Isnin, Januari 03, 2011

Kasut Tinggi


Mengapa gadis tinggi lampai harus memakai kasut bertumit tinggi?

Kasihan lelaki kelihatan rendah.

[ Sent from my Nokia N8 ]

18 ulasan:

  1. sejak pandai mobile bloging habisnya dirakam.

    BalasPadam
  2. hehehhe..supaya nampak seksi..tp ada org kata kalo gadis tingggi lelaki rendah..ianya murah rejeki..hehheh..:)

    BalasPadam
  3. heheh. sebenarnya bila berkasut tinggi perempuan akan nampak lebih menarik dipandang. dalam diri dia sendiri akan timbul keyakinan yg lebih. lelaki nampak lebih pendek? tak jadi masalah lah....huhu~

    BalasPadam
  4. aha..fashion victim.

    sebenarnya model pakai kasut tinggi masa catwalk sebab nak bagi tengok baju kat audiences kat belakang. kalau model pendek orang kat belakang tak boleh tngok. lagipun baju yang diorang reka memang besar-besar belaka supaya orang boleh tengok dengan jeals corak semua dari jauh time fashion show. so sebab tu model kena pakai tumit tinggi.

    kita pulak pegi pakai kasut macam ni untuk jalan-jalan. tak sesuai.

    BalasPadam
  5. Sbb perempuan tgk kasut tu cantik. dan xdpt tdk mmg akn pakai utk menampakkan keyakinan mereka walau perlu menanggung 'kesakitan':)
    Perempuan memang akan 'jadi perempuan'.

    BalasPadam
  6. hahahahhaha...
    lawak plak ai en.mazidul ni.

    BalasPadam
  7. kasut tinggi tak baik utk kesihatan dari segi jangka panjang

    lagipun, ada 2 kes melibatkan kawan satu ofis sy di mana mereka jatuh tersembam, penyebabnya adalah kasut tinggi sehingga menyebabkan tulang belakang rosak, yg sorang lagi menyebabkan buku lali cedera parah, bayangkan kesannya utk jangka panjang

    hanya kerana penggunaan kasut tinggi

    BalasPadam
  8. suka tengok perempuan pakai kasut tumit tinggi...tapi apa ye rasa pakai dia? nampak mcm seksa je...

    BalasPadam
  9. Kalu tak pandai pakai kasut tinggi, jangan memandai nak pakai kasut tumit tinggi sampai 4,5 inch, nanti jadi tonggek. Hehehehe...

    Wanita tinggi lampai memang sesuai lah pakai yg tinggi, kalu yg badan besar susah nak imbang diri, takut terjelepok macam nangka padat.:)

    BalasPadam
  10. Sewaktu langsing dulu, kakcik juga suka berkasut tumit tinggi. Bila dah rendang ni, tak berani lagi - takut terpelecok atau takut kasut tu menjerit2 minta tolong! :)

    BalasPadam
  11. sebab fashion...orang suke pakai..n mostly design kasut tumit tinggi cantik...

    BalasPadam
  12. cantik tapi kasut tinggi tak baik untuk kesihatan tulang bahagian kaki.

    BalasPadam
  13. kasut tinggi sangat menggoda!lebih2 lagi kalau perempuan yang pakai jalan macam model dan teratur.

    pergh pernah la beberapa kali terpelecot gara2 pakai heels..hehehe..

    BalasPadam
  14. salam,

    saya tinggi dan suka pakai kasut tinggi.
    sebab bila pakai, confident level akan tinggi sikit. so kira added point to be more confident. badan akan lebih posture and jalan akan jadi lebih beradab (ye la kalau jalan sepah-sepah confirm jatuh)...

    tapi nak pekai tengok keadaan juga. tak kan la nak gi pasar pakai jugak kan...

    tq

    BalasPadam
  15. Rasa self confident. Nampak tinggi sikit... hehehe...

    BalasPadam
  16. sy pun suka pakai kasut tinggi tp tengok tmpt n keadaan jgk la...pakai time g event or kenduri je...klu utk berjalan2 rasa mcm x selesa je nk pakai

    BalasPadam
  17. saya pernah makai kasut tumit tinggi 6 inci..seksa giler lah nak jalan rasa macam robot pun ada tp dah nak cantik and nampak bergaya so saya sabar jela.syukur lah saya dah pandai pakai kasut tumit tinggi 5 6 7 inci

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.