Sabtu, Mac 06, 2010

Perhimpunan Lancar

Ahamdulillah, tiada sesiapa disembur water canon, cedera mahupun diberkas pihak berkuasa.

Perhimpunan dirancang siang tadi berjalan lancar. Lebih 50 bloggers berdaftar menghadirkan diri bersama ahli kerluarga dan rakan di antara jam 12 dan 6 petang.

"Jom kita ambil gambar macam Jinbara," kata Zulhazri Abu Bakar.

Lalu gambar berikut dirakamkan, dari kiri, Zulhazri Abu Bakar, saya dan pemilik blog Ondscene, Shamsul Liani Abas (baca: klik gambar untuk membesarkan imej dan menyaksikan kesegakan penganjur).


Perhimpunan sama mendapat liputan media cetak, Warta Perdana dan Sinar Harian. Seperti biasa rakaman gambar berkumpulan satu tuntutan. Maka gambar pertama dicetak di blog ini saya kongsikan bersama pembaca tidak hadir.


Sila klik di gambar untuk membesarkan imej sekaligus melihat kepala siapa terteleng ke kanan secara lebih jelas (baca: Hazri will like this). Puluhan gambar lain akan menyusul.

37 ulasan:

  1. salam.

    gathering tadi memang best:-). anak2 main air (tangkap udang, ikan n berudu) sampai kecut2 kulit..he3


    terima kasih pada semua..

    BalasPadam
  2. wah pantas bro..banyak minum X10 nih..hehe :D

    BalasPadam
  3. saya nak gambar ni... yg ramai2...tu
    gambar kulit album tu tak nak..hehehe

    kujie2.com & namakuintan.blogspot.com

    BalasPadam
  4. salam bro...
    lupe lak nak pi...
    takpe next time....

    BalasPadam
  5. misi bloggers gagal? kasihan... lain kali buatlah kat area jauh2 tuh lagi!

    BalasPadam
  6. Ibnu Marzuki, aku simpati dengan orang sakit macam kau ini.

    Sejak bila pula semua bloggers melantik engkau menjadi hakim?

    Sudah sudah lah, aku muak!

    Zul, terima kasih kerana sudi membawa ahli keluarga.

    From The News, kembong minum X10.

    BalasPadam
  7. tak boleh blah tengok bro Hazrey melatah ngan ular..hilang macho jap..haha

    BalasPadam
  8. salam bro, thanx for the most memorables moments & tahniah atas kelancaran gathering arini... lain kali kita buat lagi gathering yang lebih besar & happening... insyaALLAH..!!

    BalasPadam
  9. Ibnu Marzuki, ada lagi pesanan penaja untuk engkau. Lain kali kita orang semua akan anjurkan perhimpunan exactly di depan pintu rumah engkau.

    Senang, bila engkau bangun tidur, aku minta orang tolong suapkan makanan ke dalam mulut engkau sekali!

    Boleh?

    BalasPadam
  10. huwaa akhirnya gambar yg membuatkan sy jeles sudah keluar ......

    tu belum kuar gambar2 makanan dan aktiviti2 lain lagi tu... huhu sabr aje lerr...

    BalasPadam
  11. Salam Sdr MAS..

    x sempat nak pamit td.. hujan lebat dan kakcik bersama ES dan anak terus balik je! :)

    BalasPadam
  12. Gambo saya x de la pulak kat dalam tu... Tak aci...

    Sepintas lalu dari pandangan mata saya yang mengantuk (tido kurang 2 jam semalam):-
    (1) En.Mazidul - Confirmed bukan SERIUS orangnya - Memang benar kata pujangga, nilaikan seseorang itu dgn mata hati -Don't judge a book by its cover!

    (2) Pn. Azieazah - Confirmed menceriakan suasana - WAJIB diajak kalau gi masuk hutan tebal, kalu sesat dia punya gelak buat kita hilang rasa risau - tiba dia punya gelak masa bertembung dgn Rimau kumbang, bkn kita yg terkencing takut, si Rimau Bintang tu yg garenti lari lintang pukang hehehe...

    (3) En. Hazrey - Juruacara yg spontaneous - Sungguh menghiburkan - 4 bintang. Mentang2 ular albino tadi jantan tu pasal dia terjerit takut - cuba kalu ular sunti tah sape belit sape...

