Isnin, Disember 06, 2010

Blogger Tanpa Identiti 'The Poyo Me' KUTUK Followers Blog Ini

Berikut tampalan dicoretkan blogger The Poyo Me di blog nya berhubung tulisan saya.


"So Mazidul wrote about some chick following a gay blog. He seems puzzled why someone from the opposite sex would want to see a homo-oriented blog.He even wrote a letter to that chick's email askin why. And his followers' comments are...very dergrading for the least. As if that chick has a fetish for gay porn or something.

I wonder Mazidul, what's so wrong with following a homo blog?

oh sure, I am straight--very straight.

And I don't like homos either. nothing personal, i just don't like them.

but unlike you guys out there, I came, I saw, I understand, and then only I hate them.

follow them for a post or two, understand what motivates them do do such things. understand why they are like that. then if you are ready to comment or advise, do so.

for people like him and his followers expecially, they only judge on the surface before even knowing what was what.

disclaimer: i do not follow the gay blog he posted on his website. i don't believe in people who up traffic using porn/sexual pics and vids, both homo and straight. but i do follow those with normal day-to-day stories that talks about their way of life. and OF COURSE i do not support any of it.

And of course i use anonymous following. gila ke kalau gua buat camtu? gyahahahaha (gelak hellioz)

In b4 his fans find out about this blog an whiteknighted me...."

...

The Poyo me, I have started the entry with a premise ...
  
'JIKA semua maklumat dipaparkan di blognya benar dan asli, saya berasa amat hairan dan terperanjat'

... and by all means, please look at the tittle, it ends with a question mark.

Maksudnya, tampalan itu berhubung satu persoalan, JIKA benar, MENGAPA?

Awak sekadar blogger TANPA identiti, pastinya berani menulis apa sahaja. Apa susahnya, baling batu sembunyikan tangan, kan?

BUT Please NEVER condemn my followers! There are MANY of them.

26 ulasan:

  1. semua ada pendapat masing-masing.asal jangan berbalah secara berlebihan sudah.

    BalasPadam
  2. owww... laen oghang laen ragam...
    but obviously, yang salah TETAP salah kan...
    sungguh poyo la mamat tuh, eh mamat ke dia..???

    BalasPadam
  3. lau nk tgk,tgk je la,nape nak follow lak..tp nk buat cane...'kebebasan' masing2 kan

    BalasPadam
  4. blogger tu tulis "follow them for a post or two, understand what motivates them do do such things. understand why they are like that. then if you are ready to comment or advise, do so." komen saya... mereka nih tak perlu difahami. masih tak jelas lagi ker apa yang dah disebut dalam Islam. masih tak jelas lagi apa yang halal, yang haram, yang dosa. mereka tak perlu difahami, mereka tu YANG wajib fahami agama Islam.

    BalasPadam
  5. Erk... saya pun follower juga. Nape nak kondem?! Rambut tak sama hitam, ada kunin, purple, karat, hijau pun ada. Pasti hati @ minat pun berbeza...

    BalasPadam
  6. this world is not populated by muslims only.

    the gay blog is meleis, yes.
    tapi, macam mana kalau gay blogger tu bukan muslim?

    the poyo me is right.
    the keyword here is Understanding,
    not judging.

    my two cents...

    BalasPadam
  7. kalau lah pon gay itu bukan islam, adakah kita nak kata, oh takpe la..bukan islam..

    tidakkah kita berasa khuatir bahawa perbuatan mereka itu bole mempengaruhi oramng islam?

    anda kena ingat...internet sekarang bukan hanya digunakan oleh orang dewasa yang tahu membezakan baik buruk, tapi juga oleh remaja dan kanak2 sekolah..

    adakah kita tidak berasa risau jika anak2 kita terdedah dengan perkara tersebut???

    bawang goreng& hellioz,
    apa perasaan anda jika anda ada anak, anda dapati dia melayari blog tersebut dan merupakan salah seorang folower??adakah anda hanya akan berkata"oh dia nak tengok saje untuk pengetahuan"?

    tak kira mereka islam atau bukan, yang salah tetap salah...yang betul tetap betul...

    tak payah la nak setkan minda, asal bukan islam sahaja, bebas buat apa saja..sangat la salah kalau berpandangan begitu..

