Isnin, Januari 03, 2011

Peduli Apa Aku



Premis di aras LG , Tropicana City Mall, Petaling Jaya, Selangor ini pernah diserbu penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan kerana menjual cakera optik cetak rompak.

Bahan terbabit ditemui disorokkan di ruang dinding ditebuk di bahagian belakang premis.

Sebentar tadi sewaktu melintasi kedai terbabit, keadaan masih sama.

"Peduli apa aku, bukan penguatkuasa mampu datang setiap hari membuat pemeriksaan"

Barangkali itu difikirkan pengusaha premis.

[ Sent from my Nokia N8 ]

15 ulasan:

  1. hehehhe..sepandai2 tupai melompat..jatuh jua ke tanah

    BalasPadam
  2. nampak gayanya kena lumpuhkan siapa yang supply cetak rompak, baru takde orang jual.

    BalasPadam
  3. bila undang2 dipermainkan.
    tak tau sampai bila...diperlekeh diperli..oleh warga Malaysia sendiri..

    kalau dari sudut ekonomi sekali serbuan berapa kah kosnya?..dana RAKYAT juga berbaloikah dgn denda ???

    BalasPadam
  4. Begitulah bila sesuatu itu berpaksikan keuntungan mana tau serik.. setakat denda apa maknanya :( Jom Singgah "Jalan-jalan Ke akuanakpahang. "

    BalasPadam
  5. mereka tak serik sebab denda tak seberapa, mereka dapat lebih berganda2

    BalasPadam
  6. Vic tau sebab apa:-
    1- Penguatkuasa yang datang meninjau boleh dibeli dengan beberapa keping not.
    2- Kalau diambush oleh sekumpulan penguatkuasa beserta media, wang denda yang dikenakan masih sedikit jika hendak dibandingkan dengan nilai keuntungan mereka.
    3- Kerana permintaan yang menggalakkan. Sejauh mana hebat pun kempen dibuat, org awam tetap memilih pirate, kerana harganya jauh lebih murah walaupun kualitinya rendah. Peduli hapa, nak tengok paling banyak pun 3 kali je.

    BalasPadam
  7. penguatkuasa pun berkata begitu juga, peduli apa aku!
    banyak lagi kedai atau premis lain yang langgar peraturan.

    BalasPadam
  8. jadi pihak berkuasa pun kena buat pantauan setiap waktu...jika tidak ni lah akan jadi sokmo

    BalasPadam
  9. untung tiap2 hari boleh cover rugi serbuan sekali aekala tu....gamaknya lahhh...

    BalasPadam
  10. dah tak feel apa2 sebab dah biasa buat.

    BalasPadam
  11. mmg susah nak handle masalah nie... diorang nie bukan reti serik.. huhu

    BalasPadam
  12. Diorangkan banyak duit... Denda yang dibayar berapa ler sangat dibandingkan dari keuntungan yang diorang dapat.

    BalasPadam
  13. Bro. Dol, DVD kat situ murah, copy dari yang ori, gambar terang, harga jauh berbeza dari yang original. Benda sama, kita mesti pilih yang murah. Permintaan masih tinggi, dan peniaga masih berani.

    BalasPadam

Anda bertanggungjawab terhadap komen dicatatkan di entri ini. Setiap komen akan ditapis terlebih dahulu.