    (4) En. dot dot dot & Cik dot dot dot (Sape ye...) - Jangan lupa pd orang tengah - dgn syarat 30% drp duit hantaran saya yg punya - Hantaran wajib, Buah Kurma 1 guni & Sambal Tumis satu kawah (Cik dot dot dot kan Akak dah cakap setiap makhluk dijadikan berpasang-pasangan - burung & pokok pun ade jantan & betinanya). Apa macam?

    Rakan bloggers yg lain, semoga kita bertemu lagi di lain kali dgn pengisian yg lebih bermenafaat- 'Tali' ini janganlah diputuskan.

    BalasPadam
  13. tak sangka mesej dipublishkan. tq anyway... ingatkan baca sendiri tadi. jika semua dah tau, baguslah.

    bukan bro maz je saya beri nasihat, kadi kluang jugak.

    dia seolah2 dah terjangkit dengan seseorang then berlagak macam bagus pulak...

    BalasPadam
  14. Saudara ibun marzuki...apa masalah awak sebenarnya?

    BalasPadam
  15. Gembira betul. Hasil perancangan dan pengurusan dalam tempoh seminggu sahaja boleh menjayakan sebuah gathering hebat dengan penaja2. Tahniah untuk Bro Maz, Hazrey and the most abg Sham Ondscene yang dari awal dah terpacak di bawah bumbung pendaftaran.

    Kenangan indah hari ini akan menjadi kenang2an kepada semua bloggers yang hadir.

    BalasPadam
  16. salam bro mazidul...ada rasa kek coklat saya x td?sedap x?klu nak order call 019-2555864(mie) atau 012-7390968(rini)...memang best td..saya harap kita bleh anjurkan lagi akan datang tapi bermalam plak...

    BalasPadam
  17. waaaaaaaaaaaa.....jeles jeles jeles sbb semua merah disana :(

    rugi tak dpt join..

    sedih bah!

    BalasPadam
  18. "lain kali buatlah kat area jauh2 tuh lagi!"

    ckp mcmtu sbb dengki tak pun sbb frust x dpt pegi kot.

    BalasPadam
  19. Terimakasih semuaaaa....!

    PN. LIZA... kiter suker ler dapat jumpa awakkkk...

    Moga bisnes semakin maju..

    BalasPadam
  20. terus terang nih..
    X10 tu saya tak sempat rasa langsung...

    BalasPadam
  21. Tahniah! Perhimpunan ini berjaya!

    BalasPadam
  22. bukan dengki @ frust tapi...

    matlamat MBR belum tercapai gara2 faktor jarak!

    kita kena realiti & profesional bila bercakap bukan ngampu tak habis2, kan?

    BalasPadam
  23. Gosh, I just arrived in JB! Lambat wehh. Stopped kat Danau Kota and left KL at about 11.30pm.

    Anyway, as I am stealing some of the pictures from bloggers yang datang, I was laughing my heart out, rolling on the floor, reading a loser's comment - ibnu marfucky al firdaus.

    Let us all face the fact, this loser is using Mazidul's blog to gain popularity sebab dulu kecik kecik depa tak cukup dapat susu tetek mak dia. Maka, dia perlukan perhatian yang sangat sangat sekarang. Patutnya kita bawak balik kuda betina sekor untuk dia, mesti dia tak menyalak. lols lols lols.

    Yang saya sangat gelak ialah, while all of us tak kisah sangat pun pasal MBR tu, this loser seems to be so committed of writing about it.

    Honestly, dia bengang sebab kita buat jauh kat Rawang sana sampaikan ada blogger dari Johor dan Melaka datang, tetapi dia tak ada kenderaan. Dah tahu miskin, simpanlah duit tu beli kereta, buat apa buat bayar line internet.

    Itu ayat "kita kena realiti". lols lols lols.

    My advice to this Ibnu Marfucky, since kau selalu pergi Siam tu, kau pergilah inject so that you can menetek your own and reduce your desire for attention. Period.

    BalasPadam
  24. kalau nak direka keburukan memang tiada yg indah hanya kpd yg tidak kenal (mungkin tak dtg serta)maka berperasangkalah mereka.. kenapa dikaitkan kadi..?

    BalasPadam
  25. Morase, Ibnu Marzuki ni, dia sakit sikit, pemikiran sering terganggu.

    Kadi dia maksudkan tu, Tuan Khalil, kadi daerah Kluang, Johor. Khalii has beeb an avid reader of my blog.

    Saya tidak faham tentang si Marzuki ni, dia rasa dalam semua perkara, dia sahaja betul. Orang lain, salah, gagal, tidak berjaya.

