Ahad, Mac 07, 2010

I Have Captured Them All (Gambar Bloggers)


Terima kasih kepada  3 pelajar dari UTEM, Melaka kerana sudi bersama kami3

Sekalung penghargaan kepada semua kakitangan Jabatan Pertahanan Awam 3 terbabit menguruskan pendaftaran bloggers secara efisyen.


Zulhazri and X10. How long? I am unsure of that, sorry.


Puan Liza, 'Kurma dan Madu' tiba bersama ahli keluarga.


Penganjur bersama Pengarah Urusan Miraxis Sdn. Bhd, Zaidi Md Yasin.


"Acu tak kahwin lagi lah (baca: ajak lah pergi karaoke), sekarang duduk Kajang"


Kecil: "Jomlah main air, tak payah layan pak cik botak tu!"
Besar: "Kejap lah, kesian dia ..."


"Nak X10! Nak X10!"


Kiri: "Dengar kata encik Zaidi tengah mencari pengedar minuman Sparkling Tongkat Ali X10"
Tengah: "Boleh lah Puan Liza, cubalah, selain jual kurma dengan madu"
Kanan: "Ish! Nanti dibuatnya abang minum madu campur X10 tiga kali sehari, penat akak nok!"


Zulhazri dan isteri bersama blogger termuda, 11 tahun.


Azieazah (kiri sekali): "Aku tak kisah, asal pinggan di tangan penuh, aku happy".


Ezreen (kiri): "You kena check white balance dia dahulu betul-betul. Kalau tidak dalam light macam ini, memang gambar hancur. I dulu masa pergi ambil gambar pelacur di Batam, berapa kali check white balance"


Rahman (bertopi memegang X10): "Rasa macam nak balik awal sikit, anak-anak pun tak ada di rumah ni"


Pasangan ideal. I like to see this couple.


Diana, Acu, Azizah Aling, 'The legal officer' dan Azrul (4As).

Azrul: "Kalau Ayu (baca: tunang dia) ada ni, belum tentu aku boleh berdiri kat sini"

 
Ketibaan Yob dan keluarga. 


Anak Yob.


Mazidul: "Puan Liza ni dulu, lead nasyid ke apa?"


'The innocent one'


Majalah Cermin sumbangan TKH.


66Lyn99 (berbaju putih): "Amboi! Miang juga dia ni, tapi standard lah muka dia pun bukan sembarangan, macam artis (baca: Ajai)"

\
Gambar pasti dijeling dek Mak-gula-gula, confirmed!


Raziff 'The bank manager' dan anak. Thanks for coming.


Tengok ular atau tengok gelagat ahli gusti?


"Teringin hendak jadi ular" - Hazri


Mak-gula-gula: "Banyaknya bendera kat baju kakak ni, teringat trip ke Paris dan London"


Antara pemenang 4 pakej penginapan 3 hari2 malam sumbangan Future World Avenues.


Suami Diana (menongkat dagu): "Sebab dia paksa aku datang ni. Risau juga kalau rumah kena rompak kali ke tiga".
Diana: "Sayang kat laki aku ni, balik nanti aku bagi dia minum X10, tahun depan dapatlah anak kedua"


Raziff (kiri): "Dahsyat dia ni. Ambil gambar pandai, masak apa lagi"
Shaik (kanan): "Hmmmm ... Balik ni nak masak apa ya?"
Nota: Di samping meminati bidang photografi, Shaik juga pemasak handal.


Semoga mereka dipertemukan jodoh, Amin!Seriously (baca: saya jadi MC percuma).


"Tak sangka Hazri takut ular (baca: tetapi tidak takut bini)" - Azieazah


Hazri (in black): "Memang confirmed Zara, cabutan bertuah ada hadiah kereta. So, kalau dapat, lepas ini tak perlukah engkau jalan kaki pakai kasut tumit tinggi sambil menangis nok!"

29 ulasan:

  1. TAHNIAH en. mazidul dengan jayanya perjumpaan Blogger. apa yang saya nampak cukup meriah dan gembita sekali. niat dan hajat saya memang mahu pergi tapi apakan daya masa yang sama saya ada jemputan yang tak dapat di elahkan. kalau buat lagi iksyaallah saya akan datang mahu berjumpa dengan En Mazidul. Taniah dari kami MJC.

    BalasPadam
  2. Tak tau nak kata apa, sebab rasa macam dah banyak berkata-kata...

