalan.

    BalasPadam
  12. Bukankah perempuan diciptakan untuk lelaki dan lelaki diciptakan untuk perempuan?

    Agak pelik apabila kita melihat semakin ramai manusia melanggar hukum alam tersebut.

    P.S.: Sesetengah haiwan pun dilaporkan bersifat homoseksual. Hmm...

    BalasPadam
  13. mmg dunia dah akhir zaman....kenapa ada anak yg sanggup nak malukan maruah ibu bapa...kalu nak wat jahat pun jangan lah sampai melangkaui batas yang langsung tak dapat diterima kita sebagai umat islam...
    Kalu betul mak nya restui harap taubat lah makcik yer...

    BalasPadam
  14. sedangkn dlm m'sia nie berleluasa gay, ape nak heran kalau kes cmnie..
    kire ok la sket dia amik hormon pomp..

    tapi..ish..kesian kat parent dia..

    BalasPadam
  15. Hellioz, hah! Jangan main dengan api nanti terbakar kaki :)

    (I always do that through out my life)

    Zlan, jahat dia dan kemudian jadi so infamous.

    BalasPadam
  16. haha. nk tau boleh ke tak 'dilaga-laga', jom kite terjah 'kakak' fatien. huu

    BalasPadam
  17. ade kepuasankah dua-dua jantan... huahua...

    BalasPadam
  18. mcm2 dunia skrg, pasal ni mmg sy x stuju langsung , terang2 hawa dicipta utk adam, xde dlm Al-Quran pun adam tercipta utk adam...

    BalasPadam
  19. macam ayam ekk bole 'dilagakan'

    ha ha ha *gelak setan si alid :D

    BalasPadam
  20. alah, pe susah..laki dia kan kaye..kat sane kan senang nak tukar jantina nih..wat oprtn lah pas nih..
    kalo dah tukar2 macam tu, sure laki dia tak tukar agama tu..hrum..pe lah nak jadik...

    mintak dijauhkan lah dari keluarga ku, sahabat handai ku, ..

    BalasPadam
  21. Kasih sayang dan cinta berlandaskan nafsu..nih laa jadiknya..

    BalasPadam
  22. dia xnk wat operation, takot komplikasi kesihatan..ermmm tak takot dosa plak ek..

    BalasPadam
  23. ...sebenar tak ada apa yg pelik dimalaysia sendiri pun banyak benda yg mcm ni...cuma tidak heboh sangat diperkatakan..kalu adapun hangat2 xx??// aje...cuma disana ada undang2 yg membenarkan hubungan tersebut disini tak ada dan tak boleh....

    ...tapi andai kata dia ni ditangkap apakah bentuk hukuman yg bakal diambil denda,sebat atau penjara...dan adakah juga kekecohan yg sama akan terjadi seperti kes perempuan yg minum arak sebelum ini dimana ianya tak berkesudahan...akhirnya tertangguh.. begitu sahaja..

    ... kalau kes ini didalam bidang kuasa pejabat agama islam..ini adalah satu lagi cabaran buat anda..lakukan yg terbaik jangan sampai orang akan mencabar kreability anda sekali lagi...

    BalasPadam
  24. Bro

    ha ha ha

    'dilaga-laga kan'

    membuat aku teringatkan filem

    Star Wars: Return of the Jedi

    ha ha ha

    Nota: ini kalau masa kat Hostel mesti selalu lari ikut pagar belakang.

    BalasPadam
  25. Nafsu pelik & kuasa wang ringgit buat manusia tak nampak pun mana halatuju!...

    BalasPadam
  26. Dalam binatang tak ada manusia,dalam manusia banyak binatang...

    BalasPadam
  27. Ya Allah minta kau jauhkan bala dan malapetaka dari menimpa negaraku kerana perbuatan orang-orang seperti ini.

    BalasPadam
  28. i ade baca pasal ni kat papaer. haha! engat kat pondan tuh bukan melayu mula2. rupanya melayu bile tgk nama. ish ish

    BalasPadam
  29. ini namanya..CINTA ITU BUTA...dan yang paling tragis..telah membutakan hati dan seterusnya telah menutup pintu 'kepercayaan' terhadap-NYA.

    Gerun lah plak kes cam gini....

    BalasPadam
  30. lawak tahap cipan daaaaa....yang star wars ader..yang pedang ader...erk..samuraika...or kingdom of heaven???...whatever pun mula2 baca blur jap...rupenyer jantan ngn jantan...aduhai dunia...

    BalasPadam
  31. Tersenyum sendiri saya membaca nya... :)

    BalasPadam
  32. ...Bro Mazidul..check le dulu, mana tau kalau Ian Young tu pengkid ke...matching le tu...hahaha

    BalasPadam
  33. erm sekarang ni dah melambak pondan dan gay kat Malaysia... malahan seolah-olah menjadi trend pula...

    BalasPadam
  34. berlawan pedang la nampaknya.. ketung ketang bunyinya nanti..

    BalasPadam
  35. Alahai 'fatine'. Geram tgk golongan2 yg mcm ni. Bila ditegur mereka marah, x terima orang tegur seolah2 golongan'sutun' mcm mereka ni tiada hati dan perasaan. Alasan yg selalu mereka bg " mak tak mintak dijadikan mcm ni dik, mak lahir2 dah takdir lembut mcm ni, mak nak nak camne?" Bila tak ditegur plak lagi jauh golongn2 ni terpesong sampai tukar2 jantina, operate sana sini, bonjol sana sini. Lg sesat kawin lak sama spesies. Adusss. cedih2..

    BalasPadam
  36. "laga-laga" itu baru jingle bell!!

    dalam kosmo semalam cik pon nih ngaku tak tinggal solat and puasa, even dia masih islam and ehemm suami masih dengan agama asal...

    okay, abes takkan dah duk berdua tak ada 'culik2' alahai.. senteng betul pemikiran orang yg dah sesat.. ini ibarat "nak menegakkan benang yg basah" yg tutt basah dah tentu tegang.. walawei wa cakap kotor lah :P

    BalasPadam
  37. OMG,what the hell with this people.Allah memberikan kite jantina lelaki..lelaki la...pompuan pompuan je la.....cannot change what God gave to us.Inalillah

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.