    Hairan. Namun, orang berpengalaman like yourself might have come across a person like him before.

    BalasPadam
  26. Pn. AzieAzah... kite pun suke... Suke sangat dgn ketawa meriah (baca : dari hati) tu sampai tak tau biji butir kite pun ketawa sama...

    After this just call me Liza k, x yah Puan-Puan dah. Buat bloggers lain pun sama - Oktober nanti saya berusia 40 thn (baca : kekadang saya bagai x percaya udah semakin berusia rupanya) mana2 yg seangkatan dgn usia emas berlian permata spt saya just call me Liza. Yg under age tu tak reti2 nak panggil Kak Liza??? Sopan sket ok hehehe...

    BalasPadam
  27. Alaaa LIZA niii.. kita baru nak bgtau yg kita ni baru umur 23 tahun.. huhuhu...

    LIZA, welcome to the club. Leh join MAZIDUL dah tu. I? hmmmm... blum isi borang lagi.. hakhakhak (HAZREY, tolong jgn jelir lidah di sini, ok.. sungguh tidak enshemmm..)

    BalasPadam
  28. Tak pe "age is only a number"...

    Kalu Ajai celup tu dok jelir kasi potong aje... Lain kali Microfon tu Azah yg empunya...

    BalasPadam
  29. Ajai celop!
    sila jangan cakap apsal kereta~
    hahaha~

    BalasPadam
  30. seriously, gath aritu mmg best sgt2.rugi yg xpergi.korg enjoy tgk gambo2 yg ada je la ek.hehe..

    abg mzidul:muka cam garang dlm 360,tp die cooooool planet!ahaks!

    abg hazrey: ke'sengal'an beliau sgt terserlah. kelakarious!haha.. gelak sakan weh!lols!

    zara: akhirnya aku jumpe jugak sygku zara ini. br aku figure out, beliau juga mpyai suara lantang.jgn mara zara.i admire u!hehe..

    kak azie n kak liza: both of them mmg penyeri suasana. gelak diorg paling havoc aku rs. mmg meriah!

    others bloggers mcm azrol,kak kujie, kak ninoz, abg zainizam, abg ondscene and ramai lg la. korang mmg best! hrp dpt jumpa lagi.n memetik kata abg mazidul "moga 'tali' ini tidak putus"..

    BalasPadam
  31. Gurindam jiwa buat mu-"ibnu marzuki al firdaus"

    Ada mata — pandang,
    Ada telinga — dengar,
    Ada mulut — diam,
    Ada tangan — garu,
    Ada kaki — goyang,
    Ada otak — pandai,
    Ada akal — pakai,
    Ada bijak — gadai,
    Ada mata — pejam,
    Ada mulut — kunyah,
    Rela jadi tunggul,
    Rela jadi patung,
    Tunggu dilelong,
    Suruh angguk — angguk,
    Suruh geleng — geleng,

    Fikir-fikir kan lah.....

    BalasPadam
  32. Maaf En. Mazidul, coretan sedikit panjang. But its good to share with all & insan bernama Ibnu Marzuki(sedap nama, mungkin elok peribadinya.amin....)

    Tajuk - Hasad Dengki (sumber email*)

    *Hasad dengki sebenarnya ialah penyakit hati dan maksiat batin yang terdapat pada manusia tanpa mengira bangsa dan keturunan. Perkataan hasad berasal daripada bahasa Arab iaitu al-hasad. Orang yang mempunyai sifat hasad ini mengharapkan sesuatu nikmat yang ada pada seseorang berpindah kepada dirinya.

    *Dalam bahasa Melayu, perkataan 'dengki' digandingkan dengan perkataan hasad bermaksud: "Kebencian (kemarahan) kerana perasaan cemburu atau iri hati yang amat sangat." Jadi, hasad dengki merupakan perasaan tidak senang hati dalam diri seseorang apabila melihat orang lain mendapat sesuatu kebaikan."

    *Dalam Kitab Ihya' 'Ulumuddin karangan Imam al-Ghazali ada disimpulkan punca dan sebab timbulnya perasaan hasad dengki.

    Antaranya ialah:

    1. "Perasaan Permusuhan dan Kebencian"
    Perasaan inilah yang paling banyak menimbulkan kedengkian. Mereka yang disakiti oleh seseorang, pasti berasa marah lalu menimbulkan kebencian. Di sini akan tertanamlah bibit dengki dalam dirinya.

