Selasa, Disember 21, 2010

Formula Berucap Secara Yakin Di Khalayak Ramai

Ha! Ha! Ha! 

Ini bukan kelas komunikasi dan saya bukan individu memiliki Phd untuk memberikan syarahan di dewan kuliah kepada pembaca.

Cuma barangkali sebilangan pembaca ingin mengetahui formula untuk berucap secara yakin di khalayak ramai tanpa menghadiri kursus atau menuntut di pusat pengajian tinggi.

Ingin saya kongsikan.

Itu pun jika ada permintaan.

19 ulasan:

  1. ehemmm.... saya berdiri di sini ingin mengucapkan tahniah atas penghijrahan blog saudara dari N ke I !

    BalasPadam
  2. encik mazidul nak kongsikan di sini ke? eh...mesti la nak!!!!

    BalasPadam
  3. Mr. Mazidul Akmal Sidik. I tell you, ini blog bagus, itu Ben Ashaari gatal punya orang, lagi hari hari pun mau kacau gadis and wanita sahaja. You tengok dia seua pun link kepada perempuan sahaja. Anyway, your blog is a 10000 time better than that pervert blog.

    BalasPadam
  4. Kujie, thanks. Awak dan Ondscene, penggalak utama.

    Gadis Bunga, just like what I wrote down, jika ada permintaan.

    Mr. Binder, kenapa marah sangat? Ben ramai followers.

    BalasPadam
  5. incik mazidul, silakannnnn kongssssssssiiii! teruja nihhh...

    BalasPadam
  6. mesti la nak kan..klo sudi leh kita share sesama..

    BalasPadam
  7. Ribuan terima kasih jika En Mazidul sudi berkongsi pengalaman dan tips berucap di khalayak ramai.

    BalasPadam
  8. bagus la kalau encik mazidul nak buat formula ni..mane tau kita boleh blaja dr pengalaman org lain kan.. :)

    BalasPadam
  9. Ada lagi permintaan? Bakal students baru sikit, tak cukup satu kelas.

    BalasPadam
  10. Bro Dol, kelasnya di mana tu? Aku pun nak join, jangan charge mahal sangat he he

    BalasPadam
  11. harap sangat dapat atasi stage freight dan kebolehan untuk mengutarakan pendapat secara spontan di khalayak ramai. ramai orang ada pendapat yang bernas tapi takut untuk mengutarakan pada khalayak. sangat berbesar hati jika dapat menimba ilmu dan pengalaman En. Mazidul.

    BalasPadam
  12. BRO...!

    Saya dengan ini melantik diri saya sendiri sebagai Ketua Kelas. Bila kita boleh mulakan kelas, Cikgu? Saya nak catit kehadiran ni....

    BalasPadam
  13. i'm in! nak buat presentation dpn kls tak pernah rasa btul2 yakin mcm org lain :(

    BalasPadam
  14. wah! menarik ni .. tentu ramai nak join ..

    BalasPadam
  15. rasa nak join jugak nanti....kena tuntut ilmu ni dari bro :D

    BalasPadam
  16. Boleh ke saya jujur kat sini?

    1. Saya rasa mazidul punya kemahiran komunikasi biasa saja. Tapi kalu boleh mazidul kasitau macam mana nak berani cakap.

    2. Kalu saya malu nak marah orang depan depan. Takut tu tidak, tapi terasa bimbang kalau orang tu terasa hati. Last sekali marah orang dalam blog je.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.