Jumaat, Januari 28, 2011

Perempuan Mulut Tempayan


Hari ini saya akan ke lokasi di luar Lembah Klang. Misi, mencari bingkisan menarik untuk dipaparkan kepada penonton program 999.

Lazimnya, sewaktu orang ramai bertemu saya, mereka sering bertanya soalan favourite.

"Ada operasi apa di sini?"

Sedangkan mereka mungkin tahu, tidak wajar saya memberikan jawaban kepada soalan itu. Maklumat berhubung setiap operasi bakal pihak penguatkuasa saya sertai, rahsia.

Menyentuh mengenai rahsia, mungkin pembaca perasan berhubung sikap sebilangan kenalan kita.

"Alah! Yah, ini rahsia tahu engkau jangan bagi pukul canang kepada orang lain, mati aku nanti" 

Namun majoriti mereka mempraktikkan sikap seperti itu, perempuan.

Perempuan mulut tempayan.

Lelaki, lazimnya tidak begitu. Mungkin kerana itu mereka diberikan kepercayaan mengetui CIA, KGB dan Scotland Yard Police.

25 ulasan:

  1. tak sume pompuan gitu... :)

    http://sweetdyba.blogspot.com/2011/01/allah-bersumpah-demi-matahari.html

    BalasPadam
  2. masa sekolah dulu selalu amalkan perangai "ni rahsia tau, jangan bagitahu orang"

    dah dewasa ni takda dahhh =P

    BalasPadam
  3. Lelaki - kalau datang mulut tempayannya, lagi bahaya! (*_*)

    BalasPadam
  4. setuju ngan kakcik, lelaki lagi bahaya dan boleh menghancurkan

    BalasPadam
  5. Azreen, so kena kata lelaki lebih mulut tempayan ke?

    Membaca kenyataan itu, dapat dirasakan something is very wrong and incorrect.

    BalasPadam
  6. Eemmm saya tak setuju jugak...sebab, saya sendiri tak macam tu. Bukan masuk bakul, tapi kenyataan. Sebab pada saya, kalau orang dah bercerita pada kita, itu amanah,kena jaga. Mungkin sebab tu, ramai kawan menjadikan saya tempat mereka bercerita. Berat tau, jaga amanah.

    BalasPadam
  7. bukan mulut tempayan, tapi excited nak bagi cerita baru kat kawan-kawan... :-)

    BalasPadam
  8. Saya suka entri ni...

    Bukan atas sikap seksis / diskriminasi / gender...

    Kebenaran memang amat pahit untuk ditelan..kita manusia, tidak pernah sempurna.

    BalasPadam
  9. salam.. mohon jasa baik tuan untuk link kan blog kami di dalam blog tuan..
    www.malaysianutd.blogspot.com
    TQ

    BalasPadam
  10. haha kena attack dengan perempuan nampaknya entri kali ni bro. apa nak buat, truth hurts.

    haha.

    BalasPadam
  11. hahaha... pompuan jugak yg dikata... ;p

    BalasPadam
  12. setuju sebab ada' Majoriti..'


    .serang hendap oleh komunis di lebuhraya Timur barat dulu dengar cerita kes isteri bercerita'.. semasa nak beli stok rokok untuk suami (tentera) nak bawa ke perak.."

    BalasPadam
  13. spy wanita bagi tau kalau tak silap dgr malam ni Sdr Mazidul di Kuantan..hikhihikkk

    BalasPadam
  14. Ya, saya setuju!

    Sebab ada perkataan “majoriti” di situ. Benar, MAJORITI perempuan yang bermulut tempayan.

    Pantang ada mesorat tingkap, mesti nak gossip wpun dia tak kenal pun orang tu.

    So, musuh perempuan adalah perempuan juga. Ini majoriti.

    Dan lazimnya... lazimnya, lelaki tidak begitu, tetapi tetap ada.

    So, adil bukan?

    BalasPadam
  15. BENAR KATA-KATA MAZIDUL, SAYA NI WANITA MEMANGLAH ARIF -HIDUP DAH LAMA KATAKAN.

    MENGIKUT KAJIAN SETENGAH BOLEH BERTAHAN 1/2 TAHUN , SEMINGGU, 2 HARI ATAS KETAHANAN EMOSI MEREKA UNTUK TUTUP MULUT, BERBANDING LELAKI YANG STEADY /RELAX JE KECUALI ADA SESUATU YANG TAK BOLEH DITUTUP AKHIRNYA LELAKI TERSEBUT PUN BUKA DEMI KEBAIKAN SEMUA ORANG, BETUL TAK? BETUL BETUL BETUL

    BalasPadam
  16. Orang pompuan mudah buka rahsia - sebab diaorang biasanya tak tahan dengan tekanan akan buka rahsia jika dipaksa/diugut/dilemahkan perasaan mereka dengan menggunakan taktik tekanan psikologi kepada apa yang mereka sayangi...
    Bahaya juga ni!

    BalasPadam
  17. tepuk dada.. tanya hati.. adakah kita termasuk dalam golongan mulut tempayan...

    http://irdinailham.blogspot.com/2011/01/ltdl-2011.html

    BalasPadam
  18. Bang mazidul, mulut tempayan leh tutup lg. Kalau mcm tu, mulut perempuan lg teruk maknanya..... hehehe....
    Jgn marah ya, kaum hawa. Gurauan semata2.
    Hakikatnya, kita semua serupa. Baik lelaki, maupun perempuan. Cuma yg membezakan, samada kita amanah atau tak. Itu je!
    Sama juga bila perempuan kata lelaki ego! Egokah kami???? Cuba perhati betul2. Sbnrnya kita semua sama....
    Wallahualam....

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.