Sabtu, Disember 18, 2010

Peringatan Khusus Kepada Pemilik Blog Gay Melayu+Pengakuan ...

Malam tadi saya berpeluang menemubual 2 tetamu, Ketua Pegawai Eksekutif Cybersecurity Malaysia, Lt. Col (B) Husin Jazri dan Pensyarah Undang Undang Siber dan Jenayah, Fakulti Undang Undang Universiti Teknologi Mara, Prof. Madya Dr. Zaiton Hamin secara langsung di dalam program Hujah di TV9.


Tajuk dirungkai, 'kebocoran maklumat Wikileaks.

Selesai rancangan pada jam 11 malam, pantas saya kemukakan soalan kepada Col. Husin. 


"Tuan, saya kerap mendedahkan dan mengecam kewujudan blog gay milik Melayu beragama Islam di blog saya. Blog terbuka mereka berkebarangkalian dicapai kanak-kanak. So, ada ke cara tindakan undang undang boleh diambil terhadap mereka?"

Tambah saya, gay Melayu terbabit gah menunjukkan pelbagai aksi lucah mereka mengadakan hubungan seks songsang bersama pasangan sejantina, majoriti Melayu.

"Boleh, nanti berikan saya link blog mereka, Cybersecurity lazimnya berkerjasama dengan pihak berkuasa seperti polis dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia dan mereka akan lihat tindakan boleh dilaksanakan," jelas beliau.

"Kita sedia membantu," sambung Dr. Zaiton.

Peringatan saya khusus kepada semua pemilik blog lelaki gay Melayu, biar sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanya.

Apapun, terlebih dahulu saya rakamkan ucapan terima kasih kepada mereka berdua kerana sudi bekerjasama dengan 999 dan secara peribadi saya akan menjalankan tugas sebagai wartawan kepada liputan terbabit.

Siapa bersetuju jika perancangan ini dilaksanakan?

Ya lah, barangkali sebilangan pembaca berasa belas melihat suspek, lelaki gay dengan tangan bergari dibawa keluar dari rumah dan diheret masuk ke kereta peronda polis, sambil semua kejadian dirakamkan jurukamera 999.

Berikut saya kongsikan pengakuan lelaki dimuat turun daripada You Tube.


Komen? Benarkah 'I am gay, I am Ok'?

49 ulasan:

  1. Saya setuju dengan perancangan ini.

    Biar perkara begini dibanteras sehingga ke akar umbi dan memberi pengajaran supaya perkara begini tak akan berulang.

    Sekadar pendapat peribadi saya.

    BalasPadam
  2. bagusla klu mcm 2
    sedeh dengan remaja zaman sekarang
    teruatamanya yg berbangsa Melayu...

    tak tahu apa yang salahnye
    sampai mereka sanggup wat benda2 macam tu

    yela, gay n homoseksual ni mmg xdpt nak diterima
    mmg betul2 menyalahi fitrah sebagai manusia
    mudah2an mereka bertaubat
    insyaAllah
    aminnn



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    BalasPadam
  3. salam.

    bagus la nie..biar padan muka..kena tangkap..geli weyh tengok gay..

    nanti bila masuk 999 pasti peminat gay nie cakap

    "wah! abang gay masuk tv la.."

    hahha...

    wallahualam.

    BalasPadam
  4. yup..
    tangkap..lepastu bakar dorang hidup2..
    perangai dorang lagi keji dari haiwan...
    grrr

    BalasPadam
  5. mencegah pekara yang mungkar memang sesuatu yang patut disokong dan dilaksanakan,ia bukanlah sesuatu bersifat peribadi lagi sekiranya perlakuan itu akan menjerumuskan lebih ramai ke arah keruntuhan akhlak dan visualnya meninggalkan kesan tidak baik kepada masyarakat umumnya.

    BalasPadam
  6. Salam .. saya setuju. Kalau diikutkan perkara ini bukan suatu hal yang perlu dibuat main2. Kalau saya .. tangkap dan dedahkan kepada semua.. takkan kita nak jadi kaum nabi luth? jangan buat main .. kita tak boleh biarkan. Saya bukanlah nak gunakan kekerasan tapi ini sudah langgar hukum tabii manusia. Binatang pun tak layan sesama jenis!!

    Istifar saya banyak2 ...

    BalasPadam
  7. Tangkap jangan tak tangkap.. membawa pengaruh amat negatif..

