Isnin, Disember 20, 2010

Emel Kisah 2 Pondan

Semalam saya menerima emel, kandungannya memeranjatkan. Emel terbabit dihantar menggunakan 'bahasa SMS', justeru telah saya permudahkan untuk dibaca semua TANPA mengubah kandungan asalnya.

Pun begitu beberapa perkataan tidak saya dedahkan, bimbang andai emel terbabit menjadi defamation kepada 2 individu menjadi fokus utama maklumat disalurkan.

'Kalau pondan tidak kahwin, saya tidak kisah. Ini ada pondan dari Shah Alam, Selangor, berumur 57 tahun, berkahwin, beranak dan bercucu, telah mengerjakan haji 5 kali tetapi masih drag, naik kereta jenis xxx.  

Setiap minggu, dia akan ke Lumut, Perak dan Jabatan Agama Islam Perak  seolah-olah tidak mengambil tindakan. 

Boleh dikatakan ramai anak muda di Lumut, Manjung dan Sitiawam dia sudah main. Dia bergerak dengan pondan Lumut, pemilik butik pengantin di  xxx (lokasi di Perak).

Kalau abang Mazidul Google, butik itu ada ramai anak muda dan ramai Navy telah diratah. Pondan Shah Alam itu, jutawan dan memiliki banyak restoran di negeri xxx dan xxx.  Plat kereta Mercedes dia BJS xxxx. Kalau abang Mazidul tidak percaya, try buat intipan, masalahnya dia pak haji'

Kandungan emel itu, satu dakwaan.

Jika benar, perbuatan amat memalukan.

24 ulasan:

  1. heh!!macam-macam.. pak haji pondan, pak haji gay.. apa pun semua tu x mustahil..

    BalasPadam
  2. pondan pun ada dekat majalah, tv, suratkhabar bagai.

    apa cerita. taknak dedah dan 'nasihat' sekali?

    hehe.

    BalasPadam
  3. Pak Haji juga manusia yang punya nafsu... Bila nafsu mengatasi iman dan akal yang waras... tiada bezanya bagi mereka antara yang halal dan yang haram. Sangat menyedihkan! :(

    BalasPadam
  4. kalaulah ianya benar
    memang sangat menakutkan...

    BalasPadam
  5. Alangkah malang dan sedih bilamana title HAJI itu disumbang-songsangkan dengan kegiatan seperti itu.

    Harus disiasat lengkap dgn bukti baru kita boleh mendakwa.

    BalasPadam
  6. astagfirullahal 'azim..naik meremang pla ning, menakutkan!..dunia dah makin tua...

    BalasPadam
  7. apa lagi bro...
    buat siasatan la...
    laporkan kepada Jabatan Agama Islam Perak,,,..

    BalasPadam
  8. Apapun, kena siasat dulu dengan teliti. Takut fitnah sebab ada orang dengki. Pun tak mustahil juga di akhir zaman ini.

    BalasPadam
  9. Kalau betul dakwaan tersebut, umur sudah lanjut dan mengerjkan haji sebanyak 5 kali, alangkah ruginya kehidupan "pondan" tersebut.

    Ibarat rumah kata pergi, kubur kata mari.

    Insaflah dan ingatlah Allah SWT sementara pintu taubat masih terbuka.

    BalasPadam
  10. Jika benar seperti dakwaan, alangkah ruginya Pak Haji tersebut.

    Umur dah lanjut dan pergi haji pun dah sampai 5 kali...ternyata sia-sia sahaja.

    Ingatlah...rumah kata pergi, kubur kata mari...

    Segera bertaubatlah selagi pintu taubat masih terbuka...

    http://irdinailham.blogspot.com

    BalasPadam
  11. haiss...
    xdpt bygkn, haji dan melakukan perkara spt itu..
    manusia..

    BalasPadam
  12. Haji hanya title, masa berbulan,tapi nafsu berubah tiap saat.
    Harap dakwaan itu bukan unsur saingan perniagaan..

    BalasPadam
  13. Eh... boleh cari dalam Google? Macam orang terkenal jer?

    BalasPadam
  14. tidak mustahil cerita itu benar, sekarang macam-macam dibuat untuk mencari kesenangan

    pak haji bergantung pada duit dan mungkin untuk mengaburi mata orang keliling dengan tindak tanduk jijiknya

    teruskan buat siasatan

    BalasPadam
  15. Buat malu title HAJI jer. Kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.

    BalasPadam
  16. as salam ziarah..semoga mereka segera menginsafkan diri huhuhuhuh

    BalasPadam
  17. Salam, kalau benar dakwaan tersebut... Subahanallah dah Pak Haji (kut jenis lembut nak buat macam mana kan ) tapi yang duk gi gasak makan aiscrem tu buat apa kaco betul.
    New Entry "akuanakpahang VS Hanis Zalikha"

    BalasPadam
  18. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  19. Salam semua
    Semakin ngeri dengan keadaan sekarang..semoga Allah memberi hidayah kepada orang tua itu untuk kembali ke jalan yang benar

    BalasPadam
  20. Alamak. Kalaulah benar dakwaan itu. Nampaknya dunia akan makin marah lagi. Makin menjadi-jadi ..

    BalasPadam
  21. jika benar,moga pak haji tu mendapat hidayah dan berubahla..keseronakan dunia hanyala sementara

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.