    2. "Berasa Diri Mulia"
    Perasaan ini manifestasinya ialah seseorang itu berasa keberatan kalau ada orang yang mengatasi kebolehannya. Dia tidak rela kalau ada orang lain yang melebihinya.

    3. "Takbur"
    Orang yang mempunyai sifat takbur mempunyai watak suka membesarkan diri terhadap orang lain. Dia selalu memperkecilkan dan suka memperhambakan seseorang. Begitulah halnya dengan sikap Iblis yang takbur, lalu dia dilaknat oleh Allah S.W.T.

    4. "Ujub"
    Allah S.W.T. telah menjelaskan kepada kita perihal umat di zaman silam. Mereka berasa takjub dengan diri mereka sendiri. Keadaan ini menghalang mereka daripada mendapatkan kebenaran.

    5. "Takut Terlepas Sesuatu Tujuan dan Habuan"
    Biasanya perasaan ini wujud di kalangan orang yang saling berlumba-lumba merebut sesuatu habuan. Setiap orang akan berasa dengki kepada saingannya apabila saingannya mendapat sesuatu kelebihan.

    6. "Ghairah Untuk Menjadi Ketua dan Mencari Populariti"
    Seseorang yang terlalu ghairah untuk mencari populariti atau terlalu ghairah untuk mendapatkan jawatan tertentu akhirnya terdedah kepada sifat hasad dengki. Apabila orang lain berjaya mendapatkan jawatan yang diidam-idamkan olehnya itu akan timbul hasad dengki.

    7. "Busuk Hati"
    Sekiranya busuk hati ini wujud pada seseorang, akan menyebabkan orang itu tidak suka sesuatu kebaikan diperoleh oleh hamba Allah yang lain. Apabila disebutkan di hadapannya tentang kesenangan mana-mana hamba Allah, hatinya menjadi sempit dan resah mendengarkannya. Tetapi apabila diketahui pihak lawannya gagal dan menerima nasib malang, dia akan berasa gembira dan suka hati.

    Walau bagaimanapun dalam Islam terdapat dua perkara yang dibenarkan hasad.

    Jenis hasad ini dipanggil sebagai 'ghibtah' iaitu iri hati dengan kejayaan dan kemampuan seseorang lalu dia cuba bersaing secara sihat. Sabda Rasulullah s.a.w. yang bermaksud: "Tidak boleh dengki dan iri hati kecuali dalam dua perkara; iaitu iri hati terhadap orang yang dikurniai harta lalu menginfakkannya (di jalan Allah) pada malam dan siang hari, (juga iri hati) kepada orang yang diberi kepandaian membaca al-Quran lalu membacanya setiap malam dan siang" (Riwayat Bukhari dan Muslim).

    BalasPadam
  33. salam mazidul

    baru saja boleh login, dah 2 hari network down kat bkt indah ni. sakitnyer lah ati..

    anyway skrg...mmmm puas!

    byk manfaatnya datang ke gathering tu mazidul. yg pasti saya malu sbb blog saya tak update2 lagi...

    insyallah lepas ni kot, dah dpt suntikan semangat..hehehe

    BalasPadam
  34. GARA2 NI OLEH MAMAT MONOGAMI NI

    SATU LAPORAN POLIS & SAMAN AKAN DIBUAT TERHADAP SEMUA YANG TERLIBAT: MAZIDUL, KADI, HAZREY & THE REST.

    SEKIAN, HARAP MAKLUM.

    *P.S. BAIK2 AKU TAK BUAT TERHADAP ARTIKEL INI TEMPOH HARI, BUT NOW TERPAKSA LAKUKAN DUE TO KES YANG SERIUS. http://mazidulakmal.blogspot.com/2010/02/aku-tuan-tanah.html

    BalasPadam
  35. la...ada org marah plak dah..asal x cukup duit mau saman org je..mcm kes buli budak sek plak..asal mak ayah bagi duit sek x cukup sudah mau pau sama budak sek lain...rilek..jgn marah2 kalau x salah...kalu rasa itu satu teguran buat pe nak marah2...macam budak2..biar la org nak tulis artikel ttg apa pun..dia punya blog apa kau punya kisah..kau ada tolong taip ke ibnu????

    BalasPadam
  36. ibnu marzuki al firdaus, boroh tarak...cuma kurang pandai saja.. hehehe

    BalasPadam
  37. wakakakakaaaaaa gelak gulen2 atas meja jap..!!!

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.