    BalasPadam
  8. belalang blom pernah jumpa lagi blog bebudak gay.
    blog porn bnyk la...
    huhuhu

    BalasPadam
  9. Salam .. saya juga tengah memuatkan posting yang sama .. tak sangka ada NGO yang sokong dan muatkan ini dalam laman blog mereka ... dan pastinya ada bantahan di ruangan komen blog tersebut dari mereka yang beragama islam.

    BalasPadam
  10. Salam .. posting saya siap.

    http://hasrulhassan.blogspot.com/2010/12/saya-gay-saya-okay.html

    BalasPadam
  11. Apa mereka buat, itu hal mereka.

    Tetapi apabila secara jelas gah memuatkan aksi lucah di blog, itu tindakan melampau!

    BalasPadam
  12. en. mazidul pernah dengar tentang Seksualiti Merdeka?

    http://armie90.blogspot.com/2010/12/seksualiti-merdeka.html

    BalasPadam
  13. patut dibanteras awal-awal sebelum merebak menjadi wabak.

    memang hak individu dia nak mengaku gay, kalau boleh mempengaruhi budak-budak yang masih suci innocent, parah tu..

    semoga perancangan tersebut berjaya dilaksanakan.

    BalasPadam
  14. syabas saudara mazidul
    teruskan usaha untuk membantu mereka dari hanyut dlm dunia mereka
    semoga kita semua dapat membantu mereka yg haanyut dlm dunia songsang.

    BalasPadam
  15. Saudara Mazidul..

    Pada pandangan saya perkara ini patut dilaksanakan. Pemilik-pemilik blog gay patut diambil tindakan yang sewajarnya oleh pihak berkuasa..

    Soal kasihan kepada mereka perlu kita ketepikan. Ini sebagai satu langkah "Mencegah lebih baik daripada merawat"

    Jika perkara ini tidak diambil tindakan, lambat laun akan bertambah blog-blog gay wujud di internet. Bila perkara ini berlaku akan merosakkan minda dan memberi contoh yang kurang sihat remaja-remaja kita pada hari ini.

    BalasPadam
  16. Salam,

    Benda lain mereka boleh banteras... kes ini pun WAJIB dibanteras sampai akar umbi... memalukan kaum lelaki jer... Saya SOKONG tindakan diambil...

    BalasPadam
  17. saya juga setuju dengan cadangan dan rancangan sdr Mazidul, jangan biarkan mereka sukahati memdedahkan perkara yang memalukan dan dilaknat ini.... jangan nanti perkara aib ini akan menjadi ikutan ramai lelaki remaja Melayu yang tentunya Islam

    BalasPadam
  18. lagi memalukan bila di kad pengenalan tertera status agama ISLAM.. dimana hilang2 sifat malu dalam diri dan tak rasa berdosakah mereka ini. adakah peristiwa bala terhadap kaum Nabi Luth A.S sudah dilupakan... sokong tindakan segera diambil..

    BalasPadam
  19. diorg ni cuba tubuhkan kerajaan Gay ke??

    BalasPadam
  20. Saya bersetuju 100%. Jangan sampai budaya gay nie dah jadi terlalu biasa hingga suatu hari nanti mereka minta hak untuk berkahwin dengan pasangan mereka pula.

    BalasPadam
  21. Tindakan yang patut dan wajib dibanteras awal-awal.Supaya tak jadi budaya seperti di barat.Perbuatan mereka itu lebih teruk dari binatang.

    BalasPadam
  22. saya menyokong hak asasi berkenaan seksualiti setiap manusia.

    tapi, kalau diberi pilihan untuk katakan 'ya' atau 'tidak' kepada golongan gay (dan lesbian juga, tidak terkecuali) saya akan tetap kata 'tidak'.

    saya risau akan masa hadapan generasi saya di masa hadapan. macam yang ditonjolkan dalam video di atas, si gay tersebut adalah seorang professional. Agaknya dalam masa 10 tahun lagi, adakah golongan gay professional akan semakin bertambah?

    sama-sama kita countdown sehingga tiba saat itu.

    BalasPadam
  23. satu usaha terpuji.. saya sokong sangat2.. dan sekiranya Bro Mazidul perlukan bantuan mencari maklumat, saya percaya ramai rakan-rakan disini akan sudi membantu..

