Sabtu, Oktober 24, 2009

Untitled


27 ulasan:

  1. yang tersurat:
    -teratak nampak uzur, tapi ada kemudahan astro

    yang tersirat :
    sesusah manapun hidup manusia, manusia masih boleh menikmati kemanisan hidup

    BalasPadam
  2. Ajahare, kekadang dalam mendepani kesukaran hidup, manusia kerap memburu hiburan.

    BalasPadam
  3. kadang2 luar mcm setinggan dalam macamkondominium.. :)

    dulu pemandangan mcm ni kerap saya lihat di kawasan kg Abdullah Hukum, dan kg Kerinchi.. sekarang masih ada lagi kah pemandangan mcm tu.. yang pasti kg Abdullah Hukum hanya tinggal nama...

    BalasPadam
  4. begitu lah lumrah hidup manusia. mana lebih penting? anak bini yang memerlukan sesuap nasi atau hiburan? anak² yg kelaparan di rumah ataupun rokok si ayah? perbelanjaan sekolah utk anak² ataupun topup telefon (mungkin satu keperluan).

    BalasPadam
  5. bro, this situation best suits indonesian n india too.

    -we can evaluate this situation by looking at their entertainment industry.

    take a good look at this chronology,

    -rakyat miskin xde duet nk huha2
    -so, hiburan is their only place to forget for a second their miseries in their real life.
    -sebab tu industri hiburan dorg sentiasa ada market demand.

    Fast Fact :
    India pengeluar movie paling banyak di dunia.

    ratio india : usa
    approx 5 : 1

    count with calculator la jwbnye.
    hahahah~
    salam~

    BalasPadam
  6. Bukan menghina, jika duit bayaran astro itu digunakan untuk memperbaiki rumah, rasanya lebih berfaedah.

    AM cuma takut dia jumpa piring astro tu kat mana-mana dan pasang kat umah dia. Betul ke ada astro?

    www.anak2merdeka.blogspot.com

    BalasPadam
  7. ish3.. biar betul rumah tu ada astro???????kat mana ni?

    BalasPadam
  8. kalau dia mampu mempunyai astro maknanya dia juga sebenarnya mampu untuk memiliki rumah yang lebih baik dari yang sedia ada.

    BalasPadam
  9. Mana lebih penting....
    1) makanan, pakaian, tempat tinggal ATAU.....
    2) hiburan (ASTRO)

    BalasPadam
  10. Tajuk untuk untitled ini adalah... "RUMAH USANG YANG MEMPUNYAI HIBURAN TERKINI" boleh ke?

    BalasPadam
  11. Membaca gambar, adakalnya lebih mengena.

    BalasPadam
  12. saya duduk rumah sewa, takde astro. rumah keluarga pun tak ada..huhu. tapi macammana org yg duduk rumah macam ni boleh langgan astro?banyak la juga duit mereka ni kan?

    BalasPadam
  13. Teringat saya car sticker yang pernah dikeluarkan pihak astro "I can't live without it". Nampaknya dah jadi kenyataan. hehehehehe

    BalasPadam
  14. ada Astro ada asnaf tak ..lokasi ini..

    BalasPadam
  15. Gambar ini saya rakamkan di Kampung Gita Baru, Kuching, Sarawak.

    Saya tidak mahu melahirkan sebarang tanggapan berhubung identiti pemilik rumah. Kebanyakan rumah di kawasan terbabit berada dalam keadaan sama tetapi memiliki Astro.

    Mungkin bahagian luaran rumah kelihatan begitu tetapi di dalamnya mewah. Siapa tahu, kan?

    BalasPadam
  16. kalau kat sabah astro dah jadi biasa jer bukan lagi bende mewah kerana byk kawasan tidak mendapat siaran tv seperti di semenanjung.

    mungkin kerana byk gangguan dari segi logistik ataupun masalah lain.kesian org2 kundasang dan ranau sabah dorang mmg tidak dapat siaran tv3 en mazidul.betul ni..

    kalau tidak ada astro maka mereka hanya menonton tv1 dan tv2 sahaja.pelik kan..

    dulu masa combi sampai ke sabah mmg heran giler sbb bole dikatakan semua rumah ada piring astro.fuyooooooo termasuk rumah setinggan pendatang jugak.

    rupa-rupanye ada masalah siaran pulak.yg heran astro makin ramai pelanggan tapi bayaran tidak jugak turun-turun aduiiiiiii :)

    apapun logik akal..lebih baik langgan astro hiburan utk satu famili dari beli rokok hanya utk ketagihan si suami sorang.betul tak??

    rokok mahal ooooooo bole bayar duit astro sebulan utk pakej minima dan ade baki lagi.sape nak jawap!

    BalasPadam
  17. kelihatan juga di beberapa buah kampung kawasan Gua Musang, walaupun lokasi yang tiada jambatan, tetapi Astro terpacak di luar rumah alasan tiada signal.

    BalasPadam
  18. stuju ngn kak echah, duit rokok tu kalu simpan, lama2 bole buat banglo. tp untuk perokok tegar, kita cakap apa pun dah tak jalan dah...

    p/s pemandangan mcm ni byk kt cameron highland, otw nk naik atas banyak rmh2 orang asli, kalu diperhatikan rata2 rmh diaorang mesti ada astro. kalu tanya diaorang cakap sana susah dpt coverage

    BalasPadam
  19. sekarang ni ASTRO macam dah jadi satu keperluan dalam hidup...tak hairan la kalau rumah-rumah seperti itu memilikinya....

    BalasPadam
  20. YOPSAPU- melihatkan keadaan antena astro tu yop rasa dah tak berfungsi. Mungkin sekadar hiasan utk mengaburi mata jiran2 " kamik pun ada astro jua" dan kalau pun masih berfungsi rasanya tak salah kalau tuan rumah tu mampu bayar.

    BalasPadam
  21. Betul kata echah_sayed kat sabah rumah usang berpiring Astro biasa saja...walaupun monthly fees mahal berbanding di S'jung..Nak cari hiburan lain, kat sini tak de byk tempat happening mcm di KL tu... Situasi ini juga mungkin terjadi di kwsn pendalaman rumah org Asli ....bagus juga mereka memilih Astro sebagai hiburan dari merempit, dadah, hidu gam, atau 'menambah rakyat Msia'...lagi susah nak kawal

    BalasPadam
  22. "Biar PAPA ASALKAN BERGAYA... "

    bergaya ke ade astro?? uishhh

    kalau kat sabah org dah tak heran pun sbb ia satu keperluan seperti kata Renmarena :)

    tapi yg org dok heran kat semenanjung merempit sana sini sedangkan disini teda pun masalah rempit.

    mungkin semua remaja dok rumah tgk astro kot..hiks :D

    BalasPadam
  23. uikss terkejut giler..tiba² teringat movie senario kat luar buruk tp kat dalam mcm kondo..

    BalasPadam
  24. Bukan sesuatu yang baru. Malah mereka ni dapat kemudahan talian telefon, elektrik, air, dan mampu melanggan astro.. kadang-kadang siap boleh nampak dua tiga kereta satu rumah!

    BalasPadam
  25. Makanan itu sekadar keperluan harian malahan boleh ikat perut jika terdesak.

    Hiburan adalah halua telinga, santapan jiwa, penawar derita ... lagi apa?

    ratio india : usa
    approx 5 : 1

    Skrip ceritera India memang hebat, orang putih pun kalah!. Mereka berhibur demi mengurangkan derita hidup mereka meskinya.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.