Pasar malam Seksyen 11, Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor mula beroperasi sejak 22 November 2010.
"Peniaga di pasar malam ini kita utamakan ibu tunggal dan anak yatim. Maknanya kalau dia orang datang, InsyaAllah, kita akan bagi tapak on the spot selagi ada," ujar Timbalan Pengerusi Koperasi Penjaja dan Peniaga Pasar Malam Negeri Selangor Berhad, Rosman Zawawi, 45 tahun.
Tambah beliau, pasar malam terbabit beroperasi pada hari Isnin dan Khamis di antara jam 3 petang dan 10 malam.
"Kita tidak mengenakan sewa kepada peniaga cuma dia orang kena bayar tabung pengurusan sampah setiap kali berniaga RM4," kata beliau.
Peniaga, Zulkifle Zawawi, 49 tahun menyapa saya sewaktu tiba di pasar malam berhampiran rumah ini.
"Nak minum apa? Air kelapa?"
Lazimnya, pau dijual peniaga Melayu tetapi produk dihasilkan usahawan Cina namun pau dijual di pasar malam ini produk Melayu.
"Pau ni semua kita buat sendiri, gebu," ujar Ismail Zakaria.
"Sambutan pengunjung amat luar biasa," kata Zubir Kadir.
Zubir, Pengerusi Koperasi Penjaja dan Peniaga Pasar Malam Negeri Selangor Berhad. Tambah beliau, kemudahan parkir bagi pengunjung disediakan di bawah bangunan Carefour.
Kepada masyarakat menetap di Kota Damansara, rebutlah peluang berniaga disediakan.
Wow! Pau. Saya sampai hari ini tetp gemar Pau Inti Kelapa Parut, macam zaman kecik dulu..
BalasPadamJika ada yang sanggup buka tapak berniaga kuih, saya sanggup jadi supplier Karipap Frozen!
wahh..memang nmpk cantik dan gebu pau tu...
BalasPadamlma dah tak gi pasar malam.....
pau tu..memang putih gebu...
BalasPadamsyarat yang dikenakan sgt longgar..
tapi jangan pulak lepas ni ada mat indon tumpang meniaga..
orang kita yang rugi..
peluang berniaga depan mata..rebut la selagi ada..jangan kata, takde peluang pulak kan??
Bersetuju dengan cadangan saudara-rebut peluang-especially golongan muda..ini adalah indicator daya maju diri
BalasPadamAlhamdulillah ....
BalasPadamkita sering tertipu dgn "pau"... diberi nama melayu , tetapi dihasilkan bangsa lain...
Mazidul perlu cuba pau yg dijual di depan pintu masjid Seberang Jaya .. dibuat sendiri dan dijual sendiri ... sedappp
alhamdulillah semakin ramai peniaga kita berani mengorak langkah mengeluarkan produk sendiri. Aku pun tumpang seronok bila semakin ramai anak muda berani membuka bengkel kenderaan..perkhidmatan pun memuaskan.Semoga kita orang islam tolong saudara seagama. Tahniah pau melayu gebu.
BalasPadamnanti nak terjah sana...cri pau kelapa....nyummmm...
BalasPadamsaya suka pau. saya hanya makan pau kacang merah. kalau dtg KD nanti saya nak try la...macam menarik..
BalasPadamalamakkkk... lapar pulak perut bila tengok pau-pau yang gebu tu....
BalasPadamSetuju dengan Dr. Rodzila Rodi. Tak semua macam tu, tapi ia tetap berlaku. Saya seronok tengok orang kita berniaga dan berjaya. ;-)
BalasPadambagusnyer... sbb utamakan ibu tunggal n anak yatim, takde bayaran cume rm4 je... mmg betul2 nk membantu...
BalasPadampau tu baru nmpak betul2 ori, kalu selalu dh rasa lain gebu semacam
saya suka pau kacang merah n pau kaya..best2..makan pau kaya bleh jadik kaya..ye ke?hehhe
BalasPadamsaya suka pau yang mak saya buat.
BalasPadamtp tang peluang berniaga tu mmg menarik lah!
salam abg mazidul,
BalasPadamrindu dengan kota damansara.. :)
kat mana diorg bukak pasar malam kat seksyen 11 ni?