    BalasPadam
  24. erm, heboh pasal gay je kan?
    boleh tak cover pasal lesbian n pengkid pula?

    BalasPadam
  25. Alhamdulillah.. Syabas dan kagum dengan semangat En.Mazidul untuk berani menegakkan kebenaran. Iya, sangat2 bersetuju 101% kita hapuskan pengaruh golongan kaum nabi Luth ni...
    Jangan sampai mereka mempengaruhi anak-anak didik kita kelak...

    BalasPadam
  26. Salam,

    sekadar memberi pandangan...

    sy menyokong penuh apa yg hendak en. mazidul hdk lakukan itu...

    tp, sy juga hdk membawa perhatian semua, isu salahlaku seks melibatkan byk perkara.

    isu gay adalah salah satunya. tp, kita jgn lupa, bahawa byk lagi isu yg berlaku seperti rogol, rogol+bunuh, khalwat, sumbang mahram, merakamkan adegan seks, mengandung anak luar nikah, menggugurkan kandungan, buang bayi, melakukan seks dengan gadis bawah umur samada secara terpaksa atau tidak, itu juga isu yg perlu diambil perhatian.

    sy rasa byk juga laman webporn itu, juga melibatkan melayu dan islam... dan lbh dahsyat lagi, video yg dirakamkan boleh disebarkan secara mudah melalui telefon bimbit. dan saya rasa belum pernah lagi, didedahkan penyebaran video gay di telefon bimbit...

    sy seorang guru di sekolah rendah, sepanjang sy berkhidmat belum pernah lagi sy berhadapan dengan kes gay murid2 (mudah2an dijauhkan), tp sy tlh berhadapan bbrp kali dgn kes murid lelaki n murid perempuan...

    maybe, buat masa skrg en. mazidul menumpukan ttg isu gay, harap2 lps ni cubalah bongkar lain2 web yg tak bermoral tu yer... sbb sy pernah dgr org ckp, klu gay ni nabi tak mengaku umat, kaum nabi luth dsb, tp klu perlakuan seks lelaki dn perempuan (yg tdk sah), dorang kata normallah tu...

    maybe, pendapat sy ni org beranggapan sy menyokong gay... tidak, sesekali tidak, cuma sy ingin membawa perhatian isu salahlaku seks bkn hanya isu gay, tp byk isu lg yg kekadang tu kiter terlepas pandang...

    krn klu kita lihat kat paper skrg ni, byk hari yg mendedahkan tentang kes buang bayi, rogol, dan sebagainya... Sehingga ada tanggapan, persoalan dara bkn lg perkara penting dlm pemilihan pasangan...

    sesungguhnya yg baik itu, dtgny drpd allah, yg buruk itu dtgnya dr kata2 sy sendiri yg mungkin byk khilafnya...

    moga kehidupan kita akan sentiasa diberkati dan dirahmati. dan moga usaha2 utk mencegah kemungkaran ini akan sentiasa dipermudahkan allah swt. amiin...

    BalasPadam
  27. Saya harap usaha-usaha sebegini dapat mengurangkan (jika tidak pun dapat menghilangkan) gejala yang mula bertapak dan membimbangkan kita. TANGGUNGJAWAB SOSIAL kita, saling menyokong ke arah masyarakat yang lebih berkualiti.

    *Teringat, banyak ironik nya, bila kita melihat ramai lelaki kacak tampan, berlakun hebat, boleh melakunkan watak cinta tetapi realitinya mereka adalah gay.
    Ramai tahu siapa.. so far orang barat.

    BalasPadam
  28. Saya setuju 100% agar pihak berkuasa mengambil tindakan menyekat laman web / blog gay dan ditangkap saja blogger2 gay yang semakin banyak dan berani menyebarkan pengaruh yang sesat & kotor diinternet, terutamanya dikalangan orang2 Melayu dan beragama Islam.
    Saya merasa jengkel dengan golongan gay yang seolah2 cuba memutarbelitkan fakta - "orang lain tak faham apa yang diorang alami/rasakan" - ini seolah2 cuba memperlekehkan ajaran agama dan adat - seolah2 ajaran agama dan adat perlu mengikut telunjuk mereka (gay) dan bukan sebaliknya. Memang hal yang kontras - sejak dari awal lagi golongan gay juga turut diajar ajaran agama dan adat, tetapi bila besar mereka cuba meminda agama dan adat supaya mengikut cara hidup mereka yang bertentangan! Aneh....

