Isnin, Disember 20, 2010

Berkongsi Impian

Sebilangan kita ingin memiliki kereta baru, rumah baru dan kerja baru. 

"Aku kalau boleh nak dapat isteri baru, lebih mudah, lebih bergaya," kata lelaki.
Hey! Itu juga dikira satu impian.

Jika terkabul, impian menjadi realiti, mereka akan berasa gembira, kesudahan sukar diramal.

Selain daripada ingin masuk syurga bagi penganut agama Islam, apa 1 impian anda boleh dikongsikan di sini?

16 ulasan:

  1. Bro Dol, syukur setakat ini impian saya dah banyak yang termakbul dan tercapai, rumah dah tercapai (banglo di KD, teres di KK dan appartment di Setapak, KL dah ada), kereta, sebidang tanah di Sepang, keluarga bahagia, melancung ke bandar-bandar utama dunia (bukan Bandar Utama Damansara ye), memiliki kapal terbang, helikopter dan speed bot kawalan jauh serta kawan dan rakan rakan yang baik baik serta alim dan bijak pandai.

    Impian saya yang seterusnya ialah memiliki lesen memandu kapalterbang B737, B747 atau B777. Insya Allah

    BalasPadam
  2. En.Red::

    Ada teres rupa nye ek...acu ingatkan banglo & apartment je yang ada....hahahahaaa

    BalasPadam
  3. oppsss!!! lupa pulak nak bagitau impian acu..

    impian acu nak racer...setiap kali tengok racing,hati nie membuak2 nak jadi racer macam diaorang tu...tapi apa kan daya tak tercapai le gamak nye impian tu...uwaaaaaaa

    BalasPadam
  4. kalau saya...nak kahwin dengan lelaki yang 'betul'. boleh ke? heheh

    BalasPadam
  5. impian nan satu belum tercapai...
    menunaikan fardhu haji ...
    insyaAllah... sedang menuju ke arah itu...
    doa-doakan..

    BalasPadam
  6. selain masuk syurga saya nak masuk meminang.

    BalasPadam
  7. Impian saya untuk melihat Kota Paris!!...=)

    satu lagi, impian saya untuk lihat blog saya tersenarai di sahabat bloggers di blog ini...boleh kan penuhi impian saya ini...;-)

    http://idalatiff.blogspot.com

    BalasPadam
  8. Impian terlalu banyak berbanding cita-cita, kan?

    Salah sorang anak dara saya berimpi, nak bawa saya melancung ke Australia bila dia dah kerja.

    So impian dia menjadi impian saya juga.

    BalasPadam
  9. impian No nak p Tanah Suci Mekah bersama insan tersayang..insyALLAH

    BalasPadam
  10. impian menunaikan haji yg mabrur di kota makkah bersama mak, hubby dan anak

    BalasPadam
  11. Sihat walafiat dan jadi orang beriman serta redha dengan apa yang ada.

    BalasPadam
  12. impian papa mifz lak nak nak pergi ke Spain dgn keluarga,khususnye melawat stadium Nou Camp di Barcelona...:)

    BalasPadam
  13. Impian sy agar permohonan penubuhan kelab airsoft yang sedang diusahakan dapat diluluskan..harap2 abg maz leh tolong.. kalo dah lulus,insyaallah.. ape nak, semua leh dapat asalkan keinginan tu tak mengarut.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.