    BalasPadam
  8. erm, gay blog yang en mazidul reveal kat blog ni bukan ke 'meleis and so-called muslim gay blogs'?
    so enough talking
    we aren't too damn stupid to think and comment lah bro

    BalasPadam
  9. yarkss!!
    memang geli geleman kalo duk bercerita pasal gay ni.apa-apa pun memang tak setuju dengan kehidupan gay di malaysia.kita sebagai negara Islam dan seharusnya perkara-perkara seumpama ni tak wujud.

    BalasPadam
  10. oh sapekah the poyo me tu? malu eh nak reveal diri sendiri?

    BalasPadam
  11. Salam sume..memang POYO mamat..INGat,janji
    Allah swt adalah benar...

    BalasPadam
  12. First time saya layari link gay tersebut dan sesungguhnya saya sangat terkejut dan terasa nak tercabut jantung. Melihat mereka seperti Melayu dan teringatkan anak-anak didik saya malah anak sendiri dan berdoa agar dijauhkan mereka dari perbuatan yang sungguh keji tersebut. Mencabarnye mendidik anak-anak zaman siber ni.

    BalasPadam
  13. Salam..I've been following your blog for quite some while now and I also have read a few post from the Poyo Me..I must admit that both of you sure have your own set of mind and I must respect that. But this time I believed that the Poyo Me is right. We as Malay are so quick to judge people that does not conform to our set of rule. So what if that girl follow the gay blog? I don't see anything wrong with that. There is no indication saying that she support or practice homosexuality. Putting "Jika" in the beginning of your post can create a double meaning though I do believe that some of you fan can think. But what happened to others who like to jump the gun? This people without a doubt will start to stereotype her without even think and poor her, now that everyone will probably know her coz you are nice enough the share her blog link.

    And to robinlabi: we don't have to accuse other people to the bad things that happened in our society today. I've been around the gay and lesbian society since in high school. Did they managed to influence me to become one of them? No, and I am straight if you want to know. I still perform my duty as a Muslim, follow the five pillars and everything. Sometimes you have to look beyond the surface too really understand. Not everything bad in this world happened because of Jew, homosexual or Illuminati..

    BalasPadam
  14. KITA BUKAN TUHAN nak nilai baik buruk orang. dia jahat orang ni baik. contoh : kalau PM tengok porno so kita nak jatuhkan dia sebab dia jahat? LOL

    BalasPadam
  15. encik mazidul.

    salahkah menjadi misteri di alam maya?

    apa kalau nak nilai seseorang tu, kena tengok muka, popular ke tidak ke?

    bukannya yang patutnya kita kena nilai ialah isi dan apa yang di cakapnya seseorang itu?

    even orang gila tanjung rambutan berkata benar bahawa solat itu wajib. tapi ada orang yang normal kata solat itu tak wajib.

    agak2lah sikit encik mazidul. encik dah malukan orang yang follow tu. ngaku je lah. tak semestinya dia follow sebab dia nak tengok. mungkin dia sendiri penyiasat macam encik. mana tau dia sebenarnya nak menyiasat ada gambar yang ada dalam blog tu sedara-mara dia ke.

    kita bukan tahu niat dia. tapi yang konfem, encik dah malukan orang lain. dan sebenarnya isu follow-memfollow dalam blog ni perlu ke jadi isu besar?

    sekian.

    BalasPadam
  16. Saya cuma nak komen satu sahaja...seperti yang telah saya komen dahulu..

    INGAT akan bala yang Allah turunkan kepada umat nabi Lut...

    Maha Suci Allah...

    BalasPadam
  17. Tak mengapa lah BRO. I memang tak kisah pun.
    Dia tak kenal saya, dan saya pun definitely tak minat nak kenal dia siapa...

    for any reason...

    BalasPadam
  18. Salam Mazidul..

    To the Poyo Me, I wasn’t trying to bash you or anything. Your opinion is your opinion, I respect that.

    It’s none of my business what a gay man does behind closed door but it is annoying to see all that homo crap on blog.

    They have the right to do anything they want, but their freedom ends, where their neighbor’s nose begins.

    If homosexuality is natural then there would be less than 10 people in the world. In fact the human race would not be here.