    BalasPadam
  29. Kalau begitu baguslah... Memang blog sebegitu tidak patut dibiarkan. Pengelolanya juga patut dikenakan tindakan kerana tidak beretika.

    Bukan blog saja yang patut dipantau. Bagi saya, youtube pun banyak memaparkan rakaman yang tidak elok dan negatif untuk ditonton oleh remaja dan kanak-kanak. Kalau mereka tertengok video negatif seperti itu, umpama memasukkan 'sampah' ke dalam pemikiran mereka yang masih 'putih' itu. Takut nanti menjadi ikutan. Lebih-lebih lagi video dalam youtube boleh dimuat turun ke dalam komputer, dimasukkan ke telefon bimbit, dan seterusnya disebarluaskan. Habis rosaklah bangsa dan agama...

    BalasPadam
  30. Salam,
    Berurusan dengan Cyber Security memang mudah. Hantar email je pun mereka akan ambil tindakan dengan segera. Paling penting maklumat cukup...sertakan print skrin dan link pun dah cukup.

    Patutnya ramai warga Malaysia gunakan kemudahan ini untuk benteras kegiatan tak bermoral secara maya sebegini.

    Syabas bro!

    BalasPadam
  31. jangan sampai malaysia didatangkan bala oleh Allah. golongan gay,plu ape2 je lah gelaran ag sentiasa ade alasan bg meminta org ramai terima diaorg. tak dinafikan kebanyakan gay golongan yg berpendidikan tggi,menjawat jawatan penting.konon2nye ni hak kebebasan,hak asasi la..damn!

    BalasPadam
  32. di amerika golongan gay dah sampai ke parlimen..

    BalasPadam
  33. Salam
    Semoga Allah memberikan hidayah kepada mereka yang tersimpang..

    BalasPadam
  34. Huhh... kesian Azwan Ismail tu yer...! Semoga dia mendapat hidayah dan kembali kepada ajaran Islam yang sebenar. Semoga dia akan sedar bahawa mati itu benar, neraka itu benar... kiamat itu juga benar! Amin

    BalasPadam
  35. Salam Mazidul, perkara songsang dan salah ini sepatut tidak perlu banyak soal tangkap, soal berkas dan sumbat kedalam jel sahaja.
    Semoga pihak tertentu mengetahui betapa salah dan jeleknya perbuatan mereka itu, Saya menyokong anda TQ. Jom Jalan-jalan ke Pahang "Tak kenal, maka tak cinta"

    BalasPadam
  36. saya sokong 200% !!! Tentang habis habisan golongan yg mencemarkan nama MELAYU & ISLAM !!!

    BalasPadam
  37. yeah..tangkap diorg...kasi sedar dahla...

    BalasPadam
  38. kita akan tengok pelaksanaannya nanti..

    saya cadangkan Bloger GAY teruskan..selamat..

    selagi anda tidak menyentuh pOLITIK pemerintah dan menteri yang terlibat..kalau ada pun ..lambat sangat.
    jadi anda boleh teruskan selagi tiada peruntukan danpelaksanaan yang TEGAS..

    Malaysia KITA punya kan??""

    BalasPadam
  39. setuju sangat sangat! masalah ni tak bole dibiarkan !!!

    BalasPadam
  40. SAYA SOKONG 100%!
    BERTINDAKLAH!

    Buat si pelaku : Jika nasihat manusia tidak dihiraukan, jika larangan yg maha Esa dikesampingkan, maka JANGAN marah jika anda diperlekehkan - Ingatlah bahawa maruah diri bukan sahaja terletak di 'anu' tetapi tindakan & perlakuan kitalah yg sebenarnya mencerminkan harga diri.

    Kembalilah ke pangkal jalan - Tiada siapa yg dpt mengubah sesuatu kaum itu melainkan dirinya sendiri. Berubahlah sekarang!

    Nasihat ini kerana SAYANG kpd kalian. Jika x sayang lantak le kome, ade aku kesah??? Maka kalian sayangilah diri sendiri - usah musnahkan potensi diri kalian... Wake up dear! It's now or never...

    BalasPadam
  41. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  42. seteruk teruk manusia adalah m'ngaib kn dirinya sendiri.. Se0lah olah dia b'bangga melakukan d0sa yg dilakukan nya dan tdk takut pada azab neraka..

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.