Selasa, Oktober 20, 2009

Tragedi

Tengahari semalam dalam perjalanan ke Saratok, Sarawak, saya dan krew ditimpa kemalangan. Kereta dipandu jurukamera Wan Amran Wan Ibrahim dengan kelajuan 80 km/jam gagal dikawal sewaktu hujan lebat dan terbabas melanggar penghadang jalan. Mujur semua selamat.

Perkembangannya saya catatkan kemudian

26 ulasan:

  1. harap tiada apa2. Jalan Licin , keadaan Jalan Raya yang Lusuh, Dimanakan JKR Sarawak? ,.


    Anak jati Sarawak,
    Mr J

    BalasPadam
  2. salam,

    lepas ni kena lebih berhati-hati ye..syukur semua selamat

    BalasPadam
  3. Syukurlah semuanya selamat. Alhamdulillah.

    BalasPadam
  4. Salam kat semua
    Syukur pada Allah sebab selamat semuanya..peringatanNya kepada kita..

    BalasPadam
  5. Salam Mazidul,

    Alhamdulillah…semua selamat.

    Kadang-kadang kita terlupa membaca doa naik kenderaan. Doa yang ringkas, tapi signifikan.

    Saya doakan kita semua selamat ketika memandu, insyaAllah!

    BalasPadam
  6. Salam.. BRO MAZ.. syukur semuanya selamat..Semoga next time lebih berhati-hati.. tp tu semua cabaran jer kan?

    agaknya terlupa baca doa naik kenderaan kot...

    BalasPadam
  7. salam,

    saya doakan keselamatan perjalanan abg mazidul.

    kalau kembali ke kuching selepas balik dari saratok, jangan lupa singgah kat raja ayam penyet.
    =)

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah sekalian di lindungi dari bencana. Tak nanti tak dapatla saya terus membaca tulisan En Mazidul. Di musim cuaca tak menentu pastikan extra carefull..

    BalasPadam
  9. alhamdulilah...Mazidul & krew semua selamat....

    BalasPadam
  10. Kemalangan ialah sesuatu yang cuba kita hindari, tetapi selalu datang tanpa kita duga dan tanpa ada tanda-tanda kehadirannya.

    Berhati-hati di jalan raya, walau dimana kita berada, walau ketika mengejar masa dan walau kita rasa kita 'terror'.


    www.anak2merdeka.blogspot.com

    BalasPadam
  11. alhamdulillah selamat..

    cik Mazidul tak apa2 ke? masih boleh update blog lagi noo?? :)

    BalasPadam
  12. syukur Alhamdulillah krn saudara dan krew tidak mengalami kecederaan...
    berkat doa;
    Bismillah alhamdulillah, subhaanal ladzii sakhkhara lanaa haadzaa wamaa kunnaa lahuu muqriniin, wainnaa ilaa rabbinaa lamunqalibuun. alhamdulillah 3x,Allahu akbar 3x

    Dengan nama Allah, segala puji bagi Allah. Maha Suci Allah yang mengerakkan kendaraan ini tunduk kepada kami, sedang kami pasti akan kembali lepada Tuhan kami itu. segala puji bagi Allah, Allah Maha Besar.

    http://catatanhamba.blogspot.com

    BalasPadam
  13. syukur Alhamdulillah.. mesti cemas masa tu kan Bro..

    BalasPadam
  14. tak boleh claim insuran sebab kecuaian sendiri.

    buat liputan pasal apa kat sana?

    BalasPadam
  15. Bro Mazidul, moga selamat. Ujian tu. Jika berkesempatan, buatlah sujud syukur.

    Allah masih beri peluang untuk menyedut udara dan syukurlah, jantung masih berdegup.

    BalasPadam
  16. semoga abg dul dan semua krew selamat ya...

    selamat pergi & selamat kembali

    BalasPadam
  17. Salam,

    Mudah-mudahan dilindungi Allah selalu.

    Teruskan perjuangan demi agama, bangsa dan negara.

    Ops, bukan retorik ya!

    BalasPadam
  18. Moga selamat sampai ke destinasi! Memandu ketika hujan memang amat bahaya!... & selamat kembali ke Semenanjung!

    BalasPadam
  19. salam bro mazidul,
    lama tak singgah sini.
    terkejut sy..syukur alhamdulillah..semua nya selamat. Beringat-ingat lah bila memandu dalam hujan, kemalangan terjadi tnp kita duga.

    BalasPadam
  20. Salam Bro,
    Ishh..3!! licin tu bro...!, sampai 3 kes plak tu! (memang dah licin kot, lagi2 kalo cuaca ujan. Amacam komen Bro tang road condition tu?)
    kita yg dok kat sini dah masak sangat dah...
    by d wy ,syukur Alhamdulillah.. sumenye selamat. Antara cabaran dan dugaan dariNya... insyaAllah.. akan memberi kesedaran dan keinsafan kepada kita sume...
    Teruskan perjuangan tu Bro......
    **awas kalo memandu dalam cuaca hujan tu, banyak polong! Heee...3!!

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.