    BalasPadam
  19. yang haram,,,tetaplah ianya haram

    yang salah, jelik, sesat, batil tak perlulah dipertahankan walaupon atas nama hak2 individu,,,

    kita hidup di negara timur,,,ada budaya, aadat resam....tentu tidak sekali akan menerima perbuatan terkutuk sebegitu..

    kepada convers...
    mungkin ko tidak terpengaruh...tapi orang lain????
    bolehkah ko kata takkan terpengaruh???
    mungkin anda sudah matang, kuat jati diri dpt menolak dan tidak terpengaruh...
    mungkin juga sbb fator umur dan latar belakang dll..
    tp orang lain mungkin tidak sama dgn anda..

    suka saya ingatkan anda,,
    hari ini pengaruh kawan memainkan peranan yang amat kuat ke atas tingkahlaku seseorang remaja yang sedang membesar..
    tanyaalah mat dadah, mat rempit hatta GAY..

    yang haram, tetap perlu ditentang...

    takkanlah kita nak menjadi seperti tindakan ibubapa di negara barat kepada anak2 mereka, seks boleh tapi guna kondom/jgn hamil???


    saya cadangkan bro mazidul utk siarkan kisah mengenai kaum Nabi Luth a.s di blog ini...

    BalasPadam
  20. Sokong robinlabi. Tak semua org sama. Ada yg kuat jati diri, kuat iman, tapi ade yg mudah terpengaruh. Apa2 pn, yg xbaik tu eloklah tidak diwar2kan. Elok dihapuskan terus.

    BalasPadam
  21. Yup..betul tu. Tak semua sama. Kalau semua nak sama, lebih baik tuhan cipta sorang je manusia kat muka bumi ni.

    Yang songsang itu tetap tak boleh diterima.

    BalasPadam
  22. Salam Mazidul..

    And as mentioned by robinlabi, lets look at the Qur'an, the story of Nabi Luth a.s . If Allah says it is bad, he knows better and we should accept it, no questions asked.

    Pandangan saya... bukanlah satu arahan supaya link blog tersebut diikuti tapi lebih kepada saranan dan galakan bagi sesiapa yang MAHU komited dengan Islam.

    Tugas pencegahan sebenarnya dilakukan oleh semua orang mengikut kemampuan diri. Yang mempunyai kuasa, cegahnya dengan kuasa. Yang mempunyai kekuatan psikologi, cegahnya dengan kekuatan tersebut. Semua pihak berusaha dengan sekuat yang mampu untuk membina suasana ikhtilat yang sihat dan syar'ie dan saling bekerjasama untuk mengekalkannya melalui usaha nasihat-menasihati.

    "This path may be difficult, but the final destination is certain."

    Allah bersama-sama orang yg benar…... menegakkan yang benar dan menyahkan yang batil. teruskan perjuangan anda

    But….Everyone has a different perspective I suppose.

    BalasPadam
  23. Irdina, tak nak la, kena bala, letakkan mereka di sebuah pulau, biar bala mereka je yg rasa. Kita org timur, bukan Barat.(jika tidak ambil sudut agama).meniru barat secara nafsu dan negatif tidak sesuai kepda OtAK.

    BalasPadam
  24. Saya sokong Saudara Mazidul, jangan takut dengan penyokong2 blog / gay yang megah dengan dosa2 mereka....
    Memanglah, kalau orang yang layari blog jijik tu tak semestinya dianggap jahat, tetapi kalau dah lebih dari sekadar ingin tahu, lama2 akan jadi seronok / ketagih untuk mencubanya pulak atau sekurang2nya dengan jadi followers blog gay tu pulak...Rasa megah dengan tabiat kaum Nabi Lut?

    BalasPadam
  25. Sebagai seorang blogger masing-masing bebas mengupas isu atau menulis apa sahaja tentang pelbagai perkara.

    Cuma sebagai seorang rakyat Malaysia yang hidup dalam suasana negara demokrasi dengan pelbagai etnik, bangsa dan keturunan kita perlu menjaga sensitiviti masyarakat di sekitar kita.

    Sebagai seorang blogger "sensitiviti masyarakat" pastinya merujuk kepada pengguna-pengguna internet. Setiap apa yang kita tulis atau paparkan di blog kita dengan mudah akan menjadi tatapan seluruh masyarakat Malaysia malahan seluruh dunia juga boleh turut mengikuti paparan tersebut..

    Jadi perbalahan atau percambahan idea merupakan perkara positif untuk menegakkan kebenaran dan keadilan. Jadi setelah persepakatan atau persefahaman diambil diharap kita dapat bersama-sama menjernihkan semula keadaan..

    Kekalkan suasana hidup bertoleransi dan bermuafakat sesama kita rakyat malaysia..

    BalasPadam
  26. kadang2 dunia tanpa sempadan di internet ni mmg membuatkan saya takut nak dedahkan anak saya kpd internet....takutttt..takut yg sesungguh nya krn Allah swt maha melihat....saya takut saya tak mampu utk mengawal dan memantau di kemudian hari....:(

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.