Khamis, Disember 16, 2010

Sesekali ...

Pembaca sekelian, saya tiba di rumah dari Lumut, Perak pada jam 3 petang semalam.

Penat, barangkali kerana tubuh semakin tua dimamah usia.

Selama 12 jam di perairan Lumut dan Kuala Kurau, saya berurusan dengan mereka ini ...


... lelaki warga asing, pekerja haram sangkar ikan dan ini ...


Salakan anjing secara berterusan di setiap sangkar diserbu, membingitkan telinga

Situasi amat memualkan ...

Bayangkan, badan letih dilambung dek ombak, muka dibasahi air masin, perut kosong dan kehausan, itu keadaan sebenar.


Ya! Ya! Ya! Gambar 'taukeh' bot kena sita sekali lagi tetapi dalam pose berbeza, lambang kepenatan fizikal dan pemikiran

Jam 7 malam, kurang 4 jam berehat, saya dimaklumkan Ketua Polis Daerah Serdang, Superintendan Abdul Razak Elias melalui telefon ...

"You standby dekat Tesco, Puchong. Bila kita nak masuk sahaja, I will call you," jelas beliau.

Kurang 10 minit menunggu, hasilnya ... Wow!


Pemandangan bukan terlalu indah tetapi lebih selesa berbanding view di negeri kelahiran saya, lihat di bawah. 


Sebelum ini di Perak saya disalak, dikejar dan disakat dek anjing kemudian terpaksa pula mencium hangit bau badan lebih 30 pekerja warga asing bertugas di sangkar ikan.

Jadi ...

Sesekali begini, tak apa kan?


Apa berlaku???

Saksikan program 999, jam 9 malam ini.
Boleh?

21 ulasan:

  1. salam tuan Mazidul...

    tu dia hang,terkam x ajak cek....x cukup sepemeluk tuh,lain x roger dulu ok x

    BalasPadam
  2. Ehem sejuk pepagi, tak kan tak boleh angkut sorang. Haha..setigakali seterusnya..

    BalasPadam
  3. Salam,
    Malaysia dah penuh dengan pendatang. Dan dari mereka ... kita terhimpit dalam kemelut segala macam jenayah yang dulunya (betul2 dulu punya cerita) hampir tiada. Makin kita merdeka .. makin merdeka pula jenayah dilakukan.

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    BalasPadam
  4. hahaha ....dari aksi taukeh yang macam kucing kesejukan, terus menjadi rimau yang nak menerkam


    hilang segala penat nampaknya..

    komfom nonton, tak miss setiap minggu..

    BalasPadam
  5. kihkihkih..klaka pla n3 ni..

    ok beres..No akan setia d depan tv mlm kang..

    BalasPadam
  6. hahaha....good one, encik mazidul! :-D

    BalasPadam
  7. Assalam bro Mazidul,
    memang selalu tengok 999,
    hebat rancangannya...sehebat terkamanan dalam gambar dia atas :)

    BalasPadam
  8. Salam semua
    Walaupun berbeza situasi, tapi saya pasti kedua-duanya berkongsi satu perkara = BUSUK. :P

    BalasPadam
  9. hehehe
    satu kerja permit haram tapi tempat halal
    satu lagi kerja permit haram tempat haram
    betul ke?

    BalasPadam
  10. Bro, luaran nampak cantek, tapi dia orang ni tak cebok, main lap-lap dengan kertas tisu je. Jadi Geli geleman dibuatnya. he he

    BalasPadam
  11. pasti tonton en mazidul...
    i follow... (Qoute sinar fm)

    BalasPadam
  12. sejak akhir2 ni kawasan puchong sebelah ioi nun mcm2 yg ada kan..menjadi2 plak tur

    BalasPadam
  13. Salam Mazidul..Mencabar betul tugas awak ye..
    All d best to you..

    Puan Sue

    BalasPadam
  14. sempat gak tgk 999 semalam sambil makan2..
    rase nk join plak wat serbuan2 cam ni..adeh..mesti suspenn je lebey :)

    BalasPadam
  15. Mazidul, macam nak terkam je ni....Geram sangat nampaknya tengok amoi2 cun, wangi & seksi ke?
    Ha ha....Saya melawak saja...jangan marah.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.