Khamis, Mac 04, 2010

Tunduk Duduk Mencangkung Lari


10 ulasan:

  1. Beggar? Sepanjang Jln Bukit Bintang kah ini?

    hmmmm.... dari layan dia, baik layan Silver Man or GreenMan or Gold Man depan Maybank tuh... :)

    BalasPadam
  2. rakyat Malaysia ni pemurah...tak hairan la kalau segelintir orang sanggup jadi pengemis walaupun mereka ada tulang 4 kerat dan sempurna anggota badan..

    BalasPadam
  3. Salam... kalau yang betul2 OKU,tidak akan sampai hati untuk tidak menghulur biarpun hanya beberapa sen...

    BalasPadam
  4. diorang semua ni memang dah tak ada keje lain agakya kan? =)

    BalasPadam
  5. no comment , ini salah kita juga kerana memberi .

    agree dgn aziezah , lebih baik bagi kat green man ,gold man or whatever man kat dpan maybank tu .

    Tapi yang saya paling benci dan pantang adalah peragut dan perompak , mereka tu sampah masyarakt dan dakwat pencemar nama negara , tindakan mereka yang meragut pelancong dan org awam , menyebabkan nama malaysia kotor mcm mereka ......

    baik hukum gantung je peragut dan perompak tu .....klu tak hukum gantung potong je tangan mereka ...mereka ingat orang lain tak keja ke ? senang ke orang lain dapat duit ....

    BalasPadam
  6. Mengemis bukan mencuri tetapi menipu itu sama statusnya macam mencuri...

    Kita kena pintar mengesan...
    OKU memang ramai, golongan ini yang perlu kita bantu...

    Agar ada pihak yang akan bertindak terhadap golongan sebegini!

    BalasPadam
  7. Kadang2 kesian tengok mereka di tepi2 jalan ni. Tapi ada jugak yg berani masuk ke dalam pintu dalam rumah. Meminta dari rumah ke rumah. Kalau tak bagi apa2 memang tak nak berganjak langsung.Sampai macam tu skali.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.