Sabtu, Mac 13, 2010

Ipoh Mali ooooo

Petang tadi saya ke Ipoh Parade, Ipoh, Perak. Sewaktu krew 999 merakamkan visual di kedai menjual aksesori seks, saya sibuk merakamkan 'fesyen' remaja di lokasi sama.

Kuala Lumpur dan Ipoh, keduanya bandaraya, kini lebih kurang sama. Ipoh mali oooo!


17 ulasan:

  1. mak aii...merahnya selipar..hehe (^__^)

    kalau pakai kasut, baru kena dengan gaya topi yang dipakai tu..hehe

    BalasPadam
  2. yg last tuh ta blh bla. siper adik dy ke ? hehe ;p

    BalasPadam
  3. masa zaman saya lepak kat yik foong, ipoh parade semua takde lagi fesyen camni (eg. seluar ketat, selipar jamban etc). gitu lah perubahan masa, dah macam-macam trend..

    BalasPadam
  4. Salam... nampaknya di tengah-tengah bandar raya atau tidak, keadaan lebih kurang sama sahaja...

    BalasPadam
  5. anak muda sekarang.. tak tau la sama ada terlebih dimanjakan atau terkurang kasih sayang...

    BalasPadam
  6. actually , i rasa mereka dah silap fashion , dah sesat ....

    x sedap mata memandang , kebanyakan kawan malay saya semua pakai baju sopan dan formal ....warna rambut pun yng bIASA , tapi nampak fashion budak ni ,.....really want vomit ......memalukan orang melayu ...

    mereka menakutkan .....klu saya nampak budak cam ni kat bandar saya akan takut ...takut kena ragut ......budak cam ni ...is sampah jalanan ...

    ada tak jalan penyelesiaan nak selamatkan budaj jalanan ni ? mengapa mereka tak minat study ???
    mengapa tak nak buat benda berfaedah ???

    BalasPadam
  7. x suka gaya dorg...
    mungkin terlalu kebaratan kononnya, tapi gaya macam tak sesuai je..huhu

    BalasPadam
  8. hurmm.. barat pun x mcm ni. ntah fashion mana la diorang ikut.. dgn selipar jamban plak tu..

    budak2 mcm ni just inginkan perhatian. nak org pandang diorang.. sbb kurang perhatian la budak2 ni jd camni..

    x semua diorang ni jahat. ada yg baik.. tp sbb terlalu ramai yg jahat dr golongan mcm diorang, pandangan org pun jd songsang..

    tapi kan, budaya melepak kat malaysia ni, nk bendung cmna ea??

    oh ye.. byk je program2 utk elak budaya melepak.. tp berkesan ke?
    hurmm..

    BalasPadam
  9. Itu tahi lalat ke, tahi itik ke atau subang yg ditebuk tepi mulut?

    Dah macam kutil tersembul hodoh gitu. Kelakar betul budak2 zaman skang.

    BalasPadam
  10. ipoh mali tadak sombong aaa... pemandangan biasa bila tiap kali turun Ipoh..mana2 tempat pun sama di Malaya ni...pengaruh TV begitu hebat...jadi perlakuan muda mudi mana2 tempat adalah sama...luarbandar ker bandar ker sama2 hebat dan tak mahu kalah ooo

    BalasPadam
  11. budak2 skarang ni memang agak teruk la.. duit pun mintak mak ayah, ade hati nak berfesyen2.. abeskan study dulu, cari kerja, da dpt duit baru spend, baru dorg sedar camne payahnye nk dpt duit..

    BalasPadam
  12. Saya difahamkan, tingkat teratas Ipoh Parade, lokasi sering terjadi pergaduhan di kalangan remaja.

    Mereka melepak di lokasi sama terutama pada hujung minggu.

    BalasPadam
  13. betul tu..sya penah belajar di ipoh..bila di Ipoh Parade mmg menakutkan bila nmpak budak2 ni..
    macam2 gaya ada..

    BalasPadam
  14. Kalau berjalan dengan keluarga di Ipoh, memang selalu mengelak untuk membeli belah di Ipoh Parade, walaupun kedai nyer lagi banyak pilihan dari jusco atau greentown mall. Mak saya takut tengok budak-budak yang melepak kat sana. Benar kata Encik Mazidul, tingkat teratas selalu jadi tempat bergaduh kumpulan remaja. Tapi food court dia sedap....

    BalasPadam
  15. Hampir 20 thn kerja dgn pengurusan i.parade.mcm2 kes ada,cuma rogol aje belum ada dlm lapuran.99% melibatkan org Melayu.dadah,pil,khalwat,stim gam,curi,gaduh,ragut,mabok,kencing bersepah,vendalism,curi motor,pecah kereta,berbogel jantan/betina nk me******,bertudung/tak bertudung,tua/muda,mak budak/bapak budak semua ada.cuba tanya tokey kedai pasal budak/org melayu...99% ckp manyak jahat wooo!!!malu beb..malu.tokey kedai hanya senyum jika anda ada rm nk beli brg.pegang brg dia...awas!!!mata dia bukak luas-luas.

    BalasPadam
  16. Awatlah selekeh sangat anak bangsa kita ni bang...pakaian ni bukan budaya kita.Diorang ni kalau berkelompok maunya mati kena belasah kalau di tegur....x nak dengar punyer.Kadang2 pandang orang lebih tua ngn tak ada rasa hormat langsung....lagi buat aksi adalah.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.