    Kslu ada pic yg tak berapa tegak or terlebih nganga tu, please trash it yaa..

    BalasPadam
  3. Tahniah untuk semua. Sememangnya teringin ikut serta tetapi masih berada di luar Malaysia. Insyallah next time pasti join.

    BalasPadam
  4. sekalung tahniah utk semua yg merancang...tengok gambar pun dah cukup terhibur utk kita yg jauh ini.

    p/s ~ ular2 tu jinak eh semua??

    BalasPadam
  5. tahniah utk semua. teringin nak turut serta tetapi keadaan tak mengizinkan tgh memgandung ni n takde driver

    BalasPadam
  6. tahniah cik Mazidul...

    pastinya kepuasan tak terhingga seusai perjumpaan ni...

    bukan senang nak organize perkara mcm gini dalam masa x sampai pun 2 minggu..

    syabas pada semua yang hadir..

    p/s: kalau buat next time, buat laa time cuti skolah.. ;)

    BalasPadam
  7. tahu saat akhir dan berjaya juga bersama .... seronok

    eh..nak tanya..apa khabar ayam2 tu?

    BalasPadam
  8. haha..dialog kat setiap gambar kelakar habis :)

    BalasPadam
  9. fulamak.. atas skali tu gambo kitorang.. tahniah bang, walaupun yang datangnye tak seramai yang ditarget, tapi tetap meriah...

    BalasPadam
  10. Pembetulan bro..
    budak UTeM yang datang 3 orang..

    BalasPadam
  11. Terima Kasih bro Maz....
    Next time INSYAALLAH kami datang 1 bas...
    Tahniah kerana berjaya mengadakan Perhimpunan Bloggers..

    Nak tanye, btol ke nama kami semua masok Malaysia Books of Record???
    Macam tak pcaye je...

    BalasPadam
  12. Yessszzahhhh! Setuju dgn dialog itu..!

    BalasPadam
  13. aku rasa dialog last sungguh tak boleh blah!

    huwaaa~~

    sekeping je gambarku yg glamer ni!

    BalasPadam
  14. syiokk jumpe korang!

    BalasPadam
  15. Zara, lebih baik gambar sekeping tetapi jelas berbanding gambar besar tetapi kabur (baca: gambar saya dalam blog awak).

    Tolong beli kamera baharu biarpun saya tahu awak tengah mengumpul wang ringgit untuk membeli kereta.

    The Owner, corrected.

    Rastamat, terima kasih.

    Fuad, likewise. Selagi kita seronok berjumpa orang, selagi itu kita ini manusia.

    BalasPadam
  16. hahaha~
    gambar lain elok je~
    tukang tangkap nervous gamaknya~
    kui3~

    BalasPadam
  17. ...saya happy sbb saya pegi dan berkenalan dgn anda semua!

    BalasPadam
  18. En. Mazidul pandai na mengusik org di dlm foto - Geli hati...

    Tengahari saya cuba upload gambar di FB tapi x lepaslah pulak... x pe nanti cuba lagi.

    BalasPadam
  19. next time kita bbq sebelum sesi karaoke eh..hihihihi
    thanx everyone for the gud time..:D

    BalasPadam
  20. Sian kat Gua ...
    Gambaw Gua takder kat sini...heheheheh

    Gua enjoy beb...
    Walaupon pada sebelah paginya Gua sibuk kat Rumah kenduri dan segala bagai....

    Dapat jumpa 2 jam pon dah cukup puasssss!

    Tahniah buat semua.

    BalasPadam
  21. salam bro mazidul...memang best perjumpaan ari tu...dah rasa kek coklat saya ker?sedap x?klu nak order call 019-2555864 (mie) atau 012-7390968 (rini)....saya harap akan datang kita dapat anjurkan lagi tp bermalam plak...

    BalasPadam
  22. seronoknya. tak dapat serta kerana terpaksa pulang ke terengganu. next punya perjumpaan harap dapat join juga.

    BalasPadam
  23. Abg dul,

    nak karaoke jangan lupa ajak tau..heheheee

    BalasPadam
  24. eeee...bestnya...sy tgk pic ni pun leh senyum sorang2..bila nak wat kat area selatan tanahair lak bro???

    BalasPadam
  25. teruja.. teruja!.. jangan tak buat lagi satu hari saya Mesti Mari!.

    BalasPadam
  26. Wah, nampak meriah, kalau buat lagi jangan lupa jemput TH key...

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.